Hardanger

I Hardanger ligger en av Norges lengste fjorder og vakreste isbreer - Folgefonna. Den ligger som en blå-hvit kappe høyt over Hardangerfjorden.

I Hardanger blir du blendet av intense grønnfarger og øredøvende fossebrus, nyutsprunget bjørk, grønne lier, elver med brevann og skogbunn dekket av tepper med ramsløk og hvitveis. Området byr på fjelltopper med spektakulær utsikt, som fra Oksen, Dronningstien, Trolltunga og Bondhusvatnet. I tillegg kan du prøve brevandring på fonna og trendy sidersmaking på eplegårdene. Baroniet i Rosendal er også verdt et besøk eller overnatting – kanskje er det konsert i borggården?

Kontrasten kan ikke bli større etter et par dager på ski over over Fonna via Holmsaskjær og Fonnabu før dere starter nedstigningen til Sunndal på en trappesti, Keiserstien. Den ble tilrettelagt for eventyrere og keisere i det forrige århundre. Reiser du på våren ser du blomstringen i Hardanger og kan være med på en båttur fra eplegård til eplegård med sidersmaking på menyen. Skimter vi robåten med brudeparet mon tro? Hardanger er en lekegrind med fjell, fjord, frukttrær og isbre, som kan besøkes igjen og igjen.