Roadtrip - Nordvestlandske perler
Roadtrip - Nordvestlandske perler
Varighet
6 dager / 5 netter
Pris
Fra kr 11 900

Pris pr pers ved min 4 pers
Ta kontakt for pristilbud

Du reiser på biltur gjennom Norges vakre daler som fører deg nordover mot Møre-kysten og gir deg nye sanseinntrykk hver dag. Her får du glitrende fjordarmer og spisse tinderekker.

Høre, se, smake og lukte - de ulike dialektene, forvandling av natur- og kulturlandskapet, lukten av nyslått gras på jordet eller salt tang i fjæra, smake nystekt svele på fergeturen. Veien er målet og dagene og minnene skal gi deg gåsehud-opplevelsen! Hvor vakkert kan det bli?
Dere får et skreddersydd program, slik at det passer både lommebok og aktivitetsnivå.

Dag 1: Over Valdresflye til Lom

Over Valdresflye mot Jotunheimen.

Første del av turen blir en av de lengste transportetappene. Dere starter på Østlandsområdet og kjører til Valdres og over "Flya". Her møter dere 2000-meters topper som en vakker og smilende tanngard. Denne veien er vinterstengt, men når det våres og snøen fortsatt ligger på toppene, får du følelsen av å kjøre på Norges tak midt i Jotunheimen. Enden på første dagsetappe er Lom og Bøverdalen. Her kan dere bo i hus fra 1700-tallet, smake på himmelsk bakverk fra den lokale bakeren Schakenda, eller spise et smakfullt måltid inspirert av superkokken, Brimi. Lom og Bøverdalen er et tradisjonsrikt sted for de kresne og eventyrlystne.

Ønsker dere en ekstra overnatting, kan vi legge til rette for at dere kan gå på Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, eller en kortere fottur til Raubergstulen med god nistepakke i sekken.

Dag 2: Strynefjellsvegen - fjellgård og fjordtur

Geirangerfjorden og gården Skageflå. Foto: Paul Edmundson

Morgenfriske og opplagte går ferden videre vestover på den gamle Strynefjellsvegen hvor brøytekantene fortsatt ligger høye langs veien. Når dere har svingt dere ned til verdensarv-bygda Geiranger, parkeres bilen på kaia. En lokal guide møter dere og tar dere med på RIB ut i Geirangerfjorden. På båtturen kan dere kjenne kuldegyset og duggregnet fra Brudesløret, Friaren og De Syv Søstre. Det hører også til sjeldenhetene at i år er det ingen store cruiseskip som trafikkerer inn fjorden! En pandemi-fordel…

Dere går i land og opp den bratte stien til fjellgården Skageflå. Her oppe nytes det vakre utsynet til fjellene rundt. Fjorden ligger glitrende smaragdgrønn under dere. Herfra kan dere velge å returnere i båt eller gå over fjellet tilbake til Geiranger.

Neste etappe blir på fergen over til Hellesylt. Bilturen går videre igjennom Norges vakreste dal, Norangsdalen. I enden av dalen ligger fjellet Slogen, som et fyrtårn i Sunnmørsalpene. Rett nedenfor ligger Hotel Union Øye, det historisk hotellet, hvor eventyrere, keisere og monarker fra forskjellige land i Europa bodde på 1800- og 1900-tallet. Her skal dere sove som kongelige - i himmelsenger.

Dag 3: Hjørundfjorden og fjelltur

Den berømte husken i Hjørundfjorden

I dag skal dere ikke sitte i bilen, i dag skal dere bli bedre kjent med- og nyte denne vakre plassen. Etter en nydelig frokost og sekken pakket, er dere i gang med nye eventyr. Dere starter med en bygdevandring. Alternativt en lett fjelltur til Leknesnakken. Denne tar ca 3 timer. Nede på kaia på Urke venter en skyssbåt som kjører dere ut til den veiløse bygda Trandal. Her kan dere få servert verdens beste hjorteburger sammen med noe kaldt i glasset. Det føles helt riktig å sitte ute på terrassen med nærkontakt til fjorden og fjellene rundt.

