Peru: Inca Trail, Machu Picchu og Rainbow Mountain

Ta turen til selveste Machu Picchu

Drømmer du om å oppleve Peru med Inca Trail og Machu Picchu? Denne legendariske turen er en klassiker som mange ønsker å oppleve i løpet av livet. Kanskje er du en av dem? Reisen er vel verdt turen til den andre siden av kloden, da den gir deg muligheten til å vandre langs de imponerende inkastiene og oppleve selve juvelen, Machu Picchu. Med vår erfarne norske turleder fra Turbobla og våre kunnskapsrike lokale guider i Peru, vil du bli trygt ledet gjennom denne fantastiske turen. Vi skal også besøke det naturlige underverket, Rainbow Mountain, og vi kan love deg en drømmetur i dette fantastiske landet. Bli med oss og opplev Peru på sitt aller beste!

"Maten var langt over forventning, og særlig den vi fikk servert på inca-trail. Smakfull, variert, næringsrik og nydelig presentert. Jeg ble så begeistret for peruviansk mat at jeg måtte kjøpe med meg en kokebok hjem. Teltene var fine og spiseteltet var imponerende. Det beste for oss damer var toalettløsningen med flyttbare toaletter i små telt. Helt gull. De lokale turguidene var kunnskapsrike og hyggelige. De var tydelig stolte over egen kulturarv og det gjorde formidlingen mer interessant. "

Kirsten S. F.

"Machu Picchu har vært på ønskelista lenge. Når Rainbow Mountain ble samme turen måtte vi bare være med. Det var en super tur og jeg er mektig imponert over kunnskapen til guider og turleder. Jeg er full av fantastiske inntrykk og gode minner for resten av livet."

Arve L.

"Inka Trail til Machu Picchu var en flott opplevelse. Alt var nøye planlagt og organisert, og vi hadde en følelse av trygghet og tillit gjennom hele reisen. Storslått natur ventet oss på hvert eneste steg av Inka Trail. Fra majestetiske fjelltopper til frodige daler og elver. Guidene var sympatiske, kunnskapsrike og dyktige. De delte engasjert innsikt i historien, kulturen og naturen rundt oss. Maten var nydelig. Denne turen anbefales virkelig!"

Aase H.

"Jeg gir turen til Peru terningkast 6. En av de beste og mest interessante aktive turene jeg har vært med på. Inca Trail ble en spennende, lærerik og minnerik vandretur i variert landskap, fjellpass, vegetasjon, kultur, historie og høydemeter. Øyeblikket da vi gikk gjennom Solporten og så ut over Machu Picchu, opplevde jeg som magisk. Regnbuefjellet ble også en flott opplevelse. Å få se fjellet på ordentlig var rett og slett kjempegøy og spennende. "

Anne-Karin O.

"Jeg har vært på mange aktive turer de siste 20 årene og spist masse god mat, men så gode og smakfulle måltider som vi fikk servert på Inca Trail har jeg aldri opplevd tidligere. Helt fantastisk. De to lokale guidene var på tilbudssiden hele tiden og formidlet kunnskap og informasjon på en imponerende måte. Hjelperne var helt suverene. De jobbet og svettet for oss dagen lang - med et smil. "

Anne-Karin O.

"Jeg har sett etter kombinasjon Machu Picchu og Rainbow mountain over lengre tid. Turen var så mye mer enn Machu Picchu og Rainbow mountain. Vi var nesten alene på Inka stien og teltplassene var helt nydelige. Bortskjemte av nydelig mat. Guidene flinke og turleder Inger mestrer og tar ansvar, følger opp. Det gir sikkerhet og trygghet. Jeg setter pris på det. Alt var helt fantastisk. "

Unni Elise N.

"Vi ble godt ivaretatt med akklimatisering som ble godt brukt til interessant sightseeing. Følte meg trygg hele turen, fikk gode råd underveis og masse info om Inka-kultur. En fin fysisk tur i fantastisk og skiftende natur! Jeg var spent på høyden da jeg ikke har vært så høyt før. Det gikk veldig bra, fikk gode råd fra turleder Inger. Jeg er glad i stein, gamle bygninger, fjell og tur. Kombinert med flotte folk og perfekt service fra lokale guider/bærere/kokker, blir det en helhetsopplevelse jeg ikke glemmer. "

Nina H

Mer om denne turen

Vi legger ut på en spennende reise fra Norge til Lima, og deretter flyr vi videre til hjertet av det gamle Inkariket - den livlige byen Cusco og Den Hellige Dalen, som er kjent for sine imponerende inkaruiner. Så er det på tide å ta frem fjellstøvlene og begi oss ut på den legendariske fotturen på Inca Trail. Den fjerde dagen kommer vi frem til selveste Machu Picchu, et øyeblikk som vil ta pusten fra selv den mest bereiste fotturisten. Her skal vi bruke tiden godt med guide og virkelig få oppleve prakten fra Inkatiden. Du kommer til å være proppfull av kunnskap om Inkaenes historie, som du kan ta med deg hjem. Og ikke minst vil du bli imponert over deres byggekunst!

Peru-eventyret tar oss videre til det spektakulære Rainbow Mountain hvor fjellet er farget i – nettopp – alle regnbuens farger.  Dette blir en minneverdig opplevelse. Turen avsluttes med en hyggelig avslutningsmiddag i Cusco før vi reiser hjem, full av fantastiske opplevelser i bagasjen.

Vi reiser til Peru når det er den beste tiden på året til å gå Inca Trail til Machu Picchu, slik at du får den optimale opplevelsen.

Hvis du ønsker å oppleve enda mer når du først har reist til det spennende kontinentet, så kan du bli med oss videre til Ecuador. Her venter de nesten uvirkelige Galapagosøyene, som er kjent for sitt enestående dyre- og fugleliv. Kanskje har du allerede Galapagos på din "bucket-liste"? På Galapagosøyene får du muligheten til å utforske øyenes fantastiske natur og observere de bemerkelsesverdige dyreartene som finnes der. Bli med oss og kryss av Galapagos på din "bucket-liste" mens du skaper uforglemmelige minner på denne ekstraordinære øygruppen.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram i Peru

Dag 1: Avreise Oslo - Lima

Vi lander i Perus hovedstad Lima

Se mer om dag 1

Avreise fra Oslo tidlig på morgenen, fremme i Lima om kvelden. Vi overnatter på hotell ved flyplassen. I morgen starter eventyret!

Dag 2: Lima - Cusco (3400 moh)

Spennende Cusco i hjertet av Inkariket

Se mer om dag 2

Etter frokost sjekker vi inn på morgenflyet til Inkaenes hovedstad Cusco. I Cusco bor vi sentralt i gangavstand til torget Plaza del Armas. Siden Cusco ligger på 3400 meters høyde er det viktig å starte akklimatiseringen til den nye høyden med en gang. Vi tar det med ro, drikker mye vann og tar inn atmosfæren i den spennende byen. Vi spiser en hyggelig middag sammen på kvelden.
(Måltider: frokost)

Dag 3: Cusco - Den Hellige Dalen med Pisac og Ollantaytambo

Fargerike håndlagde produkter på markedet i Pisac

Se mer om dag 3

Etter frokost møter vi den lokale guiden vår og reiser til Sacred Valley. Den Hellige Dalen har bestandig vært en viktig region som forsyner Cusco med landbruksprodukter. I dag skal vi besøke Pisacs Inkaruiner, og bruke tid på det fargesprakende markedet i Pisac. På vei til Ollantaytambo stopper vi ved “El Descanso” for å få smake på en viktig drikk for lokalbefolkningen i Den Hellige dalen. “Chicha” blir utvunnet fra gjæring av mais og brukes i offerseremonien til Pachamama. Vi besøker de gamle ruinene i Ollantaytambo og noen av inkaenes største mesterverk.
(Måltider: Frokost og lunsj)

Dag 4: Cusco - Inca Trail til Llactapata (2930 moh)

Se mer om dag 4

Vi får en spektakulær kjøretur på morgenen, til stedet kjent som Km82 på Machu Picchus jernbane (2656 moh). Her møter vi bærerne som skal hjelpe oss på turen, og vi er klare for vandringen på Inkastien. Vi har en relativt rolig start i dag, og tar oss sakte langs bredden av Urubamba-elven med flott utsikt over den snødekte toppen Veronica (5900 m) og de imponerende terrasserte hagene fra Inkatiden. Vi stopper ved inkafestningen kalt Vilca Raccay og herfra snor stien seg gradvis opp til den tidligere bosettingen Llactapata (2930 m), hvor vi slår leir. Stien fører videre opp til passet kalt Dead Woman’s Pass. De fleste går forbi Llactapata siden den ligger ved siden av hovedstien. Og med færre turister på leirplassen kan vi nyte freden og roen på dette vakre stedet. Vi overnatter i telt.
(Måltider: Frokost, lunsj, middag)

