Peru: Inca Trail, Machu Picchu og Rainbow Mountain
Peru: Inca Trail, Machu Picchu og Rainbow Mountain
Varighet
12 dager
Pris
Fra kr 43 500

Reisedato: 27. mai -07. juni 2023
Antall: 10-14 deltakere
Norsk Turbobla-turleder

Aktiviteter

Peru med Inca Trail og Machu Picchu er en klassiker og en legende av en tur som mange drømmer om å oppleve en gang i livet. Du er kanskje en av dem? Det er vel verdt å reise til den andre siden av kloden for å oppleve å gå på de flotte inkastiene frem til selveste Machu Picchu. Sammen med vår norske turleder fra Turbobla, vil våre dyktige lokale guider i Peru lose deg trygt igjennom turen. Vi skal også til naturfenomenet Rainbow Mountain - og kan love deg en drømmetur i det fantastiske landet!

Vi reiser fra Norge til Lima, for så å fly videre til hjertet av det gamle Inkariket; den livlige byen Cusco og Den Hellige Dalen, med sine spektakulære inkaruiner. Så tar vi frem fjellstøvlene og legger i vei på den legendariske fotturen på Inca Trail. Den fjerde dagen kommer vi frem til selveste Machu Picchu, som er et stort øyeblikk for selv den mest bereiste fotturist. Her skal vi bruke tiden godt med guide og leve oss inn i Inkatidens storhet. Du kommer til å være proppfull av kunnskap om inkaenes historie som du kan ta med deg hjem. Og ikke minst imponert over byggekunsten!

Peru-eventyret fortsetter til det spektakulære Rainbow Mountain hvor fjellet er farget i – nettopp – alle regnbuens farger. Turen avsluttes med en hyggelig avslutningsmiddag i Cusco før vi reiser hjem, full av fantastiske opplevelser for minneboken din.

Vi reiser til Peru når det er den beste tiden på året til å gå Inca Trail til Machu Picchu.

Du vil kanskje oppleve mer når du først har reist til det spennende kontinentet? Da kan du bli med videre til Ecuador. Her skal vi oppleve de nesten uvirkelige Galapagosøyene med sitt enestående dyre- og fugleliv. Har du ikke vært der enda, tipper vi at Galapagos står på bucket-listen din.

Dag 1: Avreise Oslo-Lima

Vi lander i Perus hovedstad Lima

Avreise fra Oslo tidlig på morgenen, fremme i Lima om kvelden. Vi overnatter på hotell ved flyplassen. I morgen starter eventyret!

Dag 2: Lima - Cusco (3400 moh)

Inkaenes spennende hovedstad Cusco

Etter frokost sjekker vi inn på morgenflyet til Inkaenes hovedstad Cusco. I Cusco bor vi sentralt i gangavstand til torget Plaza del Armas. Siden Cusco ligger på 3400 meters høyde er det viktig å starte akklimatiseringen til den nye høyden med en gang. Vi tar det med ro, drikker mye vann og tar inn atmosfæren i den spennende byen. Vi spiser en hyggelig middag sammen på kvelden.
(Måltider: frokost)

Dag 3: Cusco - Sacred Valley med Pisac og Ollantaytambo

Etter frokost møter vi den lokale guiden vår og reiser til Sacred Valley. Den Hellige Dalen har bestandig vært en viktig region som forsyner Cusco med landbruksprodukter. I dag skal vi besøke Pisacs Inkaruiner, og bruke tid på det fargesprakende markedet i Pisac. På vei til Ollantaytambo stopper vi ved "El Descanso" for å få smake på en viktig drikk for lokalbefolkningen i Den Hellige dalen. "Chicha" blir utvunnet fra gjæring av mais og brukes i offerseremonien til Pachamama. Vi besøker de gamle ruinene i Ollantaytambo og noen av inkaenes største mesterverk.
(Måltider: Frokost og lunsj)

Dag 4: Cusco - på Inca Trail til Llactapata (2930 moh)

Vi får en spektakulær kjøretur på morgenen, til stedet kjent som Km82 på Machu Picchus jernbane (2656 moh). Her møter vi bærerne som skal hjelpe oss på turen, og vi er klare for vandringen på Inkastien. Vi har en relativt rolig start i dag, og tar oss sakte langs bredden av Urubamba-elven med flott utsikt over den snødekte toppen Veronica (5900 m) og de imponerende terrasserte hagene fra Inkatiden. Vi stopper ved inkafestningen kalt Vilca Raccay og herfra snor stien seg gradvis opp til den tidligere bosettingen Llactapata (2930 m), hvor vi slår leir. Stien fører videre opp til passet kalt Dead Woman’s Pass. De fleste går forbi Llactapata siden den ligger ved siden av hovedstien. Og med færre turister på leirplassen kan vi nyte freden og roen på dette vakre stedet. Vi overnatter i telt.
Distanse: 11 km, 5-6 timer.
(Måltider: Frokost, lunsj, middag)

