Aurlandsdalen fottur
Aurlandsdalen fottur
Varighet
4 dager / 3 netter
Pris
Fra NOK 8,900

Pris pr pers fra 8 pers
Oppgitt pris inkluderer turleder
Ta kontakt for pristilbud

En av Norges vakreste fotturer; Aurlandsdalen i Sogn, er en turklassiker du sikkert har høyt på ønskelisten din? Som bonus til den vakre dalen, får du først en vandring på Hardangervidda, og premien er en perle av et overnattingssted ved Aurland den siste natten. Her ligger alt til rette for å kose seg glugg på en totalt 4-dagers tur.

Dette er en fottur hvor dere går fra hytte til hytte. Dere starter fra Finse på Hardangervidda, går inn i Skarveheimen, og den tredje dagen går dere ned den eventyrlige Aurlandsdalen. Kontrastene i landskapet er store, fra vidde i goldt steinlandskap med mektige fjell og isbre, til dype, frodige, loddrette daler med buldrende fossestryk og gamle støler underveis.

Dag 1: Fra Finse 1222 meter over havet

Turen starter på Finse. Hit reiser du med tog fra Oslo- eller Bergensområdet tidlig på morgenen. Litt etter lunsjtid er dere fremme på Finse, og her snører dere på fjellstøvlene og starter turen. Dette blir høyfjellsetappen, hvor dere går i det vide viddelandskapet, og har utsikt til blant annet Hardangerjøkulen og Jotunheimen.

Etter omtrent 5 timer er dere fremme ved Geiterygghytta (DNT) hvor dere overnatter og spiser en fantastisk middag. Har du lyst på et forfriskende bad, er det også mulighet for det i løpet av dagen.

Dag 2: Skarveheimen mot Aurlandsdalen

Dere går over vidda i Skarveheimen mot den frodige Aurlandsdalen som etter hvert åpenbarer seg. Dette er den lengste dagen, og dere tar en god pause med vaffelstopp på Stenbergdalshytta. Dere går på fin sti, med små trebroer og har spektakulær utsikt når dalen åpner seg foran dere.

Etter omtrent 7 timer er dere fremme ved Østerbø hvor dere overnatter, får en dusj og en velfortjent 3-retters middag etter dagens innsats.

Dag 3: Aurlandsdalen!

I dag er dere klare for høydepunktet på turen den vakreste delen av Aurlandsdalen! Foran dere er 6-7 timer med pur lykke. Dere starter på 820 meter over havet og går ned omtrent til fjordnivå. Nedover den frodige dalen passerer dere små støler og mektige fossestryk. Du vil antakelig ikke ha tatt så mange bilder på en dag før, som du gjør i dag. Matpakken smaker ekstra godt i disse omgivelsene, og det er enkelt å finne spektakulære steder å stoppe for en rast eller to.

I Aurland venter en sjelden perle av et overnattingssted på dere. Her får du en god dusj, fantastisk seng og middag med kortreise råvarer som smaker himmelsk.

Dag 4: Stegastein og Flåm

Stegastein utsiktspunkt, Aurland
Stegastein. Foto: Jarle Wæhler/Statens Vegvesen

Etter en god natts søvn, fantastisk frokost og kaffe, blir det transport til utsiktspunktet Stegastein. Herfra får du panoramautsikt over fjellene og Aurlandsfjorden. Dere kjører videre til Flåm, med mulighet for lokal mat og ølsmaking på Ægir bryggeri.

På ettermiddagen venter enda et høydepunkt, å bli med den verdenskjente Flåmsbana hvor skinnene svinger seg opp i fjellsiden i den praktfulle naturen. Fra Myrdal stasjon går toget videre mot Bergen eller Oslo, og det er godt å kjenne at kroppen er fornøyd med å få slappe av på toget, til du er hjemme utpå kvelden en gang.

Om du klarer det? Javisst! Det er fine stier underveis, og lite stigning. I enkelte partier er det litt ulendt, men ikke luftig eller bratt. Du går med stor sekk i tre dager, med omtrent 10-11 kilo. Vi anbefaler at du går turer og trener på dette på forhånd, da får du det beste utbytte av turen. Ved bestilling får du anbefalt pakkeliste for turen.
Det eneste dere må ordne selv er reisen til og fra reisemålet, resten fikser vi.

Dere kan bestille turen med eller uten guide. Vi anbefaler guide, særlig hvis dere er mange i gruppen og har varierende grad av erfaring med fjellturer. Send oss en forespørsel, så vil vi tilrettelegge turen etter dine ønsker.

Ta kontakt for mer informasjon eller for å bestille