Toppturhelg for jenter i Romsdalen

Godteposen Romsdalsalpene

Romsdalen er destinasjonen som tilbyr et av Norges mest spektakulære fjellområder - både sommer som vinter. Målet er å gi deg en lærerik toppturhelg med ny kunnskap og ferdigheter, med nydelig innkvartering på en gård med kort vei til denne godtebutikken av et fjellområde.

"Har bare positive erfaringer om alt fra start til slutt. Å bo på Ytterbakke var et funn. Nydelig dame som driver det, fantastisk mat, fine rom, og deilig uformelt og hjemmekoselig oppholdsrom. Perfekt ramme for en gjeng som oss. Kunne ikke fått bedre guider, som tilpasset seg alles nivåer og hadde enorm kompetanse på alt som har med topptur å gjøre, fra sikkerhet til kjøreteknikk. Ikke noe å si på informasjonen rundt turen, topp score hele veien."

Hilde Solvang, deltaker mars 2022

"Opplegget var veldig bra synes jeg. Vi som gruppe fungerte veldig bra sammen. At alle var ordentlige nybegynnere hjalp godt på, selv om noen taklet nedkjøring bedre enn andre. Viktig at guidene, faktisk skjønner at vi er pingler på vei ned bakken utenfor preparert løype! Og de gjorde de. Ytterbakke Gård var veldig bra. Deilig og sunn mat. Hyggelig med stue hvor vi kan sitte og prate på kveldene. Hjemmekoselig service med passe avstand mellom gjester og eiere. Nydelig med massør på lørdag! Utrolig kunnskapsrike guider. Et superpar. Tog til fra Oslo/Åndalsnes var veldig behagelig. Så det kan anbefales."

Ann-Cathrin Berg, deltaker mars 2022

Mer om denne turen

Huset på gården har syv rom med 12 behagelige senger og et vertskap som gjør alt for at du skal bo og spise godt. Vi samarbeider med lokale og topp kvalifiserte guider med lang erfaring, og denne helgen blir du guidet av en av Norges få kvinnelige tindevegledere.

Dette er langhelgen for deg som har lyst til å være på tur med andre skiglade jenter, eller å samle din egen jentegjeng. I løpet av disse dagene er målet skiglede og økt mestringsfølelse både opp og ned fjelltoppene!

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Ankomst Romsdalen

Koselige rom på gjestegården. Foto: Ytterbakke Gård

Se mer om dag 1

Du skal bo i en gammel nyrenovert gård som tilbyr sjarmerende tomannsrom med nydelige senger og smakfull innredning. I hjertet av huset er det et storkjøkken som vertskapet tilbereder alle måltider for gjengen. De sørger for lokale råvarer til alle måltider samt hjemmelaget granola og nystekt surdeigsbrød, snacks og andre godsaker alle dagene. I låven kan vi lagre skiutstyr og tørke feller, skistøvler og klær.

Vår lokale guide møter dere enten torsdag ettermiddag eller fredag morgen (avhengig om dere kommer på ettermiddagen eller sent på kveld) og vil gi kunnskap og informasjon for å preppe deg på utstyr og forberedelser til dagene på ski. Guidene kommer med grunnleggende kunnskap både for deg som trenger å komme i gang eller trenger en liten oppfriskning fra forrige sesongdebut på randonée.

Sentrale tema er veivalg, turplanlegging, ferdselsmønster opp og ned, skredlære og riktig bruk av utstyr. Nedkjøringen er for mange en utfordring og du lærer skiteknikk for å mestre ulikt underlag.

Dag 2: Vi øver på teknikk og bruk av utstyr

Bli kjent med toppturutstyret. Foto: Einar Engdal/visitnorthwest.no

Se mer om dag 2

Vi våkner opp til en fantastisk ny dag og frokosten står klar. Du smører matpakke og fyller termosen som du tar med som lunsj på turen. Det blir felles transport til Bjorli skisenter hvor fokus blir skiteknikk utenfor preppede løyper.

Denne første dagen vil du vil få konstruktiv tilbakemelding fra guiden på hvilken teknikk som er best når du kjører nedover, og god instruksjon for å mestre underlaget en frikjører verdig. Her er premien din rask progresjon under trygge forhold. Du får også veiledning i bruk av skredutstyret. Det blir matpakkelunsj underveis, og vi øver og prøver mer til vi er fornøyde med dagen og spenner av oss skiene.

Etter en flott og lærerik skiøkt, drar vi tilbake til gården og koser oss med afterski og en deilig dusj før vi setter oss til bords og får servert en velfortjent middag.

Dag 3: Blir det Alnestind eller Galtåtind i dag?

Romsdalsalpene er majestetiske. Foto: Urpu Hapuoja

Se mer om dag 3

Dette blir den store toppturdagen hvor du får brukt det du har lært og får en guidet tur som skal skape minner og gi mestring. Du får oppleve den storslåtte naturen i Romsdalsalpene, blir det ryggtraversen mellom Loftskardtind og Galtåtind eller opp og ned Alnestind? Det er mange muligheter hvor vi kan plukke tinder uten å gå «i kø». Vi skal kunne finne et turmål med gode forhold uansett vær og føre.