Dag 5: Llactapata – Lulluchapampa (3800 moh)

Vi går rolig i høyden, på godt tilrettelagte stier

Se mer om dag 5

Vi spiser frokost i camp og starter i rolig tempo. Målet vårt i dag er leirplassen Llulluchapampa, rett før Dead Woman’s Pass. Dette passet er det høyeste punktet på turen og en av de hardeste og lengste stigningene på turen. Dermed deler vi den hardeste strekningen på to dager, noe som gjør stigningen betydelig lettere med tanke på høyde og akklimatisering. På vei til Llulluchapampa, går vi igjen utenfor allfarvei til den minst besøkte av alle stedene på Inca Trail; Inkafortet Paucarcancha. På vei opp til Llulluchapampa passerer vi gjennom ulike klimasoner; både den lave sierraen, skyskogen og den høye punaen – som er det åpne landskapet i de høye Andesfjellene. Her er det et mangfold av planter og fugleliv, og kanskje får vi øye på hvithalehjorten. Campen vår på 3800 moh har fantastisk utsikt, og vi har plassen nesten for oss selv. Natt i telt.
(Måltider: Frokost, lunsj, middag)

Dag 6: Lulluchapampa - Phuyupatmarca (3680 moh)

Se mer om dag 6

Morgenlyset peker ut toppene for oss, og vi nyter kaffen i teltåpningen. Dette er den lengste dagen vår, vi skal over to høye pass. Vi er nesten på det første passet når vi starter, og når vi har passert det andre passet, er turen videre enkel med få kuperte partier. I dag får vi den mest spektakulære utsikten på hele Inca Trail ! Vi skal besøke to Inkasteder, Runcuraccay og Sayacmarca. Vi går opp en lang kneik mot Warmiwanusca, eller Dead Womans Pass som det kalles. Dette er rutens høyeste punkt, på 4200 moh. Herfra har vi en fantastisk panoramautsikt både mot de vakre snøtoppene, dalene i Huayanay-massivet og stien videre. Vi er på toppen, og vi nyter det! Stien går videre ned i dalen via gamle trapper som Inkaindianerne lagde for over 500 år siden. Nattens camp, Phuyupatmarca, lever virkelig opp til navnet sitt. «Byen på kanten av skyene». Utsikten er til å klype seg i armen av, og solnedgangen herfra kan ikke beskrives med ord. Natt i telt.
(Måltider: Frokost, lunsj, middag)

Dag 7: Siste dag på Inca Trail; Phuyupatmarca - Aguas Calientes

Se mer om dag 7

I dag handler det om inkaene. Vi besøker de tre hovedstedene med noen av de flotteste ruinene på Inca Trail; Phuyupatamarca, Intipata og Wiñay Wayna – før vi sent på dagen endelig ankommer selveste Machu Picchu. Vi har ikke så mange kilometer i dag, så vi benytter muligheten til å ta en grundig titt på de spesielle stedene og lære enda mer om den interessante Inkakulturen. Den siste strekningen av Inca Trail har vi nesten for oss selv. På gode stier traverserer vi fjellsiden, går opp trappene, runder hjørnet – og før vi vet ordet av det er vi på Inti Punku, Solporten (2710 moh). Endelig ligger Machu Picchu, inkaenes siste skanse under oss, og vår ankomst til Machu Picchu er perfekt. Med godt lys og få turister kan vi få noen flotte bilder av citadellet på avstand før det bærer ned til Aguas Calientes, den lille byen i dalen. Her smaker det med en velfortjent dusj, middag og en god seng!
(Måltider: Frokost, matpakkelunsj)

Dag 8: Machu Picchu (2420 moh) - Cusco

Du er her! Mytiske Machu Picchu

Se mer om dag 8

Vi står grytidlig opp og tar buss opp igjen til Machu Picchu. Vi går inn i Inka-citadellet akkurat i tide til å nyte soloppgangen. Vi får en guidet tur til høydepunktene og Machu Picchus skjulte kriker og kroker, med informasjon om inkaenes liv og skikker. Du får også tid til å kikke litt rundt på egenhånd. Vi spiser lunsj i Aguas Calientes og tidlig på ettermiddagen tar vi toget tilbake til Cusco, hvor vi overnatter på hotell.
(Måltider: Frokost, lunsj)

