Fjell og fryd i Olden
Fjell og fryd i Olden
Varighet
4 dager/3 netter
Pris
Fra NOK 6,990

Pris pr pers ved min 4 pers.
Maks 9 personer på denne turen.
Ta kontakt for pristilbud.

Høsten er den perfekte tiden for å være aktiv i fjellet og hvor fargene er på sitt klareste og luften frisk og crispy. Dere får en unik mulighet til å legge turen til Olden og Loen når feriegjester er på andre kanter av landet og lekegrinda kan benyttes uten kø av turister.

Vi har dekket på for deg og ditt reisefølge til en helt spesiell opplevelse.
Se for deg et unikt og vakkert hus hvor du kan samle vennegjengen eller storfamilien. Med fantastisk utsikt til tettstedet Loen og fjellet Skåla. Her i huset på Vangberg kan dere drikke en kald øl på tunet og se ruta i fjellet dere gikk tidligere på dagen, nyte en bedre middag rundt langbordet og sove i himmelsk gode senger - den perfekte ramme for deg og reisefølget ditt.

Dag 1: Over Strynefjellet med stopp i Geiranger

Stien til Skageflå går fra fjorden og er godt tilrettelagt

For å utnytte reisedagen maksimalt, kan kjøreturen til Olden fint deles opp med en aktivitet underveis hvis dere starter tidlig. 
Dere parkerer bilen ved kaia i Geiranger. Der venter en Rib-båt som tar dere med på sightseeing i Geirangerfjorden for å se alle de fantastiske fossefallene før dere blir sluppet av i Skagehola. Her kan dere gå den bratte stien opp til den gamle fjellgården Skagelfå, 300 meter lenger opp i lia. Stien har trapper og trygge gjerder på de mest utsatte stedene. Fra gården får dere en helt fantastisk utsikt mot de 7 Søstre og Friaren som fosser ned i Geirangerfjorden. Dere går på godt oppmerkede stier tilbake til Geiranger via den sjarmerende gården Homlongseter. Turen tar 3-4 timer. 
Olden og huset på Vangberg ligger en times kjøretur unna. Her kan dere tilberede kveldsmat og legge dere i himmelsk gode senger for å lade opp til neste dags aktivitet.

Dag 2: Topptur på Skåla 1843 moh

Skåla er det fjellet i Norge som har flest sammenhengende høydemeter på sti. Sett av en arbeidsdag.

Det majestetiske Skålatårnet står og venter på dere!
Skåla er en av de høyeste toppene i Norge med start fra fjorden og opp 1843 moh. Dette er Norges lengste sammenhengende motbakke, så her må du kanskje grave dypt etter motivasjon underveis.
Til topps kan du komme med turstøvler, ski eller løpesko. "Skåla Opp" er et populært motbakkeløp som arrangeres hvert år for de aller sprekeste. Fra gammelt av ble stien tilrettelagt for at hest og kjerre skulle frakte tuberkulose-pasienter opp til toppen for å bo i den runde steinhytta. Her skulle de leges av den rene luften. Det er også mulig å overnatte her hvis dere ønsker å hvile før turen ned, og bli lenger på denne spektakulære toppen.

Dag 3: Via Ferrata eller tur til Bødalsbreen

Tilrettelagt klatring som gir mestringsfølelse - Via Ferrata

Er det krefter og mot igjen, så kan dere bruke tiden i å klatre Via Ferrata og ende opp på toppen av fjellet Hoven, ved Loen Skylift. Her kan dere innta en bedre lunsj og gjøre nedturen behagelig med å kjøre gondolen ned igjen. Alternativt kan vi legge opp en tur til Bødalsbreen eller Kjenndalsbreen ved vakre Lovatnet for dere.
Hvis beina er helt utslitt, kan dere ta en kajakktur, eller kanskje til og med et kajakk-kurs og belønnes med våttkort.

El-sykkel er også en herlig aktivitet her, og kan legges til vakre Bødalen.

Dag 4: Seterbesøk, fjordbad og kunst på hjemveien

Fjordbad eller fotSPA?

I dag blir det hjemreise med seterbesøk til forrett, fjordbad til hovedrett og kunst til dessert.
Dere starter tidlig og får en bonustur oppom fotogene Rakssetra med påfølgende fjordbad. Kjører dere Gudbrandsdalen hjem, byr Vågåmo på kulturell dessert. Et galleribesøk på Ullinsvin, den gamle prestegården, kan være en fin avrunding på en opplevelsesrik og aktiv langhelg for deg og ditt reisefølge.

Vil du oppleve mer av denne vakre delen av landet vårt? Hva med å fortsette turen med noen dager på Sunnmøre Ta en titt på turforslag her.

Ta kontakt for mer informasjon eller for å bestille