Dag 5: Llactapata – Lulluchapampa (3800 moh)

Vi spiser frokost i camp og starter i rolig tempo. Målet vårt i dag er leirplassen Llulluchapampa, rett før Dead Woman's Pass. Dette passet er det høyeste punktet på turen og en av de hardeste og lengste stigningene på turen. Dermed deler vi den hardeste strekningen på to dager, noe som gjør stigningen betydelig lettere med tanke på høyde og akklimatisering. På vei til Llulluchapampa, går vi igjen utenfor allfarvei til den minst besøkte av alle stedene på Inca Trail; Inkafortet Paucarcancha. På vei opp til Llulluchapampa passerer vi gjennom ulike klimasoner; både den lave sierraen, skyskogen og den høye punaen - som er det åpne landskapet i de høye Andesfjellene. Her er det et mangfold av planter og fugleliv, og kanskje får vi øye på hvithalehjorten. Campen vår på 3800 moh har fantastisk utsikt, og vi har plassen nesten for oss selv. Natt i telt.
Distanse: 11 km, 7-8 timer.
(Måltider: Frokost, lunsj, middag)

Dag 6: Lulluchapampa - Phuyupatmarca (3680 moh)

Morgenlyset peker ut toppene for oss, og vi nyter kaffen i teltåpningen. Dette er den lengste dagen vår, vi skal over to høye pass. Vi er nesten på det første passet når vi starter, og når vi har passert det andre passet, er turen videre enkel med få kuperte partier. I dag får vi den mest spektakulære utsikten på hele Inca Trail ! Vi skal besøke to Inkasteder, Runcuraccay og Sayacmarca. Vi går opp en lang kneik mot Warmiwanusca, eller Dead Womans Pass som det kalles. Dette er rutens høyeste punkt, på 4200 moh. Herfra har vi en fantastisk panoramautsikt både mot de vakre snøtoppene, dalene i Huayanay-massivet og stien videre. Vi er på toppen, og vi nyter det! Stien går videre ned i dalen via gamle trapper som Inkaindianerne lagde for over 500 år siden. Nattens camp, Phuyupatmarca, lever virkelig opp til navnet sitt. «Byen på kanten av skyene». Utsikten er til å klype seg i armen av, og solnedgangen herfra kan ikke beskrives med ord. Natt i telt.
Distanse: 12 km, 7-8 timer
(Måltider: Frokost, lunsj, middag)

Dag 7: Phuyupatmarca - Aguas Calientes

I dag handler det om inkaene. Vi besøker de tre hovedstedene med noen av de flotteste ruinene på Inca Trail; Phuyupatamarca, Intipata og Wiñay Wayna - før vi sent på dagen endelig ankommer selveste Machu Picchu. Vi har ikke så mange kilometer i dag, så vi benytter muligheten til å ta en grundig titt på de spesielle stedene og lære enda mer om den interessante Inkakulturen. Den siste strekningen av Inca Trail har vi nesten for oss selv. På gode stier traverserer vi fjellsiden, går opp trappene, runder hjørnet - og før vi vet ordet av det er vi på Inti Punku, Solporten (2710 moh). Endelig ligger Machu Picchu, inkaenes siste skanse under oss, og vår ankomst til Machu Picchu er perfekt. Med godt lys og få turister kan vi få noen flotte bilder av citadellet på avstand før det bærer ned til Aguas Calientes, den lille byen i dalen. Her smaker det med en velfortjent dusj, middag og en god seng!
Distanse: 11 km, 5-6 timer
(Måltider: Frokost, matpakkelunsj)

Dag 8: Machu Picchu (2420 moh) - Cusco

Vi står grytidlig opp og tar buss opp igjen til Machu Picchu. Vi går inn i Inka-citadellet akkurat i tide til å nyte soloppgangen. Vi får en guidet tur til høydepunktene og Machu Picchus skjulte kriker og kroker, med informasjon om inkaenes liv og skikker. Du får også tid til å kikke litt rundt på egenhånd. Vi spiser lunsj i Aguas Calientes og tidlig på ettermiddagen tar vi toget tilbake til Cusco, hvor vi overnatter på hotell.
(Måltider: Frokost, lunsj)

Dag 9: Oppdagelsesferd i Cusco

På tide å utforske Cusco! Denne vakre byen har en interessant historie, både fra Inka- og kolonitiden. Vi tar en sightseeing-runde i den idylliske gamlebyen på formiddagen sammen med guide. Vi beundrer katedralen som ble bygget mellom 1560 og 1664, og er utvilsomt en av de mest imponerende bygningene i Cusco. De røde granittsteinene er fra inkafestningen Sacsayhuaman, og denne festningen samt badet og andre inkaruiner nær byen skal vi også utforske i dag. I katedralen oppbevares gull- og sølvverk fra kolonitiden, og på toppen av det viktigste inkatempelet hvor de tilba solen, er veggene dekket med bladgull. På oppdagelsesferden vår vandrer vi gjennom gatene i det som en gang var hovedstaden i Inkariket, og det gir følelsen av å reise gjennom tiden. Proppfull av ny kunnskap om inkaenes historie, er vi tilbake på hotellet vårt i Cusco.
(Måltider: Frokost)

