Galapagosøyene med fottur og øyhopping

Dyrelivet på Galapagos er nesten ikke til å tro

NYHET: Galapagosøyene! De er nesten uvirkelige med sitt enestående dyre- og fugleliv. Øyriket bidro til å inspirere Charles Darwin til sin evolusjonsteori for 175 år siden. Bli med hit og få en unik mulighet til å utforske et uberørt og helt fantastisk økosystem. Du vil komme tett på haviguaner, kjempeskilpadder, sulene med blå føtter og en rekke andre fuglearter. Og ikke minst de nysgjerrige galapagos-sjøløvene. Bare vent til det lekne dyret titter inn i dykkemasken din - det kommer du aldri til å glemme!

Du drømmer kanskje om å oppleve dyrelivet og den spesielle naturen her. Sammen med dyktige guider vil du lære om historien, dyrelivet over og under vann - og alt det interessante og unike livet her på øyene 1000 km utenfor fastlands-Ecuador. Å snorkle på Galapagos er helt i særklasse. Vi garanterer at du kommer hjem full av inntrykk og kan briljere med kunnskap om albatross, sjøløver, pingviner, kjempeskilpadder og flamingoer.

På de mange ubebodde vulkanøyene er det naturen som får råde. Her bor fascinerende skapninger som ikke finnes andre steder på jorden. Du får oppleve golde klippelandskap og et stort mangfold av unike dyrearter. Det er her du virkelig får oppleve Galapagos’ magi. Darwin bemerket at selv om alle øyene delte både lignende vulkanske sammensetninger, miljø og klima, hadde hver øy sitt eget sett med unike arter.

Det er bare fire av de hundrevis av øyene som er bebodde, og vi bor på to av øyene i løpet av turen, Santa Cruz og Isabela, noe som er spesielt i seg selv. Vi tar dagsturer til mange av de andre øyene.

Denne turen kan gjøres som en egen tur, eller som en forlengelse av Sør-Amerika-eventyret ditt etter å ha vært i Peru og på Machu Picchu. Les om turen her. Vil du se mer av Ecuador? Amazonas og mer av fjellene kanskje? Vi skreddersyr så dette blir DIN drømmetur. Vi gleder oss til å høre fra deg.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram i Ecuador

Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst Ecuador

Den vakre gamlebyen i Quito

Se mer om dag 1

Vi flyr fra Norge til til Ecuador, til severdige Quito med sin fine gamleby. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet vårt for innsjekk. Du kommer hit kanskje etter noen fantastiske dager i Peru først. Siden vi må fly til Galapagosøyene fra Ecuadors fastland, benytter vi anledningen til å besøke hovedstaden Quito som ligger på hele 2900 meters høyde. Byen ligger i fjellsidene ved den aktive vulkanen Pinchincha (4759 moh.). Quito er en gammel by, og den ble grunnlagt på 900-tallet av Quitu-indianerne som byen er oppkalt etter. Quito var en del av Inka-riket før spanjolene inntok byen i 1534. Vi overnatter vi på hotell og gjør oss klare til drømmedager på Galapagosøyene.

Dag 2: Quito til Santa Cruz, Galapagos

Kjempeskilpaddene på Galapagos

Se mer om dag 2

Etter frokost tar vi morgenfly til øya Baltra på Galapagos. Ved ankomst møter vi den kunnskapsrike guiden vår som kan “alt” om dette unike øyriket. Første besøk er høylandet i Santa Cruz, hvor vi skal oppleve det merkelige fenomenet “tvillingene” (Gemellos), som er to veldig dype forsenkninger i det skogkledde høylandet. Vi skal også besøke en gården “Rancho Primicias” ved nasjonalparken, som er et reservat for skilpadder. Hit kommer kjempeskilpaddene for det saftige, grønne gresset. Dette er det beste stedet å se de fantastiske, nesten forhistoriske skapningene som har gitt Galapagos sitt navn. Vi spiser lunsj på gården, og etterpå blir vi kjørt til hotellet vårt i Puerto Ayora. Puerto Ayora er en livlig liten landsby, med mange trivelige spisesteder som serverer fantastiske måltider.
(Måltider: Frokost)

Dag 3: Santa Cruz til øya Bartolomé

Du trenger ikke telelinse for å ta nærbilder på Galapagos

Se mer om dag 3

Heldige oss! I dag blir det heldagstur til Bartolomé som er en ubebodd øy. Tidlig om morgenen starter båtturen fra Baltra, til den lille øya Bartolomé. En av øyas hovedattraksjoner er “pinnacle rock”, og vi tar bena fatt for å få sett det ordentlig (ca 1 time). På denne turen oppdager du det vulkanske landskapet på øya og arter som blant annet lava-øgler og kaktus. Fra toppen er det fantastisk utsikt over pinnacle rock, og kontrasten til det vulkanske landskapet blandet med det turkise havet og strendene. Etter den lille fotturen går vi til en av korallstrendene for å snorkle. Hvis vi er heldige får vi se havskilpadder, sjøløver, fisk i alle regnbuens farger og galapagospingvinen som er verdens nordligste pingvin. Vi spiser sen lunsj ombord på båten på returen tilbake til Santa Cruz.
(Måltider: frokost og lunsj)

Dag 4: Tur til North Seymore og snorkling på Bachas

Sjøløve Galapagos
Sjefen sjøl(øve)!

Se mer om dag 4

Heldagsutflukt til North Seymore og Bachas som også er ubebodd. North Seymour er 1,9 km² stor og ligger nord for Baltra. Det spesielle med denne øya er de øglelignende landiguanene, den praktfulle fregattfuglen med sine utrolige skarlagenrøde pose på brystet, de blåfotete sulene som sjarmerer oss med sin spesielle frierdans og sjøløver som surfer i bølgene. Vi får servert lunsj om bord, og så drar vi til Bachas hvor det er helt fantastisk å snorkle! Her vil du få se fisk i alle regnbuens farger, og svømme med de nysgjerrige sjøløvene som kommer bort og titter på deg. På ettermiddagen tar båten oss  med tilbake til Santa Cruz.
(Måltider: frokost, lunsj)

Dag 5: Isabela og Tintoreras-øyene

Snorkle med havskilpaddene

Se mer om dag 5

I dag spiser vi en tidlig frokost, sjekker ut og tar båt til Puerto Villamil på øya Isabela. Vi sjekker inn på det koselige hotellet vårt, og så blir vi tatt med på en kort båttur til Tintoreras-øyene hvor det er perfekt å oppleve det marine livet. Her skal vi snorkle og hygge oss hele ettermiddagen. Tintoreras er oppkalt etter blåhaien på Galapagos, og i kanalene som har oppstått av vulkansk aktivitet ligger ofte blåhaien og hviler på dagtid. På den lille øya har vi sjansen til å se mange haviguaner, og forhåpentlig havskilpadder som svømmer med oss. I det krystallklare vannet ser du lett ned på havbunnen selvom den er 15-20 meter under deg. Etter en fin ettermiddag på den lille øya kjører vi tilbake til Isabela hvor vi overnatter.
(Måltider: frokost)

Dag 6: Fottur til vulkanen Sierra Negra

Fottur i det vulkanske landskapet på Bartolomé

Se mer om dag 6

Etter frokost blir vi hentet for en dagsutflukt til vulkanen Sierra Negra. Det tar bare 30 minutter å gå til krateret, hvor vi får en fantastisk utsikt over vulkanen på 1450 moh. Dette krateret er faktisk det nest største i verden, med en diameter på 9,6 km. Vulkanen er aktiv og hadde et stort utbrudd i 2005. Vi kan se restene av lavastrømmene fra dette utbruddet. Etter en flott tur hit besøker vi Chico-vulkanen, som ligger i et område som ikke er ofte besøkt. Her er det også tydelige tegn på vulkansk aktivitet. Vi returnerer til Isabela, spiser middag og får en god natts søvn.
(Måltider: frokost, lunsj)

Dag 7: Fly fra Galapagos og hjemreise

Den vulkanske naturen er spektakulær

Se mer om dag 7

Snipp snapp snute, det er dessverre på tide å forlate Galapagos. Vi reiser med båt tidlig på morgenen til Santa Cruz, så tar vi buss til flyplassen på Baltra. Vi flyr tilbake til fastlandet på dette spektakulære kontinentet og videre med fly hjem til Norge på kvelden.

Ikke det? Det skjønner vi, og legger gjerne opp drømmeturen videre for deg her i Sør-Amerika. Hva med å reise videre til Machu Picchu i Peru (hvis du ikke kom derfra) eller til den karibiske kysten i Colombia?
(Måltider: frokost)

Dag 8: Hjemme igjen i Norge

Majestetisk fregattfugl

Se mer om dag 8

Galapagos-eventyret er over for denne gang. Vi lander i Norge fulle av opplevelser og inspirasjon – og ny kunnskap om Darwin, dyreliv og et helt unikt sted i verden.

Turfakta og praktisk informasjon

Inkludert

 • Flyreise Galapagos – Quito tur/retur
 • Overnatting på hotell i Quito
 • Overnatting på Galapagosøyene
 • Engelsktalende, kunnskapsrik naturguide på Galapagos
 • Guidede fotturer på Galapagosøyene
 • Transport og utflukter som beskrevet
 • Måltider iflg program

Ikke inkludert

 • Fly tur-retur Norge
 • Nasjonalparkavgift på Galapagos (120 USD)
 • Tips til lokale hjelpere/guider
 • Utgifter av personlig art
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkeltrom, på forespørsel
 • Leie av våtdrakt om du ønsker det

Klima

Beliggenheten ved ekvator (Ecuador = ekvator) gjør at temperaturen er temmelig stabil og behagelig året rundt, og det er fint å reise hele året. Det er vanligvis mest regn i april.

"Leave no traces"

Disse øyene er dyrenes territorium, og vi skal være ekstra nøye med å ikke ta med oss noe eller etterlate oss noe som helst. Fristes du til f.eks å plukke opp en lavastein fra klippene og tar den med deg, kan du risikere kraftige bøter.

Turdatoer

Turen kan skreddersys fra minimum 2 personer. Reis når det passer best for dere! Ta kontakt.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta