Fottur

Alle turer på beina tilpasser vi ditt ambisjonsnivå. Antall høydemeter, kilometer, timer og vanskelighetsgrad oppgis alltid i forkant.

Er dere fjellvante og kan orientere dere i fjellet, er det kanskje ikke behov for guide, og kostnader for dette tar vi selvfølgelig bort. Vi kan komme med anbefalinger, gjerne med turer utenfor allfarvei hvor du slipper å gå «i kø».

Dolomittene fra hytte til hytte

Med hånden på hjertet; med Dolomittenes spektakulære fjell og sjarmerende fjellhytter, lover vi en opplevelse du kommer til å nyte fra start til slutt. Dette er en av våre favoritt-turer, og kanskje det blir din også? Vi går fra hytte (rifugio) til hytte i de vakre Dolomittene i Italia, bærer sekken med det vi trenger til fjellturen, spiser deilig italiensk mat underveis og avslutter herligheten i Venezia. I Venezia blir det kajakkpadling på kanalene for de som vil.

I fem dager går vi på den kjente turstien Alta Via 1 som tar deg gjennom hjertet av denne spektakulære delen av Alpene i Nord-Italia. Dolomittene er på UNESCOS verdensarvliste og skiller seg ut med et fantastisk vakkert fjellandskap med frodige daler, spisse tinder, trange kløfter og loddrette fjellsider. Hyttene er i lun tyrolerstil og har god standard. Den italienske maten ligger i toppsjiktet av hva man kan forvente på en hytte-til-hyttetur i fjellet. For ikke å snakke om kaffen!

Vi starter fra vintersport-byen Cortina og følger den vakre stien Alta Via 1 som går fra nord til sør gjennom Dolomittene. Dagsetappene er på 5-8 timer i rolig tempo. Du bærer sekk på fjellturen, så pakk lett. Stien er kupert og byr på mange høydemeter både opp og ned, men ingen spesielt luftige eller vanskelige partier. Vi reiser videre til Venezia hvor vi avslutter med to netter på hotell sentralt beliggende i den romantiske byen. Bli med å oppleve Venezia på en helt unik måte; vi padler kajakk på de smale kanalene, godt utenfor turiststrømmene. Denne spesielle måten å se byen på lar oss komme tett på dagliglivet. Det er valgfritt å være med, og passer for alle. Avslutningsmiddagen i Venezia er legendarisk og her er atmosfæren uslåelig.

Vi kjører gjennom Prosecco-området Valdobbiadene i Veneto når vi skal mellom Venezia og fjellene, og det er godt mulig det blir en anledning til å smake på de sprudlende dråpene.

"Den største opplevelsen på turen var naturen i sin helhet og variasjonen på dagsetappene i fjellet. Programmet var veldig bra. Passe lengde på dagene. Kajakkturen i Venezia var skikkelig morsom og mye bedre enn forventet. Overnatting var over forventning – godt over DNT-standard. Gode senger, ditto dusjer. Hyggelig atmosfære alle steder. Maten og matpakkene stort sett i særklasse" Deltaker juni 2022

REISEDATOER
2023:
17.-24. juni (fullbooket)
25. juni-2. juli
09.-16. september (fullbooket)
16.-23. september (fullbooket)

Andre reisedatoer?
Turen tilbys som skreddersydd tur for deg og vennegjengen, kollegaene eller familien.

Les mer
Aurlandsdalen fottur

En av Norges vakreste fotturer; Aurlandsdalen i Sogn, er en turklassiker du kanskje har høyt på ønskelisten din? Som bonus til den vakre dalen, får du først en vandring på Hardangervidda, og premien er en perle av et overnattingssted i Aurland den siste natten. Her ligger alt til rette for å kose seg glugg på en totalt 4-dagers tur.

Dette er en fottur hvor dere går fra hytte til hytte. Dere starter fra Finse på Hardangervidda, går inn i Skarveheimen, og den tredje dagen går dere ned den eventyrlige Aurlandsdalen. Kontrastene i landskapet er store, fra vidde i goldt steinlandskap med mektige fjell og isbre, til dype, frodige, loddrette daler med buldrende fossestryk og gamle støler underveis.

"Takk for super tur! Jeg koste meg. Lenge siden jeg har gått fra hytte til hytte. Det var en fin opplevelse. Fantastisk god mat, og helt grei standard. Boutique hotellet i Aurland var helt magisk - og akkurat det vi trengte da vi kom fra fjelltur. En fin kombinasjon av tur og luksus. I hverdagens stress og mas er det godt å dra på tur hvor all logistikk er fikset på forhånd.
Marianne er perfekt som turleder! Også denne gangen."
Gjest, september 2021

Les mer
Eventyr i Vesterålen

Opplev midnattssola ytterst i havet i vakre Vesterålen! Og Dronningruta, Nyksund, Bø, Andøya og Bleik.