Dag 10: Rainbow Mountain 5200 moh

Regnbuefjellet, Syv-fargefjellet eller Vinicunca-fjellet…. Uansett navn så er det et magisk sted vi skal til i dag. Vi blir hentet i Cusco før hanen galer, og er fremme på startpunktet for fotturen etter 3 timer. Vi spiser frokost underveis. Guiden informerer om dagen, vi snører på oss fjellskoene og starter å gå fra foten av Ausangate-snøfallet. Vi legger rolig i vei i den tynne luften, og bruker omtrent 2,5 time på stigningen til toppen. Fremme ved det høyeste punktet, har vi det nesten uvirkelige regnbuefjellet foran oss. Vi er på nesten 5200 meters høyde, og det er verdt å stå opp tidlig og å svette litt for å få oppleve dette! Den naturlige fargen kommer av sedimentlagene i steinen. Det er imponerende hvordan steinene har blitt til for å danne et sett av syv farger! Vi tar bilder og suger inn dette spektakulære synet. Turen tilbake ned igjen tar omtrent 2 timer, så får vi en velfortjent lunsj i Pitumarca. Vi er tilbake igjen i Cusco på ettermiddagen og her blir det en fantastisk middag på en av Cusco’s lekre restauranter.
(Måltider: Frokost og lunsj)

Dag 11: Cusco - Lima- hjemreise, eller Galapagosøyene?

Vi spiser tidlig frokost, og flyr til Lima. Flyet går hjem til Norge på kvelden. Du vil kanskje være med videre på eventyret her i Sør-Amerika? Da står i såfall Ecuador og de utrolige Galapagosøyene for tur! Be om tilbud. (Måltider: Frokost)

Dag 12: Ankomst Norge - eller videre til Galapagosøyene

Du kommer hjem full av opplevelser og inntrykk fra det fargerike landet med sitt interessante folk. Hvis ikke du reiser videre til Ecuador og Galapagosøyene, når du først er på dette eventyrlige kontinentet.

Praktisk informasjon
Anbefalt pakkeliste

Inca Trail På fotturen sover vi i telt. Det er gode telt, inkludert spisetelt med klappbord og stoler. Våre lokale hjelpere disker opp med fabelaktig mat underveis, så det er et høydepunkt i camp. Vi går i rolig tempo og nyter denne spesielle turen og omgivelsene, og har plukket ut teltplasser med fantastisk beliggenhet, og med færre turister. Den vakre naturen og de fascinerende byggverkene fra Inka-tiden gjør hvert skritt på denne stien verdt å gå.
I Cusco og Lima overnatter vi på hotell.

NB! Det er begrenset antall plasser på Inca Trail hver dag, og lisensene blir derfor fort utsolgt. Lisensene bør kjøpes i opptil 8 måneder før avreise. Inca Trail-lisenser kjøpes av våre kontakter i Cusco, og vi kan dessverre ikke garantere eller holde av lisenser til turene våre, for alle lisenser må kjøpes på navn, fødselsdato og passnummer. Navneendring godtas ikke. Vær derfor tidlig ute ved bestilling av din tur på Inca Trail.
Skulle du være sent ute og det er utsolgt for lisenser når du bestiller, kan du fortsatt være med på turen, og da på en alternativ fjelltur som er en del av Inkastiene.

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Lima tur/retur på økonomiklasse
 • Innenriks flybilletter Lima – Cusco – Lima
 • Engelsktalende guide på turene og transfers
 • Norsk Turbobla turleder
 • Utflukter og transport som beskrevet i programmet
 • Lokal fjellfører, kokk og bærere på Inca Trail
 • Overnatting i tomannsrom på hotell i Lima og Cusco
 • Overnatting i tomannstelt og liggeunderlag på Inca Trail
 • Frokost alle dager. Helpensjon på Inca Trail
 • Campingutstyr med spisetelt, bord, stoler på Inca Trail
 • Tog fra Aguas Calientes-Ollantaytambo tur/retur
 • Inngangsbillett til Machu Picchu
 • Lisens for Inca Trail
 • Heldagstur til Rainbow Mountain

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til lokale hjelpere/guider
 • Utgifter av personlig art
 • Drikkevarer
 • Måltider ikke nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkeltrom og -telt (kr 5.700,-)

Ta kontakt for mer informasjon eller for å bestille