Dag 9: Oppdagelsesferd i Cusco

Cusco er full av inka-historie

Se mer om dag 9

På tide å utforske Cusco! Denne vakre byen har en interessant historie, både fra Inka- og kolonitiden. Vi tar en sightseeing-runde i den idylliske gamlebyen på formiddagen sammen med guide. Vi beundrer katedralen som ble bygget mellom 1560 og 1664, og er utvilsomt en av de mest imponerende bygningene i Cusco. De røde granittsteinene er fra inkafestningen Sacsayhuaman, og denne festningen samt badet og andre inkaruiner nær byen skal vi også utforske i dag. I katedralen oppbevares gull- og sølvverk fra kolonitiden, og på toppen av det viktigste inkatempelet hvor de tilba solen, er veggene dekket med bladgull. På oppdagelsesferden vår vandrer vi gjennom gatene i det som en gang var hovedstaden i Inkariket, og det gir følelsen av å reise gjennom tiden. Proppfull av ny kunnskap om inkaenes historie, er vi tilbake på hotellet vårt i Cusco.
(Måltider: Frokost)

Dag 10: Rainbow Mountain 5200 moh

Naturen altså!

Se mer om dag 10

Regnbuefjellet, Syv-fargefjellet eller Vinicunca-fjellet…. Uansett navn så er det et nesten uvirkelig sted vi skal til i dag. Vi blir hentet i Cusco før hanen galer, og er fremme på startpunktet for fotturen etter 3 timer. Vi spiser frokost underveis. Guiden informerer om dagen, vi snører på oss fjellskoene og starter å gå fra foten av Ausangate-snøfallet. Vi legger rolig i vei i den tynne luften, og bruker omtrent 2,5 time på stigningen til toppen. Fremme ved det høyeste punktet, har vi det nesten uvirkelige regnbuefjellet foran oss. Vi er på 5200 meters høyde, og det er verdt å stå opp tidlig og å svette litt for å få oppleve dette! Den naturlige fargen kommer av sedimentlagene i steinen. Det er imponerende hvordan steinene har blitt til for å danne et sett av syv farger! Vi tar bilder og suger inn dette spektakulære synet. Turen tilbake ned igjen tar omtrent 2 timer, så får vi en velfortjent lunsj i Pitumarca. Vi er tilbake igjen i Cusco på ettermiddagen og her blir det en fantastisk middag på en av Cusco’s lekre restauranter.
(Måltider: Frokost og lunsj)

Dag 11: Cusco - Lima- hjemreise, eller Galapagosøyene?

Se mer om dag 11

Vi spiser tidlig frokost, og flyr til Lima. Flyet går hjem til Norge på kvelden. Du vil kanskje være med videre på eventyret her i Sør-Amerika? Da står antakelig Ecuador og de utrolige Galapagosøyene for tur! Be om tilbud. Les mer om turen her.
(Måltider: Frokost)

Dag 12: Ankomst Norge

Takk for nå, Peru

Se mer om dag 12

Du kommer hjem full av opplevelser og inntrykk fra det fargerike landet med sitt interessante folk. Hvis ikke du reiser videre til Ecuador og Galapagosøyene, når du først er på dette eventyrlige kontinentet.

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer

2024:

02.-13. oktober 2024

2025:

28. sept.-9. okt. 2025

Andre reisedatoer? Vi kan skreddersy turen for deg og familien eller gjengen din. Fra 4 personer.

Viktig informasjon

Det er et begrenset antall plasser på Inca Trail daglig, dette for å forebygge slitasje på naturen. Siden dette er en populær tur, blir lisensene fort utsolgt. Lisenser bør kjøpes i opptil 8 måneder før avreise. Inca Trail-lisenser kjøpes av våre kontakter i Cusco, og vi kan dessverre ikke garantere eller holde av lisenser til turene våre, for alle lisenser er personlige. De må søkes på ditt navn, fødselsdato og passnummer. Navneendring godtas ikke. Vær derfor tidlig ute ved bestilling av din tur på Inca Trail.

Skulle du være sent ute og det er utsolgt på Inca Trail når du bestiller, kan du fortsatt være med på turen. Da på en alternativ fjelltur, Lares Trek, som er en del av inkastiene. Vakker tur med færre turister enn Inca Trail. Du opplever Machu Picchu sammen med gruppen dag 8.

