Eventyr i Vesterålen
Eventyr i Vesterålen
Varighet
5 dager / 4 netter
Pris
Fra kr 9 900

Pris pr pers ved min 4 pers
Ta kontakt for pristilbud

Aktiviteter

Opplev midnattssola ytterst i havet i vakre Vesterålen! Og Dronningruta, Nyksund, Bø, Andøya og Bleik.

I 5 dager får dere oppleve dette eventyrriket. Ta med deg vennegjengen, familien eller kollegaene dine og la deg friste av de mest utsøkte severdighetene og opplevelsene Vesterålen kan tilby. Turen har et vidt spekter av aktiviteter. Hvalsafari på Andøya, fottur på den kjente Dronningruta mellom fiskeværene Stø og Nyksund, kritthvite strender, og et mangfold av små og store toppturer med utsikt som garantert tar pusten fra deg. Vi tilrettelegger turen slik du og reisefølget ditt ønsker, her er det bare å plukke fra øverste hylle av fantastiske naturopplevelser.

Dag 1: Bleik og bestigning av Måtinden

Fjelltur i midnattssol er magisk! Foto: Ingrid Jakobsen

Første dag ankommer du Andøya enten med fly, hurtigruta eller bil. Denne reisen ordner du selv. Andøya er en spennende og intim øy med mange aktiviteter. Første dag foreslår vi at du blir kjent på øya, og dagens mål blir å bestige Måtiden og oppleve samfunnet i det lille fiskeværet Bleik, som har ca 400 innbyggere. Turen starter på en av Norges lengste strender, Bleikstranda. Gå tur langs den fine, hvite sandstranden og hør lyden av bølgeskvulp, mens en og annen havørn glir forbi om du er heldig.

408 høydemeter høres beskjedent ut, men det er få steder i verden som byr på like spektakulær utsikt som Måtinden. Måtinden er et av Vesterålens mest besøkte fjell, og når du står på toppen vil du trollbindes av utsikten over ville fjelltopper, hvite sandstrender, øyer og endeløst hav.

Fra Andenes har du orkesterplass til midnattssola og til storhavet. Her sklir sola ned og så vidt berører havoverflaten, for deretter å stige opp igjen. Vil du ha det lyst hele sommeren, er dette stedet! Dere overnatter på et hyggelig hotell på Andøya.

Dag 2: Hvalsafari på Andøya

Hvalsafari på Andøya! Foto: Marten Bril/Visit Vesterålen

Andenes er hvalens rike. Her får du en fantastisk mulighet til å se hval på nært hold. Du skal ikke se bort fra at du kan få øye på havørn og andre spennende fuglearter.

Og ønsker du mer dyreliv, kan du bli med på lundefugl- og havørnesafari i sjarmerende fiskebåt. Bleiksøya er en av Norges mest kjente fuglefjell, her hekker blant annet lundefugl, skarv, lomvi og alke. Øya er ubebodd og hoveddelen av øya er bratt fjell. I likhet med Torghatten har Bleiksøya et hull tvers gjennom øya.

På ettermiddagen går turen over til Vesterålen, og det blir middag og overnatting i det idylliske, lille fiskeværet Nyksund.

Dag 3: Dronningruta og fiskevær

Fottur på Dronningruta. Foto: Ørnulf Berthinussen/Visit Vesterålen

I dag går turen til en av H.M Dronning Sonjas favoritturer, Dronningruta. Det er en unik fjelltur mellom fiskeværene Nyksund og Stø. Turen byr på fantastisk utsikt. Dere starter i det idylliske fiskeværet Nyksund på morgenen, går over fjellet og til Stø. Du kan velge å gå på stranda tilbake eller bestille transport tilbake i RIB.

Turen går videre til Bø i Vesterålen. Her blir det overnatting i et hus som ligger helt i vannkanten, med enorm utsikt. Dette tror vi ikke du har opplevd maken til, og det er bare å glede seg!

Dag 4: Fiske og strender

På fiske har du nesten fangstgaranti

I dag skal du oppleve eventyrbygda Bø, som ligger ytterst mot havet. Med utsikt over storhavet, tar du morgenkaffen i vannkanten og kjenner på den gode feriefølelsen. Det blir fisketur med en lokal fisker, som skal hjelpe deg med å få stor-skreien på kroken. I Bø kan du også rusle på de idylliske sandstrendene, eller du kan ta en tur i kajakk eller sykle til Hovden.

Dere overnatter på samme sted, og bare nyter kremen av Vesterålen i fulle drag.

Dag 5: Fjelltur i Bø med rå utsikt

Magisk utsikt i Bø i Vesterålen. Foto: Ingrid Jakobsen

I dag er det tid for å snøre på seg fjellstøvlene og legge i vei på en eller flere av de mange toppene i Bø som har fantastisk utsikt. Her er det bare å velge fritt. Trehyrna, Skårvågfjellet og Trollan er i nærheten og en fine turer fra Bø. Toppene er også fine å kombinere med Hovden som er en spesielt vakker plass. Og du, det er obligatorisk med stopp på stranda i Sandvikbukta, maken til Thailand-strand i nord-Norge finner du neppe.
Etter fjelltur og kanskje et bad, er det snipp, snapp, snute for Vesterålen-eventyret for denne gang.

Du vil kanskje være lenger i dette eventyrriket? Det skjønner vi godt, og kan legge til rette for deg for et lengre opphold her. Eller kanskje du har Lofoten som neste stopp? Vi har turforslag til deg her

Turbeskrivelsen over er et forslag som skal gi deg reiselyst og bli inspirert til å ta kontakt med oss. Send oss en forespørsel, så vil vi skreddersy turen etter dine ønsker og behov for standard på overnattingssteder, antall dager, type aktiviteter og om dere ønsker guide i løpet av turen.
Det eneste du må ordne selv er reisen til og fra reisemålet, resten fikser vi.

Ta kontakt for mer informasjon eller for å bestille