Fjelltur i Drakensberg, Sør-Afrika
Fjelltur i Drakensberg, Sør-Afrika
Varighet
10 dager
Pris
Fra kr 36 900

Reisedato: 06.-15. oktober 2023
Antall: 10-12 deltakere
Norsk Turbobla-turleder

Aktiviteter

Bli med på en spektakulær fjelltur som tar pusten fra deg! Mnweni hike er en av de vakreste fotturene i Drakensbergfjellene i Sør-Afrika. På fjellturen sover vi i telt under stjernene i den nærmest urørte naturen. Fra teltplassene får vi de nydeligste soloppgangene, og du nyter morgenkaffen til en glødende himmel som lover enda en fin dag på dette eventyret i Drakensberg. Ikke nok med det - vi skal også gå den spektakulære stien til Cathedral Peak basecamp på 2750 moh. Premien er panoramautsikt og overnatting på fjellhotell.

De majestetiske og frodige fjellene byr på en enestående utsikt i Drakensberg. Er vi heldige får vi se både spenstige antiloper og artige bavianer underveis på turen, og i løpet av dagene på Mnweni hike kommer vi tett på en stor koloni med gribber i fjellene. Vi får hjelp til å bære telt, mat og fellesutstyr til campene, og i sekken din har du det du trenger for turen.
Dette er en variert tur med mange høydepunkter. Et av dem er å komme opp til Cathedral Peak Basecamp på 2750 meter. Utsikten er spektakulær, og naturen er som et eventyr! Vel nede fra basecamp, sover vi i behagelig i dobbeltrom på et nydelig fjellhotell. Her det blir velfortjent feiring med en dukkert i bassenget og festmiddag med lokale spesialiteter. Deretter går turen videre til stranden og den livlige storbyen Durban.

"Jeg kommer aldri til å glemme den fine gjengen med damer. Såå gøy vi hadde det! Latter, smil, omsorg for hverandre, godmodig erting. Kjennes som om vi alltid har kjent hverandre. Og naturen da! Majestetiske fjellformasjoner, vakre farger. Sukk!" Deltaker september 2022

"Jeg ville ikke vært turen foruten - helt fantastisk! Jeg kommer aldri til å glemme den fantastiske naturen, gode maten, å bade i elva, ligge i telt ute i Sør-Afrika. Vil ikke nøle med å reise med Turbobla igjen og med Marianne som reiseleder! " Deltaker september 2022

NESTE REISEDATO:
06.-15. oktober 2023

Andre reisedatoer?
Turen tilbys som skreddersydd tur for deg og vennegjengen, familien eller kollegaene.

Dag 1: Fra Norge til Sør-Afrika

Barna vi møter her har 1 time å gå til skolen.

Vi flyr fra Gardermoen på ettermiddagen, med kursen sørover. Det er nattflyvning som tar oss til Johannesburg i Sør-Afrika. Og utrolig nok er det ingen tidsforskjell fra Norge til Sør-Afrika!

Dag 2: Til Zululand og fjellene

Tradisjonell zulu-hytte.

Vi ankommer Johannesburg på morgenen, og våre lokale venner tar oss hjertelig i mot på flyplassen. Vi kjører mot Bergville og er nå i det nordlige Drakensberg, som er på UNESCOs verdensarvliste. Det 3000 meter høye Amfiteateret ligger som en kulisse bak de bølgende åsene, og det er et majestetisk syn vi har foran oss. Amfiteateret er en fjellside som går i en 4 km lang bue, og på platået bak, kommer elven Tugela styrtende over kanten med et fall på imponerende 948 meter - faktisk det høyeste fossefallet i verden.
Etter ca 5 timers kjøretur er vi fremme ved det koselige gjestehuset hvor vi skal overnatte, og her får vi servert velkomstmiddag på ekte zulu-vis! Vi går igjennom programmet for de neste dagene, pakker sekken og forbereder oss for den spennende fjellturen som starter i morgen.

Dag 3: Mnweni Hike, leir på 2100 moh

På vei opp det vakre Rockeries-passet.

Etter en tidlig og næringsrik frokost sjekker vi ut og er klare for fjelltur! Sekken er ferdig pakket og vi kjører til startpunktet for fjellturen her i zulu-regionen. Vi starter fra Mnweni kultursenter som ligger ved foten av Drakensberg-kjeden. Det blir piknik-lunsj underveis , så går vi til den første plassen hvor vi skal slå leir, på ca 2100 moh. Hit bruker vi 4-5 timer. Det er grønt og overraskende frodig på en slik høyde. Stien er god å gå på, og vi møter trolig ingen andre i fjellet. Bortsett fra kanskje noen ville antiloper. På Mnweni Hike finnes det ingen spise- eller overnattingssteder, eller andre fasiliteter, så vi har med oss det vi trenger. Alt av camputstyr, telt og mat får vi hjelp til å bære av våre lokale venner, og du bærer sekken din med det du trenger for de fire dagene i fjellet. Leirplassen vår ligger ved en elv med kulper som er ideelle for en forfriskende dukkert. Vi spiser middag i camp med flott utsikt ned til lavlandet.