I 5 dager får dere oppleve dette eventyrriket. Ta med deg vennegjengen, familien eller kollegaene dine og la deg friste av de mest utsøkte severdighetene og opplevelsene Vesterålen kan tilby. Turen har et vidt spekter av aktiviteter. Hvalsafari på Andøya, fottur på den kjente Dronningruta mellom fiskeværene Stø og Nyksund, kritthvite strender, og et mangfold av små og store toppturer med utsikt som garantert tar pusten fra deg. Vi tilrettelegger turen slik du og reisefølget ditt ønsker, her er det bare å plukke fra øverste hylle av fantastiske naturopplevelser.

Les mer
Fjelltur i Drakensberg, Sør-Afrika

Bli med på en spektakulær fjelltur som tar pusten fra deg! Mnweni hike er en av de vakreste fotturene i Drakensbergfjellene i Sør-Afrika. På fjellturen sover vi i telt under stjernene i den nærmest urørte naturen. Fra teltplassene får vi de nydeligste soloppgangene, og du nyter morgenkaffen til en glødende himmel som lover enda en fin dag på dette eventyret i Drakensberg. Ikke nok med det - vi skal også gå den spektakulære stien til Cathedral Peak basecamp på 2750 moh. Premien er panoramautsikt og overnatting på fjellhotell.

De majestetiske og frodige fjellene byr på en enestående utsikt i Drakensberg. Er vi heldige får vi se både spenstige antiloper og artige bavianer underveis på turen, og i løpet av dagene på Mnweni hike kommer vi tett på en stor koloni med gribber i fjellene. Vi får hjelp til å bære telt, mat og fellesutstyr til campene, og i sekken din har du det du trenger for turen.
Dette er en variert tur med mange høydepunkter. Et av dem er å komme opp til Cathedral Peak Basecamp på 2750 meter. Utsikten er spektakulær, og naturen er som et eventyr! Vel nede fra basecamp, sover vi i behagelig i dobbeltrom på et nydelig fjellhotell. Her det blir velfortjent feiring med en dukkert i bassenget og festmiddag med lokale spesialiteter. Deretter går turen videre til stranden og den livlige storbyen Durban.

"Jeg kommer aldri til å glemme den fine gjengen med damer. Såå gøy vi hadde det! Latter, smil, omsorg for hverandre, godmodig erting. Kjennes som om vi alltid har kjent hverandre. Og naturen da! Majestetiske fjellformasjoner, vakre farger. Sukk!" Deltaker september 2022

"Jeg ville ikke vært turen foruten - helt fantastisk! Jeg kommer aldri til å glemme den fantastiske naturen, gode maten, å bade i elva, ligge i telt ute i Sør-Afrika. Vil ikke nøle med å reise med Turbobla igjen og med Marianne som reiseleder! " Deltaker september 2022

NESTE REISEDATO:
06.-15. oktober 2023

Andre reisedatoer?
Turen tilbys som skreddersydd tur for deg og vennegjengen, familien eller kollegaene.

Les mer
Lofoten Aktiv

I Lofotens spektakulære natur finner du et eldorado av aktiviteter. Du kan gå på rå fjellturer, padle kajakk i unikt terreng, lære å surfe, sykle på sti eller landevei, ri på hest langs kritthvite sandstrender, dra lofottorsk fra fiskeskøyte - og nyte måltider med kortreiste råvarer.

Vi hjelper deg med å finne din base i dette vakre øyriket, og legger til rette slik at du får utforske de aktivitetene du drømmer om sammen med gjengen din. Så er det bare for deg å spenne på fjellstøvler, sykkelsko eller våtsko, og hive deg ut i opplevelsene.

Det er mye å oppleve og mye du vil få med deg når du er i Lofoten. Derfor har vi laget et forslag til deg og de du reiser sammen med, hvor dere får maksimalt ut av dagene av turer og opplevelser med venner eller familie – med noe av det beste Lofoten har å by på.

"Turen til Lofoten var helt fantastisk. Dette blir en ferie vi aldri vil glemme. Overnatting var utrolig hyggelig og veldig god service. Beliggenhet var også veldig "sentralt". Generelt var maten veldig bra - takk for alle gode tips! Fjellturene var passe lange, og RIB-turen høydepunkt for alle. Det var kjempegøy! Vi har følt oss veldig godt ivaretatt med full kontroll på alt som skal skje. Det var veldig enkelt å være i Lofoten for første gang! Akkurat hva vi trengte. Noen som kunne holde oss litt i hånden;-) Jeg kan ikke komme på noe som burde vært annerledes. Alt var helt perfekt!"
Gjester på familieferie i Lofoten, juli 2021

Les mer
Fjord og fjell i Hardanger

Har du drømt om å gå på epleslang ved fjorden? Teste de edle dråpene på sidersmaking som har blitt så trendy? Eller har du rett og slett en dragning mot vakker natur, lokal mat og drikke og fjellturer for dronninger?

Da anbefaler vi deg å utforske Hardanger! Dette eventyrlige stedet på jord, som er blitt tildelt raust med fjord, fjell, bygd, støl, fruktblomstring, isbre, sider, naturfenomener og fantastiske turmuligheter i fjellet. Bli med på tur til fjellet med Hardangers beste utsikt; Oksen, Folgefonna og ikke minst - Dronningstien. Vi tilrettelegger turen slik du og gjengen din ønsker, her kan dere plukke de beste eplene fra toppen av treet.

Er du på hytta i Hallingdal, kanskje Gol, Ål eller Geilo - er det et flott utgangspunkt for denne turen.

Les mer
Peru: Inca Trail, Machu Picchu og Rainbow Mountain

Peru med Inca Trail og Machu Picchu er en klassiker og en legende av en tur som mange drømmer om å oppleve en gang i livet. Du er kanskje en av dem? Det er vel verdt å reise til den andre siden av kloden for å oppleve å gå på de flotte inkastiene frem til selveste Machu Picchu. Sammen med vår norske turleder fra Turbobla, vil våre dyktige lokale guider i Peru lose deg trygt igjennom turen. Vi skal også til naturfenomenet Rainbow Mountain - og kan love deg en drømmetur i det fantastiske landet!

Vi reiser fra Norge til Lima, for så å fly videre til hjertet av det gamle Inkariket; den livlige byen Cusco og Den Hellige Dalen, med sine spektakulære inkaruiner. Så tar vi frem fjellstøvlene og legger i vei på den legendariske fotturen på Inca Trail. Den fjerde dagen kommer vi frem til selveste Machu Picchu, som er et stort øyeblikk for selv den mest bereiste fotturist. Her skal vi bruke tiden godt med guide og leve oss inn i Inkatidens storhet. Du kommer til å være proppfull av kunnskap om inkaenes historie som du kan ta med deg hjem. Og ikke minst imponert over byggekunsten!

Peru-eventyret fortsetter til det spektakulære Rainbow Mountain hvor fjellet er farget i – nettopp – alle regnbuens farger. Turen avsluttes med en hyggelig avslutningsmiddag i Cusco før vi reiser hjem, full av fantastiske opplevelser for minneboken din.

Vi reiser til Peru når det er den beste tiden på året til å gå Inca Trail til Machu Picchu.

Du vil kanskje oppleve mer når du først har reist til det spennende kontinentet? Da kan du bli med videre til Ecuador. Her skal vi oppleve de nesten uvirkelige Galapagosøyene med sitt enestående dyre- og fugleliv. Har du ikke vært der enda, tipper vi at Galapagos står på bucket-listen din.

Les mer
Rallarvegen og Aurlandsdalen

Langhelg med klassikerne på Vestlandet; Rallarvegen, Aurlandsdalen og Nærøyfjorden

Rallarvegen er den flotteste og mest spennende sykkelopplevelsen Norge har å by på. Aurlandsdalen er en av vakreste fotturene i Norge som garantert gjør inntrykk på deg. Nærøyfjorden er en av Norges smaleste, idylliske fjordarmer, oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Du har kanskje disse klassikerne på bucket-listen din? Ta med vennegjengen, familien eller kollegaene dine - og sykle Rallarvegen den ene dagen. Neste dag går dere fottur ned Aurlandsdalen. Som bonus får dere båttur på den irrgrønne Nærøyfjorden dag tre. Et kinderegg her altså.

Med litt tilrettelegging fra oss, skal dere bevege dere for egen muskelkraft, og med minst mulig miljøavtrykk.

"Rallartur for to var helt fantastisk. Romantisk start på Finse med bobler fra Turbobla. Gode tips for stopp underveis på sykkelturen var gull. Magisk boutique hotell i Aurland som var perfekt ramme for å nyte både naturen og hverandre. Turen i Aurlandsdalen var skreddersydd med transport til og fra hotellet. Alt gikk knirkefritt. Tusen takk til Turbobla for ypperlig service og skreddersøm av denne fantastiske turen."
Gjest, august 2021

Les mer
Roadtrip - Nordvestlandske perler

Du reiser på biltur gjennom Norges vakre daler som fører deg nordover mot Møre-kysten og gir deg nye sanseinntrykk hver dag. Her får du glitrende fjordarmer og spisse tinderekker.

Høre, se, smake og lukte - de ulike dialektene, forvandling av natur- og kulturlandskapet, lukten av nyslått gras på jordet eller salt tang i fjæra, smake nystekt svele på fergeturen. Veien er målet og dagene og minnene skal gi deg gåsehud-opplevelsen! Hvor vakkert kan det bli?
Dere får et skreddersydd program, slik at det passer både lommebok og aktivitetsnivå.

Les mer
Sunnmøre - fra fjell til fjære

Vi inviterer deg med vennegjengen eller familien på en 4-dagers tur fullspekket av aktiviteter og opplevelser i storslått natur.

Dere forflytter dere mest mulig for egen maskin på reisemålet. Du trenger bare å pakke sekken og så er du klar for å bli med på Turboblas mini-ekspedisjon på Sunnmøre. Her er alt timet og tilrettelagt for deg og gjengen din, for den ultimate opplevelsen, uten at verdifull tid går til spille. Overnattingsstedene på turen er en opplevelse for seg selv, her ligger alt til rette for at du kan nyte noe av det beste spektakulære Sunnmøre har å tilby.

Vi hadde en kjempefin tur som ifølge flere var verdt hver krone😊
- Gjest på tur med jentegjengen, september 2021

Les mer