Sykkel og historie i Kambodsja

På sykkel for å oppleve historie, kultur og paradisøy i Kambodsja

Bli med på et eventyr av en sykkeltur gjennom Kambodsja! Vi starter med kanskje de aller mest spennende templer i verden - selveste Angkor Wat. Få steder på jorden skaper et så uutslettelig inntrykk på netthinnen og i sinnet. Det skal mye til å ikke la seg imponere av dette enorme komplekset som også er avbildet på landets flagg. Vi besøker også det mektige Bayon-tempelet med alle labyrintene, og jungeltempelet Ta Prohm blant de enorme trærne. Rett og slett spektakulært.

"Tusen takk for en super flott tur og gjengen som var med. Alle opplevelsene underveis på turen gjorde inntrykk. Store og små templer, mennesker vi traff underveis, killing fields etc. Jeg kommer aldri til å glemme det lokale teamet og alt de gjorde for oss. De stilte alltid opp med et smil, snacksen de disket opp med i pausen før lunsj og ikke minst de 4 dagene de lagde lunsj til oss, var det beste. Gjestfrihet og hjelpsomhet fra alle. "

Deltaker februar 2023

"Det er vanskelig å plukke ut enkeltting - alt var egentlig interessant. Bra med blanding. Liker at aktivitetene og det vi opplever er så forskjellige. God mat hele turen. Flinke guider og hjelpemannskap."

Deltaker februar 2023

"Jeg har hatt en aldeles fantastisk tur til Kambodsja! Det er første gang jeg har deltatt på en slik type gruppereise, men det blir garantert ikke den siste og jeg har allerede begynt å tenke på neste tur. Reisen innfridde definitivt til forventningene mine. "

Detaker februar 2023

"Den største opplevelsen for meg må ha vært å se templene rundt Siem Reap. Dette fordi jeg har drømt om det så lenge. Angkor Wat i seg selv var stort, men overraskende nok var noen av de andre templene mer magisk pga måten skogen hadde overtatt byggverkene på. Jeg kommer aldri til å glemme besøket i fengselet og på Killing fields. "

Deltaker februar 2023

Mer om denne turen

Vi skal følge den viktige Mekong-elven og er innom den pastellfargede kolonibyen Kampot. Vi skal til hovedstaden Phnom Penh, drar ut på Silkeøya, og skal selvfølgelig få historien fra dødsmarkene og besøke det redselsfulle Folkemordmuseet. Vi runder av turen med noen late dager på paradisøya Koh Rong Samloem for å la alle inntrykkene etter de fantastiske og interessante dagene i Kambodsja synke inn. Og ja, her blir det strand, bading og avslapning - og mer sykling hvis du vil.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Fra Norge til Kambodsja

Opplevelsene står i kø Kambodsja

Se mer om dag 1

Vi flyr fra Gardermoen med kurs østover. Flyet tar oss til Siem Reap i det nordlige Kambodsja og eventyret er i gang

Dag 2: Ankomst Kambodsja og Siem Reap

Det blir mange fascinerende tempelbesøk på turen

Se mer om dag 2

Ved ankomst i Siem Reap blir vi ønsket hjertelig velkommen av vår lokale guide og sjåfør. Våre lokale venner tar oss med for å besøke den flytende landsbyen Kampong Pluk ved Tonle Sap-sjøen. Her opplever vi de flytende husene, besøker skolen og får et innblikk i livet til menneskene som bor her. Deretter venter en deilig lunsj med lokal mat, før vi blir kjørt til hotellet vårt for innsjekking. Her forteller guiden om de spennende dagene som venter oss. Det er bare å glede seg til opplevelsene de neste to ukene! Vi spiser felles velkomstmiddag på kvelden på en hyggelig restaurant med lokale spesialiteter.
(M)

Dag 3: Siem Reap gårdsbesøk på sykkel

Vi lærer om det lokale jordbruket i dag

Se mer om dag 3

Dagen starter tidlig etter en god natts søvn. Vi tilpasser syklene og legger ut på den første sykkeldagen vår. Idag får vi muligheten til å bidra til det lokale jordbruket, og vi får oppleve bøndene som utøver håndverket sitt. Kurvfletting, garnfiske samt hvordan de dyrker grønnsaker, ris og frukt. Dette er en fantastisk sjanse til å lære om de gamle håndverkene som har vært en viktig del av det kambodsjanske samfunnet i generasjoner. Det blir lunsj i et gårdshus, hvor vi kan smake på deilige lokale retter laget av ferske råvarer. Vi fortsetter på sykkelen til en Pagoda, hvor vi besøker et buddhisttempel. Her møter vi kambodsjanske munker og deltar i en spesiell velsignelsesseremoni. En stille og spesiell opplevelse som gir innsikt i kulturen og religionen i Kambodsja. Vi sykler tilbake til hotellet og avslutter dagen med en herlig middag sammen.
(F, L, M)