Dag 4: Lille Lesotho og gribb-koloni

Teltplassene er til å få gåsehud av.

Etter en tidlig frokost fortsetter vi på fotturen i uberørt natur, med vakre fjell og fine stier. Vi går opp det spektakulære Rockeries pass med utsikt som er til å klype seg i armen av. På toppen kommer vi opp på platået, og bak de spisse tindene ligger det lille landet Lesotho. Så nå får du ett land til å krysse av på listen din. Her på nesten 3000 meters høyde har en flokk gribber sitt tilholdssted, og det er nesten utrolig å se hvordan fuglene med de enorme vingene bruker de varme luftstrømmene til å sveve på majestetisk vis. Dagens stigning er en god økt på omtrent 900 høydemeter - og utsikten er fantastisk!
Tidlig på ettermiddagen slår vi leir ved Orange River, og det frister med en dukkert etter dagens innsats. Tro det eller ei, herfra starter elven sin 2200 kilometer lange ferd til Atlanterhavet. Vi slapper av i camp, og spiser middag ved leirbålet hvor turhistoriene sitter løst under Drakenbergs himmel.
Dagens tur tar omtrent 5 timer.

Dag 5: Ntonjelana-passet og smuglerruten

Morgenkaffen er servert!

Etter frokost i camp, går vi nedover Ntonjelana-passet. Passet ligger på 2868 moh med enorm utsikt over de frodige fjellområdene. Selv om passet er relativt bratt i nedstigningen, er det sannsynligvis det enkleste passet på Mnweni hike, og i dette området. Her er stien mer markert enn ellers på turen, da den er ofte brukt av lokalbefolkningen som passerer med eslene sine her. Det sies at den har vært brukt som smuglerrute i tidligere tider. Vår neste teltplass ligger på 1500 moh, og hit bruker vi ca 6 timer. Plassen ligger ved en elv og vi har fjellet Saddle Peak ruvende over oss. Det er siste kveld i leir, og vi får en god natts søvn under stjernene.

Dag 6: Fra camp i Mnweni til fjellhotell

Kontraster. En natt på hotell er deilig det også.

Det er soloppgang i leiren og siste teltnatt for denne gang. Vi pakker sammen og går langs elven tilbake til Mnweni kultursenter (ca 3 timer). Her spiser vi lunsj, og møter de meget vennlige zulu-folkene som bor i området. Vi takker bærerne våre, og drar videre, til det fantastisk beliggende Cathedral Peak Hotel (ca 2 timers kjøretur). Her smaker det godt med en etterlengtet dusj. Kanskje vil du lade opp og slappe av ved bassenget i den vakre hagen, eller gi ømme muskler litt omsorg i SPA-avdelingen. De som vil, kan bli med på en ettermiddagstur til de interessante hulemaleriene i nærheten. Til middag boltrer vi oss i lokale retter som passer til enhver gane, og det samme gjelder utvalget av Sør-Afrikansk vin.

Dag 7: Cathedral Peak Basecamp, 2750 moh

Basecamp til karakteristiske Cathedral Peak er målet i dag.

Vi starter dagen tidlig med solid frokost, det trenger vi til den lange og relativt tøffe turen vi har foran oss. Vi skal gå en av de vakreste turene i Drakensberg-området, til basecamp av den 3004 meter høye Cathedral Peak med sin karakteristiske form. Det blir en stigning på 1350 høydemeter, så denne dagen kommer du garantert til å kjenne i bena. I sekken har du bare det du trenger for dagen i dag. Vi går i jevnt tempo og tar oss tid til å nyte den spesielle naturen. Kanskje møter vi antiloper, fargerike fugler og bavianer underveis. Vi lar oss stadig overraske over den frodige naturen, og glemmer at vi er på over 2000 meters høyde. Total distanse i dag er 19 kilometer, og turen tar 8-9 timer. Vi lover at det er verdt slitet, for når du står på toppen i basecamp er det bare å slippe jubelen løs. Her blir vi belønnet med en enorm panoramautsikt over de vakre fjellene i Drakensberg. Vi går samme sti ned igjen, og sent på ettermiddagen er vi tilbake på hotellet hvor vi blir sett på som helter som har klart den lange turen. Selvfølgelig feirer vi innsatsen med festmiddag, og temmelig sikkert noe godt i glasset.

Dag 8: Fra Drakensberg til storbyen Durban

Travle, fargerike og spennende Durban.

Det gjør godt med en god natts søvn etter den lange fjellturen i går. Morgenbad og bugnende frokostbuffet venter, og de som har lyst til det, går en liten formiddagstur til Rainbow Gorge, som er en frodig, vakker kløft med mulighet for et forfriskende bad.
Vi sjekker ut fra hotellet og reiser videre til kysten, og storbyen Durban (ca 3 timer). Den travle og fargerike byen er en stor kontrast til den ville naturen vi har opplevd. Hotellet vårt ligger rett ved en av de lange strendene og den kjente promenaden med cafeer og restauranter. Antakelig blir det tid til en ettermiddagstur på stranden. Avslutningsmiddagen vår blir på en av de beste indiske restaurantene i byen.