Prøv den mest berømte "dinga" eller husken her ved fjord og tinder, som gir deg sommerfugler i magen. Dette er et yndet "Insta-moment", og bilder herfra har gått mest viralt fra Norge.

Dag 4: Jordbær i Valldal og Trollstigen

Hårnålssvingene på Trollstigen

Etter utsjekk og frokost kjører dere videre til jordbærbygda Valldal. Vi anbefaler verdens beste jordbærkake her! For de som ønsker et ekstra adrenalin-kick, legger vi opp et stopp med juving i Gudbrandsjuvet. 

Et høydepunkt for kjørende feriegjester i Norge er Trollstigen. Den spektakulære turistvegen slanger seg ned stupbratte fjell med fossefall som omkranser hårnålssvingene på en dramatisk måte. Når dere er trygt nede i lavlandet, går veien videre mot Åndalsnes. Har dere lyst på en fottur til kvelds, anbefaler vi en tur opp til Rampestreken med fantastisk utsikt over Åndalsnes og fjorden.
Overnattingsstedet ligger et steinkast fra veien og her overnatter dere i to netter.

Dag 5: Spektakulære Atlanterhavsvegen

Atlanterhavsvegen. Foto: Fjordnorge/Johan Wildhagen

I dag skal dere kjøre ut mot havet, nærmere bestemt Atlanterhavsvegen. Et «must-see» for unikt samspill av vei, brobygging og kystlinje. Dere får en lunsjstopp på en spesiell plass, et sted som er en opplevelse i seg selv. Du "slepp å smør på brødskiva di sjøl…"
Alternativt kan dere denne dagen velge å nyte naturen og fjellet og bruke beina. Du er tross alt i Norges fjell-eldorado. Hva med Romsdalseggen, Blånibba, Rampestreken eller klatre Via Ferrata?

Etter dagens opplevelser er dere tilbake på hotellet og nyter en bedre middag og en god natts søvn.

Dag 6: Gudbrandsdalen eller Folldalen?

Viewpoint Snøhetta på Hjerkinn

Den siste dagen blir den lengste etappen. En opplevelsesrik uke har gått og den siste dagen blir en transportetappe østover igjennom Gudbrandsdalen. Alternativ rute er igjennom Folldalen. Her ligger en flott Nasjonal turistveg. Kjør nordover til Hjerkinn og langs veien kan du stoppe og gå til Viewpoint Snøhetta for fantastisk utsikt mot det flotte fjellet.

Turistvegen starter nordfra på Hjerkinn og videre mot Folldal og Venabygdsfjellet, fjellovergangen mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Her oppe, øverst på Venabygdsfjellet er det fjelltoppen Muen som dominerer utsikten. Den ser ut som en gigantisk høysåte og det er visstnok også det navnet betyr.

Et stopp på Sohlbergplassen ved Atnasjøen gir deg forståelse for hva vår berømte kunstner Harald Sohlberg hentet sin inspirasjon! «En vinternatt i Rondane» er like vakker i virkeligheten, også på sommeren! Begge rutene kjører igjennom Ringebu. Dette kan være et passende sted å spise sen lunsj med lokale lekkerbiskener fra Annies Pølsemakeri. Herfra kjører dere strake veien hjem - garantert proppfulle av nye inntrykk og opplevelser det vakre landet vårt har å by på!

Turbeskrivelsen ovenfor er først og fremst et forslag som skal gi deg reiselyst og bli inspirert til å ta kontakt med oss. Vi vil på forespørsel skreddersy bilturen etter dine ønsker og behov når det gjelder standard på overnattingssteder, antall dager, aktiviteter og om dere har behov for guide under oppholdet.

Dere bruker egen bil på denne turen. Evt kan vi formidle leie av bil, også el-bil om dere ønsker det. For deg som bor for andre steder enn på Østlandet, er det fullt mulig å legge opp en rute som går sør eller nordøstover i landet.

Ta kontakt for mer informasjon eller for å bestille