Flåm-Aurland

Frodige Aurlandsdalen, glitrende Nærøyfjorden og spennende Rallarvegen som starter på Hardangervidda. Har du lest «Brobyggerne» av Jan Guillou? Den beskriver hvordan Bergensbanen ble bygget og åpnet for ferdsel fra øst til vest.

Bygget på en annen tid under ekstreme forhold. Imponerende vakre broer ligger som skulpturer langs Rallarvegen på vei over vidda og ned til Flåm og Aurland. Dette området er både historisk og kan oppleves i sakte gå-tempo, i full fart i zipline eller på sykkel. Afterbike og en smak av det lokale ølet på Ægir er vel en god belønning etter en fysisk dag ned fra fjellet? Herfra kan du plukke opplevelser du kanskje har på bucket-listen din? Som fottur ned den eventyrlig vakre Aurlandsdalen. Og båttur eller kajakk på den grønne Nærøyfjorden. Dette er indrefileten av Norge og Vestlandet!

Aurlandsdalen fottur

En av Norges vakreste fotturer; Aurlandsdalen i Sogn, er en turklassiker du kanskje har høyt på ønskelisten din? Som bonus til den vakre dalen, får du først en vandring på Hardangervidda, og premien er en perle av et overnattingssted i Aurland den siste natten. Her ligger alt til rette for å kose seg glugg på en totalt 4-dagers tur.

Dette er en fottur hvor dere går fra hytte til hytte. Dere starter fra Finse på Hardangervidda, går inn i Skarveheimen, og den tredje dagen går dere ned den eventyrlige Aurlandsdalen. Kontrastene i landskapet er store, fra vidde i goldt steinlandskap med mektige fjell og isbre, til dype, frodige, loddrette daler med buldrende fossestryk og gamle støler underveis.

"Takk for super tur! Jeg koste meg. Lenge siden jeg har gått fra hytte til hytte. Det var en fin opplevelse. Fantastisk god mat, og helt grei standard. Boutique hotellet i Aurland var helt magisk - og akkurat det vi trengte da vi kom fra fjelltur. En fin kombinasjon av tur og luksus. I hverdagens stress og mas er det godt å dra på tur hvor all logistikk er fikset på forhånd.
Marianne er perfekt som turleder! Også denne gangen."
Gjest, september 2021

Les mer
Rallarvegen og Aurlandsdalen

Langhelg med klassikerne på Vestlandet; Rallarvegen, Aurlandsdalen og Nærøyfjorden

Rallarvegen er den flotteste og mest spennende sykkelopplevelsen Norge har å by på. Aurlandsdalen er en av vakreste fotturene i Norge som garantert gjør inntrykk på deg. Nærøyfjorden er en av Norges smaleste, idylliske fjordarmer, oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Du har kanskje disse klassikerne på bucket-listen din? Ta med vennegjengen, familien eller kollegaene dine - og sykle Rallarvegen den ene dagen. Neste dag går dere fottur ned Aurlandsdalen. Som bonus får dere båttur på den irrgrønne Nærøyfjorden dag tre. Et kinderegg her altså.

Med litt tilrettelegging fra oss, skal dere bevege dere for egen muskelkraft, og med minst mulig miljøavtrykk.

"Rallartur for to var helt fantastisk. Romantisk start på Finse med bobler fra Turbobla. Gode tips for stopp underveis på sykkelturen var gull. Magisk boutique hotell i Aurland som var perfekt ramme for å nyte både naturen og hverandre. Turen i Aurlandsdalen var skreddersydd med transport til og fra hotellet. Alt gikk knirkefritt. Tusen takk til Turbobla for ypperlig service og skreddersøm av denne fantastiske turen."
Gjest, august 2021

Les mer
Toppturkurs for damer på Vatnahalsen

Vi inviterer deg til en langhelg på Vatnahalsen hvor du skal få lære å bli like trygg i terrenget både oppover og nedover. Målet for helgen er at du skal kjenne mestringsfølelse og skiglede på tur. Så hvis du drømmer om å lære mer om topptur, bli trygg på både ski- og skredutstyret ditt, få bedre teknikk på ski, og glede deg til å kjøre ned igjen - da er dette helgen for deg.

Denne turen er skreddersydd for damer som ønsker å bli trygge og dele skigleden med andre damer. Det er maks 6 deltakere pr guide, og du får tett oppfølging på turen.
Vatnahalsen Høyfjellshotell ligger spektakulært plassert på 840 moh, øverst i Flåmsdalen. Faktisk med egen togstasjon på Flåmsbana.
Vi har lagt opp til kurs tidlig i sesongen så du kan legge grunnlaget for trygge og gode skiopplevelser i fjellet utover vinteren og våren.

Turen var helt fantastisk. Vatnahalsen var et fint sted, en «gjemt perle». Deilig og avslappende å ta toget og morsomt å ta Flåmsbanen. All informasjon vi fikk før turen var veldig bra og det var flott med tips med leie av utstyr. Det var fint å lære så mye om skred, skredsøker etc. Kjempegøy å gå bortover og oppover. Ny opplevelse da jeg fikk til svingene siste dagen. Synes det var bra at de i gruppa som er vant til utfordrende skikjøring fikk øynene opp for et flott sted med så mye puddersnø.
Gjest, februar 2022

Les mer