Dag 9: Durban og hjemreise

En tur på stranden før turen går tilbake til Norge.

Det blir god hotellfrokost i dag. På formiddagen kan du utforske den kjente strandpromenaden og ligge på stranden, leie sykkel, besøke det Marine museet og se hai, eller bare slappe av ved bassenget. Kanskje frister det med massasje, fotbehandling eller annen pleie av ømme muskler etter fjellturen.
Vi tar farvel med våre afrikanske venner, og ved lunsjtid reiser vi til flyplassen i Durban for nattfly hjem til Norge. Takk for nå, Afrika!

Dag 10: Ankomst Norge

Du lengter kanskje allerede tilbake til Drakensbergfjellene?

Vi ankommer Oslo Gardermoen på formiddagen, og kan se tilbake på et eventyr av en tur i Drakensbergfjellene og Sør-Afrika.

Eller… hvis du ikke var klar for å dra hjem enda, reiste du kanskje videre på safari etter fjellturen - når du først er i denne vakre delen av verden. Vi tar deg med til Hluhluwe nasjonalpark, og her blir det safari i 2 dager før du reiser hjem til Norge.

Praktisk informasjon
Anbefalt pakkeliste

Passer turen for meg?
Turen egner seg for deg som er glad i å gå på tur med sekk og som har gått litt i fjellet før. Etappene er på 5-8 timer i kupert terreng i rolig tempo, og har opp mot 1000 meter stigning. Vi er på fjelltur i 5-6 dager og skal sove i telt i tre av nettene. To netter overnatter vi på fjellhotell. På Mnweni hike får vi hjelp til å bære telt-, fellesutstyr og mat, og selv bærer du det du trenger for fjellturen i sekken. Så pakk lett. Stien går i noe bratt terreng, så det gjelder at knærne er i orden. Vi skal opp til 3000 meters høyde, men du kommer ikke til å oppleve noen høydeproblematikk på denne turen. Turen har fine stier hele veien, vi bruker hele dagen ute på tur og nyter de flotte naturopplevelsene. Turen til Cathedral Peak basecamp er relativt tøff. Vi går i 8-9 timer med 1350 høydemeter stigning. Her bærer du kun dagstursekk. Vi går samme vei opp og ned, så du kan stoppe underveis om du ikke vil gå helt opp til basecamp.

Vi reiser når det er høst i Norge. Da er det vår og frodig i Sør-Afrika, en fantastisk årstid å reise på. Det subtropiske klimaet gir stort sett tørre dager, men kanskje en skur på ettermiddagen. I et normalår er ruten snøfri.

Overnatting
På fjellturen på Mnweni hike sover vi i tomannstelt. Ellers bor vi i tomannsrom på sjarmerende, håndplukkede gjestehus og hotell.
Hvis du reiser videre på safari, er det overnatting i safarilodge.

Forberedelser til tur
Denne turen egner seg for de som er i normalt god fysisk form, trives med å gå tur i fjellet og som elsker store naturopplevelser. Lengre fotturer med sekk og gjerne etpar netter i telt er god forberedelse. De lengste dagsetappene på Mnweni Hike er 7-8 timer lange og har opp mot 1000 høydemeter stigning. Vi bruker hele dagen på tur og nyter naturopplevelsen. Gå inn fjellstøvlene på forhånd og bruk sekk som passer godt til deg.

”All I wanted to do now was get back to Africa. We had not left it yet, but when I would wake in the night, I would lie, listening, homesick for it already.” - Earnest Hemingway

Prisen inkluderer

 • Fly tur/retur Oslo-Sør-Afrika
 • All overnatting
 • Fellesutstyr som telt, mat, kokeutstyr etc. på fjellturen
 • Bærere av fellesutstyr
 • Lokale guider og sjåfører
 • All transport på turen
 • Alle måltider i fjellet
 • Avslutningsmiddag i Durban
 • Nasjonalparkavgifter
 • Norsk Turbobla-turleder

Prisen inkluderer ikke

 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Enkelte måltider
 • Bærer til personlig utstyr 4 dager på Mnweni Hike (kr 1.950,-)
 • Personlige utgifter, drikke til måltidene, etc.
 • Tips til lokale hjelpere, guider og sjåfør
 • Enkeltrom på hotellene, hvis mulig (kr 5.500,-)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Om du klarer turen? Javisst! Det er 5-6 dagers vandring i fjellet på fine stier. Det er kupert med noen bratte partier. Du går med sekk i fire dager, med omtrent 10-12 kilo. Vi anbefaler at du går fotturer med sekk og trener på dette på forhånd, da får du det beste utbytte av turen. Pakk lett og følg tips til pakkeliste for turen.
Andre reisedatoer?
Turen tilbys som skreddersydd tur for deg og vennegjengen, kollegaene eller familien.

Ta kontakt for mer informasjon eller for å bestille