Dag 4: Tempelbyen Angkor Wat

Det spøkelsesaktige Ta Prohm-klosteret

Se mer om dag 4

Etter frokost blir det en ny, fantastisk dag med sykling. Vi tråkker forbi Prasat Kravan og SraSrang før vi når det nesten spøkelsesaktige buddhistklosteret Ta Prohm. Klosteret er overgrodd med digre røtter fra forvridde giganttrær. Du kjenner kanskje stedet igjen fra filmen «Tomb Raider»?

Vi passerer Ta Keo og sykler gjennom seiersporten til Angkor Thom- komplekset. I Angkor Thom kan vi beundre det fantastiske Bayon-tempelet, som er kjent for sine 37 tårn og ansiktsskulpturer. Her finner vi også den fascinerende Elefant-terrassen, som strekker seg over 300 meter og er prydet med blant annet elefantfigurer i nesten naturlig størrelse!

På ettermiddagen, når det er færre turister, besøker vi det verdenskjente Angkor Wat! Det mest berømte tempelet i ruinbyen Angkor. Tempelkomplekset ble bygget på 1100-tallet av kong Suryavarman II, som en hinduistisk helligdom for guden Vishnu og forestilte det hinduistiske universet. Spesielt i ettermiddagslyset fremheves de vakre relieffene langs tempelveggene, og i vollgraven kan vi se speilbildet av de majestetiske hovedtårnene. Så prøver vi å ikke tenke på alle buddhabystene som Røde Khmer-soldatene knertet ned med sine rifler av ren og skjær kjedsomhet.

På veien tilbake til byen besøker vi det moderne tempelet Wat Thmei.

Vi spiser lunsj underveis på turen, og middag på restaurant med tradisjonell dans fra Asara.
(F, L, M)

Dag 5: Landsbyer, fossefall og Banteay Srei-tempelet

Flere enn oss bruker sykkel som fremkomstmiddel

Se mer om dag 5

Etter en god frokost finner vi syklene våre og begir oss mot Kbal Spean. På vei dit, passerer vi landsbyer og skoler, og får et glimt av dagliglivet til lokalbefolkningen. Vi tråkker gjennom frodige rismarker før vi når elven, kjent for sine tusen lianer og spesielle kristtornfjell. Her tar vi bena fatt, og etter omtrent 30 minutter kommer vi til de unike formasjonene i elveleiet og den vakre fossen. Som et tropisk paradis! Etterpå sykler vi videre til det vakre Banteay Srei-tempelet, berømt for sin rosa sandstein og intrikate utskjæringer. Underveis nyter vi en herlig lunsj.

Fornøyde sykler vi tilbake til Siem Reap, og avslutter dagen med en hyggelig middag i byen.
(F, L, M)

Dag 6: Siem Reap til Beng Mealea og Steung Trang

Tårnene i Angkor Wat speiler seg i morgenlyset

Se mer om dag 6

I dag er det tid for å pakke sammen og sjekke ut. Vi setter oss på syklene og tar veiene på landsbygda for å besøke det unike Beng Mealea-tempelet. Denne turen er spesiell fordi den tar oss utenom de overfylte turistområdene i Angkor-komplekset. Etter å ha syklet ca 25 km på en blanding av bakveier og grusveier, kommer vi frem til det skjulte Beng Mealea-tempelet som er omgitt av tett tropeskog. Tempelet har en imponerende vollgrav på hele 900 ganger 1200 meter! Beng Mealea er et vakkert og sjarmerende tempel som har en egen karakter som skiller det fra andre templer. Her kan vi oppleve fred og ro langt unna de store turiststrømmene. Kanskje en liten meditasjon under palmekronene?