Inkludert

 • Flyreise Oslo – Lima tur/retur på økonomiklasse
 • Innenriks flybilletter Lima – Cusco – Lima
 • Engelsktalende guide på turene og transfers
 • Norsk Turbobla turleder
 • Utflukter og transport som beskrevet i programmet
 • Lokal fjellfører, kokk og bærere på Inca Trail
 • Overnatting i tomannsrom på hotell i Lima og Cusco
 • Overnatting i tomannstelt og liggeunderlag på Inca Trail
 • Frokost alle dager. Helpensjon på Inca Trail
 • Campingutstyr med spisetelt, bord, stoler på Inca Trail
 • Tog fra Aguas Calientes-Ollantaytambo tur/retur
 • Inngangsbillett til Machu Picchu
 • Lisens for Inca Trail
 • Heldagstur til Rainbow Mountain

Ikke inkludert

 • Tips til lokale hjelpere/guider (ca kr 1 500,-)
 • Utgifter av personlig art
 • Drikkevarer
 • Måltider ikke nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkeltrom og -telt (kr 5.700,-)

Overnatting

På fotturen på Inca Trail sover vi i telt. Det er gode telt, inkludert spisetelt med klappbord og stoler. Våre lokale hjelpere disker opp med fabelaktig mat underveis, så det er et høydepunkt i camp. Vi går i rolig tempo og nyter denne spesielle turen og omgivelsene, og har plukket ut teltplasser med fantastisk beliggenhet, og med færre turister. Den vakre naturen og de fascinerende byggverkene fra Inka-tiden gjør hvert skritt på denne stien verdt å gå.
I Cusco og Lima overnatter vi på hotell.

 

Passer turen for meg?

Om du klarer turen? Javisst! Det er 5 dagers vandring i fjellet på fine, tilrettelagte stier. Det er noe kupert, men ikke luftig. Du går kun med dagstursekk, vi får hjelp med resten av bagasjen. Vi anbefaler at du går fotturer med sekk og trener på dette på forhånd, da får du det beste utbytte av turen. Pakk lett og følg tips til pakkeliste for turen.

Turforberedelser

Denne turen egner seg for de som er i normalt god fysisk form, trives med å gå tur i fjellet og som elsker store naturopplevelser og spennende historie. Lengre fotturer med sekk og gjerne noen netter i telt er god forberedelse. De lengste dagsetappene på Inca Trail er 7-8 timer og har opp mot 900 høydemeter stigning. Vi går i rolig tempo og nyter naturopplevelsen. Siden vi er på en høyde på 3200-4200 meter, vil noen kanskje kjenne høyden på kroppen. Det kreves ikke erfaring fra fjellturer i høyden fra før, og vi må ta høyden på alvor. Gå inn fjellstøvlene på forhånd, gå gjerne med vandrestaver og bruk sekk som passer godt til deg.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Sikkerhet på tur

Vi har fokus på hygiene, helse og sikkerhet. Hvis noe skulle skje underveis på tur, får du god hjelp og oppfølging. Førstehjelpsutstyr er alltid med, og våre guider har opplæring i førstehjelp. På turer der det er begrenset med telefondekning, har vi med satellittelefon i tilfelle nødsituasjon. Vi har døgnberedskap hjemme når du er på tur.

Det er også et krav at du som deltaker til enhver tid følger instruksjonene til lokal guide og/eller Turboblas turleder, samt at du setter deg inn i eventuell risiko som er involvert på hver enkelt tur. Gjør deg også kjent med det fysiske nivået som kreves for å være med.

På turer i fjellområder over 3000 meter, bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Følg turleders instruksjoner og råd for å unngå problemer i høyden. Våre turledere har erfaring med dette, og er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Ved høydeproblemer av alvorlig art, bli deltakere evakuert til lavere høyde, som er den beste behandlingen mot høydesyke.

Når vi er på tur i naturen møter vi andre utfordringer og risikofaktorer enn i dagliglivet. Hendelser vil kunne skje, da vi aldri kan ha full kontroll på naturen og elementer underveis.

Anbefalt pakkeliste

Denne listen er ment som en anbefaling, så du har det du trenger uansett vær på turen. Hvis det er noe du mangler, så husk at du kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. F.eks. på Finn.no eller leie utstyr på Pinsj.no.
Tips: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen på flyet, som gore-tex jakke/bukse, favorittulltøyet, evt medisiner og annet du ikke kan unnvære, og reis i fjellstøvlene.

Vær oppmerksom på at kveldene og nettene kan være kalde, det kan også bli minusgrader på natten. I juni-august er det generelt kaldere om nettene enn i mars-mai og september-november.

Pakk lett! På Inca Trail kan du kun ha med deg 7 kg bagasje i tillegg til dagstursekken. Det du ikke trenger i fjellet, legger du igjen på hotellet.

 • Undertøy, gjerne et sett i ull
 • Ullsokker, 3-4 par. Gjerne to par tynne og to par tykke.
 • Ulltrøye og stillongs. Lurt at ullundertøy ikke er for tykt, ta med to lag hvis du fryser lett. På våren og høsten blir det sjelden kaldere enn 0 grader.
 • T-skjorte/skjorte, i tynn ull og/eller i materiale som tørker lett
 • Fleecejakke eller varm ullgenser.
 • Vann- og vindtett skalljakke (Gore-Tex el tilsvarende). Romslig, med god hette og lufteglidlås under armene.
 • Lett, varm dunjakke til kveldene i camp.
 • Vann- og vindtett skallbukse (Gore-Tex el tilsvarende). Fordel med lufteglidlås langs sidene.
 • Lett turbukse.
 • Turshorts.
 • Hals/buff.
 • Lue, gjerne vindtett.
 • Caps/solhatt. Til beskyttelse mot solen.
 • Hansker og votter. Votter hvis du fryser lett på hendene. Vanter kan være gode å ha på ettermiddagene.
 • Fjellstøvler med god ankelstøtte. Som du ville brukt i fjellet i Norge. De må tåle vann og spisse stener.
 • Lette joggesko med solid såle.
 • Sandaler/slippers til å ha i camp.
 • Behagelig tøy å ha i camp.
 • Teleskopstaver MED gummitupp. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen. På Inca Trail må du ha gummitupp på stavene.
 • Sekk 30-45 liter. Viktig at den sitter godt på ryggen og har plass til det du trenger på turen.
 • Regntrekk til sekken.
 • Stor bag til resten av bagasjen din. Oppbevares på hotellet under fjellturen.
 • Sovepose. Som tåler ned til -10 grader. Hvis du fryser lett, velg en varmere sovepose.
 • Putetrekk. Fylle det med f.eks dunjakka så har du en god pute.
 • Lakenpose /liner. Dette gir noen ekstra varmegrader og komfort i soveposen.
 • Liggeunderlag om du ønsker ditt eget. Ellers får du utdelt dette på fjellturen.
 • Gode solbriller.
 • Hodelykt + nye batterier.
 • Drikkeflasker /camelback med plass til 2-3 liter. Ta gjerne med en flaske som tåler kokende vann, så kan du bruke den som varmeflaske i soveposen på natten.
 • Saft/sportsdrikk. Hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann.
 • Snacks/nøtter. Sjokolade, nøtteblanding eller energibarer er fin energikilde på tur.
 • Kompresjonsposer, gjerne vanntette. For orden i sekken, holde alt tørt og å redusere volumet på dunjakka.
 • Lett skulderveske /mageveske. Til det aller mest nødvendige til selve Machu Picchu-området. Dagstursekken er for stor til å ta med inn.
 • Hodetelefoner /ørepropper.
 • Mobiltelefon, kamera, lader.
 • Power bank. Til mobiltlf etc. Vi har ikke strøm teltnettene i fjellene.
 • Adapter. Strømnettet er 220 volt, som i Norge, men det blir brukt ulike typer stikkontakter. Ta med multi-adapter og et stikk med flere uttak, så du kan bruke flere elektriske apparater på samme tid.
 • Toalettsaker; tannbørste, tannkrem, turhåndkle, ørepropper, våtservietter og antibac.
 • Dorull til å bruke på tur. Hundeposer e.l til å samle papiret i.
 • Solkrem faktor 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
 • Personlige medisiner.
 • Liten medisinmappe med plaster, compeed, sportstape, halspastiller, nesespray, Paracet og Ibux, mageregulerende (eks Idoform).
 • Reisedokumenter; Pass, flybilletter, forsikringsbevis og koronapass. Legg kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.
 • Vaksiner. Kontakt fastlege/vaksinasjonskontor god tid i forveien. FHIs anbefaling til reisevaksine.
 • Fritidstøy. Utenom fjelltur. Til restauranter og dagsturer i byer og områdene rundt Cusco. Skjorter/bluser, t-skjorter og skjørt/bukser får du bruk for.
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta