Toppturhelg i Sunnmørsalpene
Toppturhelg i Sunnmørsalpene
Varighet
4 dager, 3 netter.
Pris
Fra kr 11 900
Aktiviteter

Denne turen har vi gledet oss til å ta deg med på. Nemlig topptur i de spektakulære Sunnmørsalpene! Med glitrende fjorder, alpine tinder, grom snø, go'skia og lommekjente guider.

Vi kan love fantastiske dager med toppturer i et av Norges flotteste fjellområder. Og selvfølgelig god mat og trivelig selskap. Ønsker du å endelig bestige noen av fjellene i de majestetiske Sunnmørsalpene?
Bli med på tur! Våre lokalkjente guider gir deg en trygg og fantastisk opplevelse på ski. Sentrale temaer veivalg, turplanlegging, ferdselsmønster opp og ned, skredlære og riktig bruk av utstyr. Nedkjøringen er for mange en utfordring og du får lære enda bedre skiteknikk for å mestre ulikt underlag.

Med sjarmerende overnatting ved den vakre Norangsdalen som base, har vi enormt mange muligheter for å finne dagens beste topptur. Det er god grunn til at vi har valgt dette unike stedet i hjertet av Sunnmørsalpene for din toppturweekend. Vi reiser i små grupper og du får personlig oppfølging fra guiden underveis på turen.

"Takk for en FANTASTISK tur med Turbobla!!
Jeg var sikker på at det ville bli en prima tur, men det ble likevel bedre enn forventet. Strålende opplegg fra start til slutt. Spennende overnattingssteder med særpreg, som jeg neppe hadde funnet frem til på egenhånd. Fleksible og spennende dager på ski, basert på lokalkunnskap og forholdene akkurat da vi var der. Guiding med sjel, som gir trygghet og gode rammer. Båttur fra Urke og middag på Trandal var en uslåelig kombo."

Deltaker, april 2022

Dag 1: Ankomst og forberedelser

Pizzabaking på Lensmannsstova. Foto: Turbobla Adventure.

Velkommen til Lensmannsstova hvor innlosjering og kveldsmat står på kveldens program. I den lune stua hos Synnøve og Hans møter du guiden din som gir en briefing for de kommende dagene. Guiden går også igjennom bruk av utstyr og gruppas forventninger og ambisjon for helgen.
Hvis det er noen som ønsker å leie toppturutstyr blir det tilpasset i løpet av kvelden.

Lensmannsstova er et gammelt tømmerhus fra 1890 med rik historie. Huset har mye sjel og atmosfære, her skal vi hygge oss med god mat og drikke, og gode samtaler ved peisen. Huset har 10 overnattingsplasser og vi har hele huset for oss selv. Synnøve serverer både frokost og middag, og niste til turene smører du selv. Huset ligger omkranset av storslått sunnmørsk natur, med nærmest uendelige muligheter for korte og lange turer både til fots og på ski. Spektakulære Hornindalsrokken, Kvitegga, Slogen, Saksa og Skruven ligger mellom 2-30 minutters kjøring fra gården.

Blant fasilitetene er et godt utstyrt kjøkken, pizzaovn i kjellerstua, parkering, TV, peis, wifi, badestamp, vaskemaskin.

Dag 2: Topptur til Kvitegga, Blæja eller Stadheimsnibba?

Fra fjord til fjell på ski. Foto: Fjord Nature

Nå kribler det i kroppen. Etter en god frokost og smøring av matpakke er det klart for topptur. Vi pakker bilene og setter kursen mot dagens mål. Det er den best egnede toppen ut i fra vær og føre som blir valgt. Vi repeterer bruk av skredustyr og guiden deler gode teknikktips. Kvitegga ligger i nærheten, og her får du en fantastisk fra fjord-til-fjell følelse, og motsatt. Her ligger det ofte god snø som gir oss morsom skikjøring. Blæja eller Stadheimsnibba kan også være aktuelle mål i dag.

Når vi er ferdig med toppturen reiser vi tilbake til vårt kjære "hjem". Her venter det forfriskninger for å fylle opp energilagrene etter dagen på ski i fjellet. Kanskje frister det med en tur i badestampen på tunet før middag? Eller yogaøkt med dyktig instruktør? På kvelden blir det duket for å samles rundt husets egen pizzaovn. Pizzaen baker du selv etter eget ønske og det blir en helaften med god mat og drikke med gjengen. Guiden vil være her til morgendagens turmål er planlagt, og hvis du ikke er stuptrøtt, fortsetter vi ved peisen med skrøner og historier utover kvelden.

Dag 3: Toppturdag. Blåbretindene eller Slogen?

Toppturene tilpasses gruppa. Foto: Fjord Nature

Etter en deilig frokost er vi klare for tur igjen. Blir det selveste dronningen i dag, Slogen? Andre aktuelle mål kan være Skårasalen eller Blåbretindene, hvis vær og føre tillater det. Guiden leter etter god snø og spektakulær utsikt. Mens du finner mestringsfølelsen. Det blir forhåpentligvis veldig bra skikjøring i det ville landskapet rundt Hjørundfjorden i dag, det er bare å nyte i fulle drag.
Ikke nok med det, vi tar taxibåt til veiløse Trandal for afterski på legendariske Christian Gaard bygdetun. Her blir det også middag med kortreise råvarer og fantastisk stemning. En helt spesiell plass som bare må oppleves. Gled deg!
Utpå kvelden tar vi båten tilbake og overnatter på Lensmannsstova.

Dag 4: Siste toppturdag og hjemreise

Vi jakter den beste snøen på tur. Foto: Fjord Nature

Siste dag på topptur i dag, den blir litt kortere enn de andre. Fremdeles absolutt verdt turen ut i de vakre fjellene før hjemreise. Hva egner seg vel bedre enn å besøke Snødalen! En dal vi ofte får svært god snø - som navnet sier. Det vil også bli mulighet for å besøke Stranda skisenter, med offpiste-guiding der. For en fantastisk avslutning på fire innholdsrike dager! Tidlig på ettermiddagen pakker vi sammen skiene for hjemreise, og takker for oss. Du kan se tilbake på en utrolig minnerik og flott toppturweekend i hjertet av Sunnmøre.

Kanskje du ikke er klar for å reise hjem, og vil videre til neste flotte fjellområde når du først er i disse traktene? Se forslag til topptur i Romsdalsalpene her.

Praktisk informasjon
Anbefalt pakkeliste

Ankomst:
Det enkleste er privatbiler til Hellesylt. Alternativt kan du fly til Ørsta eller Ålesund og leie bil derfra. Vi kan også være behjelpelige med å ordne transport fra Ørsta eller Ålesund til Hellesylt.

Gruppestørrelse:
6-10 personer

Guider:
Våre dyktige, lokale guider møter dere ankomstdagen og vil preppe deg på utstyr og forberedelser så du får best utbytte av de neste dagene. Trenger du å komme i gang og har behov for grunnleggende opplæring, eller ønsker du en liten oppfriskning fra forrige sesong? Guidene tilpasser seg til nivået på gruppa.
Sentrale tema er veivalg, turplanlegging, ferdselsmønster opp og ned, skredlære og riktig bruk av utstyr. Nedkjøringen er for mange en utfordring og kanskje ønsker du å lære skiteknikk for å mestre ulikt snø-underlag.

Prisen inkluderer

 • Lokalkjent, erfaren toppturguide i 3 dager (1 guide per 6 deltakere)
 • Guidemøte ankomstdagen
 • Overnatting i dobbeltrom på Lensmannsstova
 • Frokost, matpakkelunsj og middag
 • Kurs i trygg ferdsel og teknikk
 • Båttransport iflg programmet
 • Bilder /video fra turen
 • Oppredde senger og utvask

Prisen inkluderer ikke

 • Transport tur/retur Lensmannsstova
 • Drikke utover kaffe/te, juice til måltidene
 • Utstyrsleie
 • Badestamp (kr 500 /gruppe)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkeltromstillegg (hvis mulig, kr 1500)
 • Yogaøkt med instruktør på Lensmannsstova

Datoer for turer 2023:
23.-26. mars
20.-23. april
28.april-1.mai

Ta kontakt med oss for andre datoer.

Ta kontakt for mer informasjon eller for å bestille