Etter lunsj blir vi kjørt til Steung Trang-provinsen hvor vi skal overnatte på et hyggelig hotell.
(F, L, M)

Dag 7: Steung Treng til Kratie

Glimrende terreng å sykle i

Se mer om dag 7

Vi er klare for en ny økt på syklene våre, og i dag blir det en morsom tur på grusvei med fantastisk utsikt over elven til Srae Krasang. Denne stien følger Mekong-elven og er et ideelt sted for sykkelturer hvor vi kommer vekk fra hovedveiene, slik at vi kan nyte naturen og det avsidesliggende området. Vi fortsetter på sykkelen til en idyllisk plass hvor våre lokale venner disker opp med en herlig pikniklunsj.

Etter lunsj venter bussen på oss, og vi kjører i ca 2 timer til et delfin-habitat for å få et glimt av den sjeldne ferskvannsdelfinen. Herfra fortsetter vi å sykle til vi er fremme i Kratie. I Kratie sjekker vi inn på det trivelige hotellet vårt og spiser middag sammen på kvelden.
(F, L, M)

Dag 8: Fra Kratie til Kampong Cham

Se mer om dag 8

Etter en deilig frokost og utsjekk, starter vi dagens eventyr med å ta syklene med på fergen til Koh Trong-øya. Her venter en herlig sykkeltur før vi tar en ny ferge til vestsiden av den majestetiske Mekongelven. Mens vi sykler langs elvebredden, passerer vi store, tradisjonelle hus. På vei tilbake, krysser vi Mekongelven til den østlige delen ved Chlong Village, hvor vårt lokale team venter med en pikniklunsj ved elven.

Deretter setter vi kursen mot Kompong Cham-provinsen. Underveis passerer vi Kambodsjas største muslimske samfunn, som holder til langs den mektige Mekongelven. Når vi ankommer Kompong Cham, sjekker vi inn på hotellet vårt og avslutter dagen med en velsmakende middag.
(F, L, M)

Dag 9: Kompong Cham til hovedstaden Phnom Penh

På to hjul til Gulltempelet i Phnom Penh

Se mer om dag 9

Etter frokost sykler vi videre langs Mekongelvens vakre bredder. Lokale markeder og tobakksplantasjer glir forbi mens vi tar en velfortjent pause for å nyte matpakken vår. Her kan vi virkelig ta inn dagliglivet langs elvebredden.

Vi sykler helt til vi møter bussen vår, som tar oss trygt til Phnom Penh uten å bekymre oss for den travle trafikken. I Phnom Penh blir det tid til å å utforske det staselige kongepalasset, som har huset landets monarker siden det ble bygget på 1860-tallet (med unntak av Røde Khmers regime på 1970-tallet). Dette blir en dag fylt med eventyr og flere kulturelle opplevelser.

Vi sjekker inn på hotellet vårt, slapper litt av og avslutter dagen med en felles middag på en hyggelig restaurant i byen.
(F, L, M)

Dag 10: Phnom Penh, Silkeøya og folkemordmuseet

Folkemordmuseet Tuol Sleng i Phnom Penh

Se mer om dag 10

Det blir en god frokost på hotellet, før vi blir kjørt gjennom den travle byen og krysser Mekong-elven med den lokale fergen. Herfra sykler vi videre for å se livet på øya Mekong kjent som Silkeøya, «Koh Dach”. For innbyggerne på øya er ris- og grønnsaksdyrking viktig, og ved siden av matlaging til familien, driver de aller fleste kvinnene med veving av silke. Derav navnet på øya.

På ettermiddagen blir vi kjørt til Dødsmarkene, Choeung Ek, med alle massegravene, og videre til det redselsfulle folkemordmuseet Tuol Sleng. Tuol Sleng var Røde Khmers sikkerhetsfengsel (S-21) i Phnom Penh, og var opprinnelig en skolebygning. Etter Røde Khmers erobring av byen på 1970-tallet, ble klasserommene bygget om til fengselsceller og torturkamre, og her ble titusener av mennesker torturert.

Etter å ha fått innsyn i landets brutale historie i dag, kan det hende du synes det er godt at kvelden er til egen disposisjon.
(F, L, -)

Dag 11: Phnom Penh til strandbyen Kep

Skøyeraktige og nysgjerrige barn

Se mer om dag 11

I dag må vi ta frem A-mennesket i oss. Vi forlater hotellet kl. 05:00, og blir kjørt til det livlige Chouk-markedet hvor våre venner serverer oss frokost. Så begynner vi å sykle gjennom landskapet og passerer blant annet en gård hvor alt de dyrker er organisk, og utsikten herfra er fantastisk. Veien videre er noe kupert, så får vi øye på Phnom Vur hvor Røde Khmer-leiren lå i det sørlige Kambodsja. Videre kommer vi til en innsjø og her skal vi nyte pikniklunsjen vår og et bad. Byen Kep var en blomstrende ferieby for fransk og kambodsjansk elite, til mye ble ødelagt under Røde Khmers styre. Men noe av byens fordums prakt er fortsatt tydelig. Byen er spesielt kjent for sjømat, kanskje får vi mulighet til å teste den i dag? Vi fortsetter å sykle til hotellet vårt i Kep, en nydelig resort i jungelen med svømmebasseng og SPA. Her er det godt å ha ettermiddagen fri til å slappe av ved bassenget eller ta en rusletur langs den vakre stranden.

I kveld blir det avslutningsmiddag med våre lokale venner på dette eksotiske stedet.
(F, L, M)

Dag 12: Kep til Kampot og Koh Rong Samloem

Vi sykler på den frodige landsbygda der pepper'n gror

Se mer om dag 12

Etter en tidlig frokost setter vi oss på syklene og fortsetter til den rolige elvebyen Kampot, med sine pastellfargede hus i kolonistil. Det er herlig å sykle på den vakre, frodige landsbygda. Underveis skal vi blant annet besøke en pepperplantasje som blant gourmeter er kjent for å ha det beste pepper i verden.

Her i Kampot tar vi farvel med det hjelpsomme og trivelige sykkelteamet vårt. Vi spiser lunsj på Angkor Beach restaurant, før guiden tar oss med videre for å ta båten til øya Koh Rong Samloem for strand og avslapning. Nå skal vi få tid til å fordøye inntrykkene fra turen, for dem er det mange av!
(F, L, -)

Dag 13: Øya Koh Rong Samloem

Trenger man mer enn palmesus og blått hav?

Se mer om dag 13

Dager til egen disposisjon for bading, snorkling og kanskje en god bok på stranden på paradisøya Koh Rong Samloem. Har du ikke lyst til å gi deg helt med å sykle enda? Lei sykkel og ta en tur på øya.
(F)

Dag 14: Siste dag på paradisøya

Vi lader opp med saltvann og sol før hjemreise til vinter-Norge

Se mer om dag 14

Dager til egen disposisjon for bading, snorkling og kanskje en god bok på stranden på paradisøya Koh Rong Samloem.
(F)

Dag 15: Koh Rong Samloem – Phnom Penh – fly hjem til Norge

Tradisjonell båt i Kambodsja

Se mer om dag 15

Etter frokost er det på tide å forlate den deilige paradisøya vår. Vi tar båten tilbake til fastlandet og blir kjørt til Phnom Penh lufthavn for fly hjem til Norge. Vi takker for nå og for Kambodsja-eventyret som er over for denne gang.
(F)

Dag 16: Ankomst Norge

Takk for nå, Kambodsja!

Se mer om dag 16

Vi ankommer Norge fulle av opplevelser og inntrykk fra et spennende land og nydelig folk med en hjerteskjærende historie.

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer

19. januar til 3. februar 2024

Passer ikke datoene? Turen kan skreddersys for deg og vennegjengen eller familien din.

Inkludert

 • Fly Oslo-Siem Reap
 • Fly Phnom Penh-Oslo
 • Overnatting i delt dobbeltrom
 • All transport i Kambodsja, ref program
 • Lokal, engelsktalende guide
 • Buss med aircondition
 • Følgebil alle sykkeldagene
 • Måltider som nevnt i programmet (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag)
 • Vann og snacks sykkeldagene
 • Velkomstmiddag og avslutningsmiddag
 • Leie av terrengsykkel
 • Inngangsbilletter til severdigheter nevnt i programmet
 • Norsk Turbobla-turleder

Ikke inkludert

 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge
 • Visum
 • Enkelte måltider
 • Personlige utgifter, drikke til måltidene, etc.
 • Tips til lokale hjelpere, guider og sjåfør (ca kr 2 000,-)
 • Enkeltrom på hotellene (kr 6 900,-)
 • Leie av elsykkel
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Overnatting

Vi bor i tomannsrom på hyggelige, håndplukkede gjestehus og hotell.

Passer turen for meg?

Hvis du trives på sykkelsetet og har syklet en del både på asfalt- og grusvei, passer turen fint for deg. Turen er middels fysisk krevende med etapper på opp til 50 km i varmt klima med høy luftfuktighet. Veiene vi sykler på har både underlag som grus, asfalt, og noen enkle stier. Stort sett er terrenget flatt. Vi bruker gode terrengsykler på turen. Hvis du ønsker å leie elsykkel, er dette mulig mot et tillegg i prisen.

Alle sykkeldagene har vi med følgebil, i tilfelle noe skulle oppstå eller du skulle trenge en pause fra sykkelen.

Vi oppfordrer deg til å forberede deg ved å sykle en god del før reisen. Da  unngås skader og plager, og opplevelsen på tur blir best mulig.

Viktig informasjon

VISUM
Norske statsborgere trenger visum til Kambodsja. Merk at passet ditt må inneholde to blanke sider og være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise.

VAKSINER
Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor eller legesenter for informasjon om vaksiner som kreves /anbefales dit du skal reise. Du finner også oversikt på FHI.no sine sider om reisevaksiner.

HELSE
Det er viktig at du gir oss beskjed før tur dersom det er noe helsemessig vi må være oppmerksomme på. Informer turleder om helseopplysninger som kan være av betydning for turen.

Klima

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Sikkerhet på tur

Vi har fokus på hygiene, helse og sikkerhet. Hvis noe skulle skje underveis på tur, får du god hjelp og oppfølging. Førstehjelpsutstyr er alltid med, og våre turledere har opplæring i førstehjelp. På turer der det er begrenset med telefondekning, har vi med satellittelefon i tilfelle nødsituasjon. Vi har døgnberedskap hjemme når du er på tur.

Det er også et krav at du som deltaker til enhver tid følger instruksjonene til lokal guide og/eller norsk turleder, samt at du setter deg inn i eventuell risiko som er involvert på hver enkelt tur. Gjør deg også kjent med det fysiske nivået som kreves for å være med.

Når vi er på tur i naturen møter vi andre utfordringer og risikofaktorer enn i dagliglivet. Hendelser kan skje, da vi aldri kan ha full kontroll på naturen og elementer underveis.

Anbefalt pakkeliste

Denne listen er ment som en anbefaling, så du har det du trenger uansett vær på turen. Hvis det er noe du mangler, så husk at du kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. F.eks. på Finn.no eller leie utstyr på Pinsj.no.

Tips: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen på flyet, som sykkelbukse, evt medisiner, og annet du ikke kan unnvære.

 • Undertøy.
 • Sokker.
 • T-skjorter/sykkeltrøye i materiale som tørker lett.
 • Langermet trøye.
 • Sykkelshorts.
 • Sykkelhansker.
 • Lett regntøy.
 • Tynn vindjakke.
 • Turshorts/bukse.
 • Sjal og lange bukser til tempelbesøk.
 • Hals/buff.
 • Caps/solhatt. Til beskyttelse mot solen.
 • Sykkelhjelm.
 • Klikkpedaler og -sko. Hvis du er vant til å sykle med dette.
 • Drikkeflaske til flaskeholder.
 • Polstring til sykkelsetet. Hvis du ønsker.
 • Lett turhåndkle.
 • Badetøy.
 • Lette joggesko eller sandaler/slippers.
 • Liten dagstursekk.
 • Gode solbriller.
 • Saft/sportsdrikk. Hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann.
 • Snacks/nøtter. Nøtteblanding eller energibarer er fin energikilde på tur.
 • Hodetelefoner /ørepropper.
 • Mobiltelefon, kamera, lader.
 • Adapter.
 • Toalettsaker; tannbørste, tannkrem, ørepropper, våtservietter, antibac.
 • Solkrem faktor 30-50. Husk stift til lepper og nese.
 • Personlige medisiner.
 • Liten medisinmappe med plaster, sportstape, evt compeed, halstabletter, nesespray, Paracet og Ibux, mageregulerende (eks Idoform).
 • Reisedokumenter; Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi alle dokumenter på telefonen og/eller i baggen.
 • Vaksiner. Kontakt fastlege/vaksinasjonskontor god tid før reisen.  FHIs anbefaling til reisevaksiner finner du her
 • Fritidstøy til bruk utenom sykkelturene.
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta