Reisemål

Her finner du forslag til reisemål og opplevelser som vi har satt sammen for deg. Vi håper du finner noe som frister, for her er det mye snadder for turfolk. Er det noen av forslagene du kunne tenke deg, men med en vri eller noe du vil legge til eller trekke fra, skreddersyr vi turen akkurat slik du ønsker den.

Flåm-Aurland

Frodige Aurlandsdalen, glitrende Nærøyfjorden og spennende Rallarvegen som starter på Hardangervidda. Har du lest «Brobyggerne» av Jan Guillou? Den beskriver hvordan Bergensbanen ble bygget og åpnet for ferdsel fra øst til vest.

Bygget på en annen tid under ekstreme forhold. Imponerende vakre broer ligger som skulpturer langs Rallarvegen på vei over vidda og ned til Flåm og Aurland. Dette området er både historisk og kan oppleves i sakte gå-tempo, i full fart i zipline eller på sykkel. Afterbike og en smak av det lokale ølet på Ægir er vel en god belønning etter en fysisk dag ned fra fjellet? Herfra kan du plukke opplevelser du kanskje har på bucket-listen din? Som fottur ned den eventyrlig vakre Aurlandsdalen. Og båttur eller kajakk på den grønne Nærøyfjorden. Dette er indrefileten av Norge og Vestlandet!

Les mer
Hardanger

I Hardanger ligger en av Norges lengste fjorder og vakreste isbreer - Folgefonna. Den ligger som en blå-hvit kappe høyt over Hardangerfjorden.

I Hardanger blir du blendet av intense grønnfarger og øredøvende fossebrus, nyutsprunget bjørk, grønne lier, elver med brevann og skogbunn dekket av tepper med ramsløk og hvitveis. Området byr på fjelltopper med spektakulær utsikt, som fra Oksen, Dronningstien, Trolltunga og Bondhusvatnet. I tillegg kan du prøve brevandring på fonna og trendy sidersmaking på eplegårdene. Baroniet i Rosendal er også verdt et besøk eller overnatting – kanskje er det konsert i borggården?

Kontrasten kan ikke bli større etter et par dager på ski over over Fonna via Holmsaskjær og Fonnabu før dere starter nedstigningen til Sunndal på en trappesti, Keiserstien. Den ble tilrettelagt for eventyrere og keisere i det forrige århundre. Reiser du på våren ser du blomstringen i Hardanger og kan være med på en båttur fra eplegård til eplegård med sidersmaking på menyen. Skimter vi robåten med brudeparet mon tro? Hardanger er en lekegrind med fjell, fjord, frukttrær og isbre, som kan besøkes igjen og igjen.

Les mer
Lofoten og Vesterålen

Lofoten må være verdens vakreste øyrike. Her finnes opplevelser og inntrykk for enhver smak; spenning og adrenalin, spektakulær natur, ro i sjela, måkeskrik, midnattssol, gallerier, lukten av tørrfisk og ramsalt hav.

Vesterålen er fortsatt en skjult perle, så hysj! - ikke fortell dette til noen.

Både i Lofoten og i Vesterålen finner du et eldorado av aktiviteter rett utenfor døra. De råeste fjellturer, se hval på nært hold, kajakkpadling i unikt terreng, lære å surfe, sykle på sti eller landevei, ri på hest langs kritthvite sandstrender, dra lofottorsk fra fiskeskøyte - og nyte måltider med kortreiste råvarer. Med utgangspunkt i Evenes flyplass, er veien utover til Svolvær i Lofoten og Bø i Vesterålen omtrent like lang i antall kilometer og tid. Ved Hinnøya deler veien seg nord-vestover mot Stokmarknes og sør-vestover mot Svolvær.

Bor dere i Vesterålen for første gang, får dere både ny innsikt og utsikt, til den vakre Lofotveggen kneisende i horisonten. Og her er det ja takk, begge deler. Vårt hete tips er å kombinerer Lofoten og Vesterålen, det kan du få til på en drøy ukes tid.

Les mer
Roadtrip i Norge

Hva med en roadtrip utenom det vanlige hvor alt er tilrettelagt og planlagt for deg? Ta med deg kjæresten, vennepar, vennegjengen eller familien!

Vi har lagt opp til etapper hvor selve bilturen også er en stor del av opplevelsen. Dere overnatter på unike plasser hvor det er mulig å ha en natt ekstra for å få være i aktivitet utenfor allfarvei. Her kan dere velge å kjøre egen bil, eller vi kan være behjelpelige med leiebil. Dere får et skreddersydd program og rute, slik at det passer både lommebok, aktivitets- og aldersnivå. Reiser dere med el-bil, passer vi på å legge ruten slik at ladestasjoner er tilgjengelig underveis.

Les mer
Møre og Romsdal

En reise mellom by, fjord og fjell

Pakk sekken for alle årstider, her trenger du både ullsokker og bikini, som gjerne brukes samtidig!

Alt er så fargerikt når vårsola skinner – knallblått hav, smaragdgrønn fjord omkranset av hvite kremtopper. Like eksotisk er det når skyene viser «fifty shades of grey» og regnet pisker vannrett mot ansiktet ditt og blir et forfriskende ansikts-spa!

Det er lenge siden bybrannen i Ålesund, og gjenreist ble en vakker by i gjennomført jugendstil. Krydret med hippe hotell og spisesteder som gir deg kulinariske opplevelser av de helt sjeldne, her blir alt servert kortreist – maten, havet, fjordene og fjellene!

Les mer