Gjett hva! Når vi kommer tilbake til gården, har vi en massør på plass klar til å myke opp dine ømme muskler etter en hel dag i fjellet. Hvor godt er vel ikke det! Senere på kvelden vil Edda på gården lage et nydelig måltid av sesongens råvarer. For en luksus! Det er bare å nyte den gode følelsen etter dagens fysiske utskeielser, med kledelig farge i kinnene og god følelse i kroppen. Her er det lett å leve etter mottoet; først yte – så nyte.

Dag 4: Siste topptur og hjemreise

Nye ferdigheter, kunnskap og mestring i fjellet! Foto: Turbobla Adventure

Se mer om dag 4

Etter frokost er det tid for en kortere topptur i nærområdet. Vi leter etter den gode snøen og du kjenner at du har blitt tryggere og har fått nye ferdigheter og kunnskap. Utpå dagen blir det hjemreise med bil eller tog, og du er proppfull av opplevelser og ny mestring på ski. Her er det bare å legge seg i trening for neste tur med Turbobla Adventure!

Eller kanskje du vil videre til neste flotte fjellområde når du først er i disse fantastiske traktene? Se forslag til topptur i Sunnmørsalpene her.

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer

Ta kontakt, vi skreddersyr for deg og gjengen din

Guider

Våre dyktige, lokale guider møter dere ankomstdagen og vil preppe deg på utstyr og forberedelser så du får best utbytte av de neste dagene. Trenger du å komme i gang og har behov for grunnleggende opplæring, eller ønsker du en liten oppfriskning fra forrige sesong? Guidene tilpasser seg til nivået på gruppa.
Sentrale tema er turplanlegging, veivalg, ferdselsmønster opp og ned, skredlære, skiteknikk og riktig bruk av utstyr. Nedkjøringen er for mange en utfordring og kanskje ønsker du å lære skiteknikk for å mestre ulikt snø-underlag.

Inkludert

 • Lokalkjent, erfaren toppturguide i 3 dager (1 guide per 6 deltakere)
 • Overnatting i dobbeltrom på Ytterbakke Gård
 • Ferdig oppredde senger og utvask
 • Frokost, matpakkelunsj og middag
 • Kurs i trygg ferdsel og teknikk

Ikke inkludert

 • Reise tur/retur Åndalsnes
 • Drikke utover kaffe/te, juice til måltidene. – NB! Mineralvann og alkoholholdig drikke kan medbringes eller kjøpes lokalt
 • Dagskort i skianlegget
 • Utstyrsleie (vi kan være behjelpelige)
 • Lokal transport, hvis ikke egne biler (ca 700 pr pers)
 • Reise- og avbestillingsforikring
 • Enkeltromstillegg (hvis mulig, kr 1500)

 

Ankomst

Du kan komme med egen bil, eller transportere deg på en grønnere måte med tog som inkluderer Raumabanen siste del av turen. Kommer dere flere sammen med tog, bestiller vi transport for dere fra Åndalsnes stasjon til Ytterbakke Gård, som er en 10 minutters kjøretur.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Vær og snøforhold påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene etter forholdene. Skredutstyr er obligatorisk, og det vil bli gjennomgang i bruk av dette.

Det er minimum 6 og maksimum 12 deltakere på denne turen.

Pakkeliste

Når du er på topptur med ski trenger du litt mer utstyr enn en topptur i fjellet på sommeren. Du har utstyr både på kroppen og i sekken. Topptursekken din bør romme mellom 30 og 50 liter, ha gode skulderstropper og magebelte, samt mulighet for å feste ski på sekken. Er en fordel om sekken har flere rom. Pakk sekken med det tyngste nederst og inn mot kroppen. Det du trenger underveis er lurt å ha øverst eller lett tilgjengelig i en lomme på sekken.

Sjekkliste for pakking

 • Toppturski, -støvler, feller og teleskopstaver.
  (Vi er behjelpelige med leie)
 • Skredsøker (med ekstra batteri)
 • Spade og søkestang
 • Hjelm
 • Sekk (30-50 liter) med mulighet for å feste ski
 • Skalljakke med hette og skallbukse (Gore tex/pustende materiale)
 • Ullundertøy
 • Isolerende mellomlag (fleece, tynn dunjakke)
 • Lue og buff
 • Hansker/votter (trenger ikke være tykke)
 • 2 par ullsokker
 • Basis førstehjelpsutstyr, sportstape, gnagsårplaster
 • Hodelykt
 • Vanntett pakkepose
 • Ekstra overdel og underdel i ull
 • Varm genser eller jakke
 • Skibriller og solbriller
 • Tursnacks /nøtter, energibarer
 • Termos
 • Drikkeflaske(r)
 • Sitteunderlag
 • Lommekniv
 • Multiverktøy til småfiks (binding, skistøvler, staver)

Det er obligatorisk med skredutstyr på turen. Ta kontakt hvis du trenger å leie dette. Det kan hende vi trenger isøks og stegjern hvis forholdene krever det, så ta med dette om du har.

Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta