Italia

Reis med Turbobla på spektakulær fjelltur i Italia.

Dolomittene fra hytte til hytte

Med hånden på hjertet; med Dolomittenes spektakulære fjell og sjarmerende fjellhytter, lover vi en opplevelse du kommer til å nyte fra start til slutt. Dette er en av våre favoritt-turer, og kanskje det blir din også? Vi går fra hytte (rifugio) til hytte i de vakre Dolomittene i Italia, bærer sekken med det vi trenger til fjellturen, spiser deilig italiensk mat underveis og avslutter herligheten i Venezia. I Venezia blir det kajakkpadling på kanalene for de som vil.

I fem dager går vi på den kjente turstien Alta Via 1 som tar deg gjennom hjertet av denne spektakulære delen av Alpene i Nord-Italia. Dolomittene er på UNESCOS verdensarvliste og skiller seg ut med et fantastisk vakkert fjellandskap med frodige daler, spisse tinder, trange kløfter og loddrette fjellsider. Hyttene er i lun tyrolerstil og har god standard. Den italienske maten ligger i toppsjiktet av hva man kan forvente på en hytte-til-hyttetur i fjellet. For ikke å snakke om kaffen!

Vi starter fra vintersport-byen Cortina og følger den vakre stien Alta Via 1 som går fra nord til sør gjennom Dolomittene. Dagsetappene er på 5-8 timer i rolig tempo. Du bærer sekk på fjellturen, så pakk lett. Stien er kupert og byr på mange høydemeter både opp og ned, men ingen spesielt luftige eller vanskelige partier. Vi reiser videre til Venezia hvor vi avslutter med to netter på hotell sentralt beliggende i den romantiske byen. Bli med å oppleve Venezia på en helt unik måte; vi padler kajakk på de smale kanalene, godt utenfor turiststrømmene. Denne spesielle måten å se byen på lar oss komme tett på dagliglivet. Det er valgfritt å være med, og passer for alle. Avslutningsmiddagen i Venezia er legendarisk og her er atmosfæren uslåelig.

Vi kjører gjennom Prosecco-området Valdobbiadene i Veneto når vi skal mellom Venezia og fjellene, og det er godt mulig det blir en anledning til å smake på de sprudlende dråpene.

"Den største opplevelsen på turen var naturen i sin helhet og variasjonen på dagsetappene i fjellet. Programmet var veldig bra. Passe lengde på dagene. Kajakkturen i Venezia var skikkelig morsom og mye bedre enn forventet. Overnatting var over forventning – godt over DNT-standard. Gode senger, ditto dusjer. Hyggelig atmosfære alle steder. Maten og matpakkene stort sett i særklasse" Deltaker juni 2022

REISEDATOER
2023:
17.-24. juni (fullbooket)
25. juni-2. juli
09.-16. september (fullbooket)
16.-23. september (fullbooket)

Andre reisedatoer?
Turen tilbys som skreddersydd tur for deg og vennegjengen, kollegaene eller familien.

Les mer