Toppturhelg for jenter i Romsdalen
Toppturhelg for jenter i Romsdalen
Varighet
4 dager/3 netter
Pris
Fra kr 10 400
Aktiviteter

Romsdalen er destinasjonen som tilbyr et av Norges mest spektakulære fjellområder - både sommer som vinter. Målet er å gi deg en lærerik toppturhelg med ny kunnskap og ferdigheter, med nydelig innkvartering på en gård med kort vei til denne "godtebutikken" av et fjellområde.

Huset på gården har syv rom med 12 behagelige senger og et vertskap som gjør alt for at du skal bo og spise godt. Vi samarbeider med lokale og topp kvalifiserte guider med lang erfaring, og denne helgen blir du guidet av en av Norges få kvinnelige tindevegledere.
Dette er langhelgen for deg som har lyst til å være på tur med andre skiglade jenter, eller å samle din egen jentegjeng. I løpet av disse dagene er målet skiglede og økt mestringsfølelse både opp og ned fjelltoppene!

Dag 1: Ankomst Romsdalen

Koselige rom på gjestegården. Foto: Ytterbakke Gård

Du skal bo i en gammel nyrenovert gård som tilbyr sjarmerende tomannsrom med nydelige senger og smakfull innredning. I hjertet av huset er det et storkjøkken som vertskapet tilbereder alle måltider for gjengen. De sørger for lokale råvarer til alle måltider samt hjemmelaget granola og nystekt surdeigsbrød, snacks og andre godsaker alle dagene. I låven kan vi lagre skiutstyr og tørke feller, skistøvler og klær.

Vår lokale guide møter dere enten torsdag ettermiddag eller fredag morgen (avhengig om dere kommer på ettermiddagen eller sent på kveld) og vil gi kunnskap og informasjon for å preppe deg på utstyr og forberedelser til dagene på ski. Guidene kommer med grunnleggende kunnskap både for deg som trenger å komme i gang eller trenger en liten oppfriskning fra forrige sesongdebut på randonée.

Sentrale tema er veivalg, turplanlegging, ferdselsmønster opp og ned, skredlære og riktig bruk av utstyr. Nedkjøringen er for mange en utfordring og du lærer skiteknikk for å mestre ulikt underlag.

Dag 2: Vi øver på teknikk og bruk av utstyr

Bli kjent med toppturutstyret. Foto: Einar Engdal/visitnorthwest.no

Vi våkner opp til en fantastisk ny dag og frokosten står klar. Du smører matpakke og fyller termosen som du tar med som lunsj på turen. Det blir felles transport til Bjorli skisenter hvor fokus blir skiteknikk utenfor preppede løyper.
Denne første dagen vil du vil få konstruktiv tilbakemelding fra guiden på hvilken teknikk som er best når du kjører nedover, og god instruksjon for å mestre underlaget en frikjører verdig. Her er premien din rask progresjon under trygge forhold. Du får også veiledning i bruk av skredutstyret. Det blir matpakkelunsj underveis, og vi øver og prøver mer til vi er fornøyde med dagen og spenner av oss skiene.
Etter en flott og lærerik skiøkt, drar vi tilbake til gården og koser oss med afterski og en deilig dusj før vi setter oss til bords og får servert en velfortjent middag.

Dag 3: Blir det Alnestind eller Galtåtind i dag?

Romsdalsalpene er majestetiske. Foto: Urpu Hapuoja

Dette blir den store toppturdagen hvor du får brukt det du har lært og får en guidet tur som skal skape minner og gi mestring. Du får oppleve den storslåtte naturen i Romsdalsalpene, blir det ryggtraversen mellom Loftskardtind og Galtåtind eller opp og ned Alnestind? Det er mange muligheter hvor vi kan plukke tinder uten å gå «i kø». Vi skal kunne finne et turmål med gode forhold uansett vær og føre.

Gjett hva! Når vi kommer tilbake til gården, har vi en massør på plass klar til å myke opp dine ømme muskler etter en hel dag i fjellet. Hvor godt er vel ikke det! Senere på kvelden vil Edda på gården lage et nydelig måltid av sesongens råvarer. For en luksus! Det er bare å nyte den gode følelsen etter dagens fysiske utskeielser, med kledelig farge i kinnene og god følelse i kroppen. Her er det lett å leve etter mottoet; først yte - så nyte.

Dag 4: Siste topptur og hjemreise

Nye ferdigheter, kunnskap og mestring i fjellet! Foto: Turbobla Adventure

Etter frokost er det tid for en kortere topptur i nærområdet. Vi leter etter den gode snøen og du kjenner at du har blitt tryggere og har fått nye ferdigheter og kunnskap. Utpå dagen blir det hjemreise med bil eller tog, og du er proppfull av opplevelser og ny mestring på ski. Her er det bare å legge seg i trening for neste tur med Turbobla Adventure!

Eller kanskje du vil videre til neste flotte fjellområde når du først er i disse fantastiske traktene? Se forslag til topptur i Sunnmørsalpene her.

Praktisk informasjon
Anbefalt pakkeliste

Datoer for turer 2023:
Ta kontakt

Ankomst:
Du kan komme med egen bil, eller transportere deg på en grønnere måte med tog som inkluderer Raumabanen siste del av turen. Kommer dere flere sammen med tog, bestiller vi taxi for dere fra Åndalsnes stasjon til Ytterbakke Gård som er 10 minutters kjøretur.

Gruppestørrelse:
6-12 personer

Guider:
Våre dyktige, lokale guider møter dere ankomstdagen og vil preppe deg på utstyr og forberedelser så du får best utbytte av de neste dagene. Trenger du å komme i gang og har behov for grunnleggende opplæring, eller ønsker du en liten oppfriskning fra forrige sesong? Guidene tilpasser seg til nivået på gruppa.
Sentrale tema er veivalg, turplanlegging, ferdselsmønster opp og ned, skredlære og riktig bruk av utstyr. Nedkjøringen er for mange en utfordring og kanskje ønsker du å lære skiteknikk for å mestre ulikt snø-underlag.

Prisen inkluderer

 • Lokalkjent, erfaren toppturguide i 3 dager (1 guide per 6 deltakere)
 • Overnatting i dobbeltrom på Ytterbakke Gård
 • Ferdig oppredde senger og utvask
 • Frokost, matpakkelunsj og middag
 • Kurs i trygg ferdsel og teknikk
 • 30 min.massasje

Prisen inkluderer ikke

 • Reise tur/retur Åndalsnes
 • Drikke utover kaffe/te, juice til måltidene. - NB! Mineralvann og alkoholholdig drikke kan medbringes eller kjøpes lokalt
 • Dagskort i skianlegget
 • Utstyrsleie (vi kan være behjelpelige)
 • Transport hvis ikke egne biler (ca 600 pr pers)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkeltromstillegg (hvis mulig, kr 1500)

Ta kontakt for mer informasjon eller for å bestille