Dolomittene fra hytte til hytte

De vakreste fjellene i Italia

Med hånden på hjertet; med Dolomittenes spektakulære fjell og sjarmerende fjellhytter, lover vi en opplevelse du kommer til å nyte fra start til slutt. Dette er en av våre favoritt-turer, og kanskje det blir din også? Vi går fra hytte (rifugio) til hytte i de vakre Dolomittene i Italia, bærer sekken med det vi trenger til fjellturen, spiser deilig italiensk mat underveis og avslutter herligheten i Venezia. I Venezia blir det kajakkpadling på kanalene for de som vil.

"Det var veldig kjekt å kjøpe en sånn "pakke", særlig når turen går i ukjent "farvann". Den beste opplevelsen for meg var å se solnedgangen og soloppgangen på Lagazuoi. Jeg kommer ikke til å glemme de magiske fjellene og lyset. Jeg sitter igjen med mange gode minner, og er veldig fornøyd! Vil gjerne på flere sånne turer!! Utrolig deilig å slippe å ha ansvaret for all logistikken, for den er det nok av i hverdagen."

Karoline Bredland, deltaker september 2022

"Dette er noe av det råeste jeg har vært med på. Turboblas turleder har full oversikt og stiller forberedt hele veien. At dere har vært på turene tidligere, gir en følelse av trygget. Dere ser alle og tar hensyn til alles behov. Glad for å bli tatt med på spisesteder som er litt «utenom det vanlige». Jeg følte meg godt forberedt til turen, takket være god informasjon. Pakkeliste og prøvepakking er supersmart! Jeg kjente på mestring i løpet av turen, spesielt padlingen, men også hvor «lett» det var å gå med sekk over flere dager. Jeg kommer aldri til å glemme samholdet, den storslåtte naturen, varmen og padlingen i Venezia."

Kjersti Skjelseth, deltaker juni 2022

"Takk for at dere har satt sammen en tur som rommet så sinnssykt mye! Jeg har vært på mitt livs eventyr og har hatt det helt supert! Hver dag var spesiell, og noe av det artige var at vi hver dag fikk se en ny, og annerledes del av Dolomittene. Gjennom hele turen gikk jeg å kjente på en helt nydelig lykkefølelse, alt var så vakkert, og reisefølget var bare helt nydelig. Tror rett og slett at jeg kommer til å ta med meg det aller meste fra denne turen helt til gamlehjemmet. Den beste ferien ever! "

Anne-Marie Ulven, deltaker juni 2023

"Jeg synes det ga noe helt eget at det var to ulike aktiviteter på samme tur. Det, og at dagene på fottur var varierte gjorde at jeg våknet hver dag med følelsen av å skulle på et nytt eventyr. Kjempefint at guiden brukte litt tid hver dag på dagens plan. Det var god informasjon før turen - inspirerende og svært nyttig. Glad for detaljert pakkeliste! Det er mange øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme; seteridyllen, utsiktene, gleden over hver mestring, padling i Venezia! Gleder meg til neste tur, dette ga mersmak."

Liv Hjelle, deltaker juni 2022

"Den største opplevelsen på turen var naturen i sin helhet og variasjonen på dagsetappene i fjellet. Programmet var veldig bra. Passe lengde på dagene. Kajakkturen i Venezia var skikkelig morsom og mye bedre enn forventet. Overnatting var over forventning – godt over DNT-standard. Gode senger, ditto dusjer. Hyggelig atmosfære alle steder. Maten stort sett i særklasse."

Hege Marie Fossgard, deltaker juni 2022

"Tusen takk for en fantastisk og uforglemmelig tur i Dolomittene! Totalopplevelsen er en enestående tur – et minne for livet! Den fantastiske variasjonen i landskapet og opplevelser, fra proseccosmaking - til ekstremt flotte og vekslende fjell - til vakre Venezia. Hadde en klype-meg-i-armen-følelse stadig vekk. Jeg kommer aldri til å glemme soloppgangen på Lagazuoi, padling i Venezia og den siste middagen på fantastisk restaurant. Programmet var veldig variert og spekket med opplevelser hver eneste dag. Alt i alt var det en helt fantastisk tur som jeg egentlig ikke har noe å utsette på."

Hilde Grøneng, deltaker september 2022

"Vil takke for en helt fantastisk tur. Marianne fra Turbobla er enestående på turplanlegging og overraskelser, og ikke minst en humørspreder av de store. Jeg synes turen var en stor opplevelse, og satt veldig stor pris på dagene i fjellet. Jeg er glad for å være på tur med Turbobla, kjenne på gleden over de vakre fjellene, og det utrolige energipåfyllet turen ga. Jeg kommer aldri til å glemme den lange dag 2, alle høydemetrene opp og ned og gleden ved å komme frem til Rifugio Lagazuoi."

Siv Anne Holm Olsen, deltaker juni 2022

"Tusen takk for en fantastisk tur - jeg tror jeg gir den terningkast 10 :-) Det var supert med både fjelltur og Venezia. Lengden på dagsetappene var passe. Kajakkpadling i Venezia var en bra avslutning. Positivt overrasket over standarden på fjellhyttene. Veldig bra turledelse - Kristin hadde kontroll og er positiv, blid og utadvendt. Taxi, overnattinger, mat, osv - alt "fløt" som det skulle - deilig å være på en tur hvor alt er ivaretatt. Jeg kommer aldri til å glemme samholdet, turgleden og naturopplevelsene."

Turdeltaker september 2022

"Jeg er veldig fornøyd og turen var absolutt i henhold til forventningene. Den største opplevelsen for meg var de lange dagene ute i den fantastiske naturen. Å leve i sekk i fem dager var nytt, og det fungerte bra. Jeg kjente på fysisk mestring i løpet av turen, og jeg kommer aldri til å glemme de flotte fjellene. Overnattingsstedene og maten er gjennomgående bra og beliggenheten fantastisk! Informasjonen var god hele veien og turledelsen var strålende. Godt levert, Turbobla!"

Thor Gjerløw, deltaker juni 2023

Mer om denne turen

I fem dager går vi på den kjente turstien Alta Via 1 som tar deg gjennom hjertet av denne spektakulære delen av Alpene i Nord-Italia. Dolomittene er på UNESCOS verdensarvliste og skiller seg ut med et fantastisk vakkert fjellandskap med frodige daler, spisse tinder, trange kløfter og loddrette fjellsider. Hyttene er i lun tyrolerstil og har god standard. Den italienske maten ligger i toppsjiktet av hva man kan forvente på en hytte-til-hyttetur i fjellet. For ikke å snakke om kaffen!

Vi starter fra vintersport-byen Cortina og følger den vakre stien Alta Via 1 som går fra nord til sør gjennom Dolomittene. Dagsetappene er på 5-8 timer i jevnt tempo. Du bærer sekk på fjellturen, så pakk lett. Stien er kupert og byr på mange høydemeter både opp og ned, men ingen spesielt luftige eller teknisk vanskelige partier.
Vi reiser videre til Venezia hvor vi avslutter med to netter på hotell sentralt beliggende i den romantiske byen. Bli med å oppleve Venezia på en helt unik måte; vi padler kajakk på de smale kanalene, godt utenfor turiststrømmene. Denne spesielle måten å se byen på lar oss komme tett på dagliglivet. Det er valgfritt å være med, og passer for alle. Avslutningsmiddagen i Venezia er legendarisk og her er atmosfæren uslåelig.

Vi kjører gjennom Prosecco-området Valdobbiadene i Veneto når vi skal mellom Venezia og fjellene, og det forundrer oss ikke om det blir anledning til å smake på de sprudlende dråpene.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram i Italia

Dag 1: Fra Norge til Cortina d'Ampezzo

OL-byen Cortina d'Ampezzo

Se mer om dag 1

Flyturen går fra Gardermoen til Venezia og her blir vi ønsket varmt velkommen av våre lokale venner som kjører oss til fjellene. Kjøreturen tar ca 2 timer. Vi sjekker inn på hotellet vårt og tar inn atmosfæren fra den trivelige fjellbyen Cortina d’Ampezzo. Det blir velkomstmiddag – på pizzeria såklart – og vi går igjennom ruten for fjellturen de neste dagene.

Cortina ligger på 1200 meter over havet, og er kjent for vintersport, lekre butikker, hyggelige restauranter og at vinter-OL ble arrangert her i 1956. Ikke nok med det – Cortina skal igjen være vertsby for OL i 2026. Byen er omkranset av vakre fjell som vi gleder oss til å boltre oss i de neste dagene. Vi overnatter på hotell i dobbeltrom, og pakker sekken klar til fjelleventyret som starter i morgen.

Dag 2: Vi er i gang! Første fjellhytte

Første dag på fjellturen

Se mer om dag 2

Dagen starter med en god frokost. Bagasje som ikke skal være med på fjellturen har du lagt i bagen din som settes igjen på hotellet. Kjøreturen tar ca 20 minutter fra Cortina sentrum. Fremme ved startpunktet gjør vi oss klare for vår første etappe. Vi skal starte i frodig skog og etterhvert gå inn på Alta Via 1 som er en av de fineste stiene i Alpene.

Turen begynner med jevn stigning til et fjellpass på nesten 2200 meter og ned til det vakre naturvernområdet Fanes-Sennes-Braies . Utsikten er enestående, og hver sving belønnes med ny utsikt. Panoramaet over passet er enormt, inkludert utsikt over toppene i de nordlige Dolomittene. Siste del av dagen får vi en liten nedstigning til et grønt platå, hvor vi finner den trivelige, familiedrevne fjellhytta Lavarella, på 2050 moh. Her skal vi overnatte. Vi bruker ca 6 timer på turen i dag, og kanskje frister en forfriskende dukkert i det grønne fjellvannet før middag. Eller å smake på lokale brygget, hytta har nemlig Europas høyestliggende mikrobryggeri!

Dag 3: Alpehytte med enorm utsikt

Rifugio Lagazuoi har den mest spektakulære utsikten i Dolomittene.

Se mer om dag 3

Dagens mål er den spektakulært beliggende Rifugio Lagazuoi på 2750 moh. Turen tar ca 7 timer. Vi går for det meste på gode stier og fargen på de gylne kalkstensfjellene endrer seg ettersom vi går. I dag begynner de virkelige høydepunktene, når vi krysser et av de mest spennende passene på turen, og når det høyeste punktet på ruten: toppen av Lagazuoi.

Etappen starter gjennom idylliske enger, bekker og bølgende fjellbeite. Stien mot Del Lago-passet er mer steinete og spektakulær, vi er tett på de mektige fjellsidene rundt oss. Fra toppen av passet er det en bratt nedstigning, med en imponerende, godt tilrettelagt sti. Vi har vakker utsikt til det grønne fjellvannet nedenfor. Den siste delen av dagen går i jevn stigning opp til Lagazuoi-fjellet, og vi tar ut de siste kreftene for i dag opp den siste kneika til toppen, til Rifugio Lagazuoi. Hytta hvor vi skal overnatte har en av de vakreste panoramaene i hele Dolomittene.

Gjett om det smaker godt å slappe av på terrassen med denne storslåtte utsikten! Eller kanskje i den verdensberømte badstutønnen med enorm utsikt. Vi nyter en deilig middag og den trivelige atmosfæren vertskapet har skapt gjennom flere generasjoner.

Dag 4: I tunneler gjennom fjellet

Fascinerende tunneler fra 1. Verdenskrig

Se mer om dag 4

Vi spiser frokost og rykende varm espresso, og gleder oss til dagens etappe på ca 5 timer. Siden fjellene rundt oss var frontlinje i verdenskrigen for over 100 år siden, lå styrkene til Italia og Østerrike/Ungarn i tunneler i fjellsidene her og kjempet mot hverandre.

Vi tar med hodelykt og går inn i de imponerende tunnelene. Nedstigningen er på ca 1 km, og de restaurerte tunnelene fungerer som et museum med krigshistorie. Vel nede i Falzarego-passet møter vi de i gruppa vår som har valgt å spare knærne og tatt gondolen ned (ekstra kostnad). Fra passet (2105 moh) tar vi fatt på dagens stigning til Rifugio Averau på 2413 moh, som er dagens mål. Det er frodig langs stien og vi går mot den spesielle fjellformasjonen Cinque Torri, som kanskje er det vakreste partiet på hele turen. Vi kommer frem til Rifugio Averau hvor vi skal overnatte.

De som ønsker, blir med på en ettermiddagstur opp den brede ryggen til toppen av fjellet Nuvolau på 2575 moh. Herfra er det panoramautsikt mot 3000-metere som Tofane-massivet og den snøkledte dronningen Marmolada, 3343 moh, som er den høyeste toppen i Dolomittene.

Middagen i dag er et høydepunkt, da Averau er kjent for å servere den beste maten på Alta Via 1.

Dag 5: Smellvakre fjell

Fjellene ser ut som filmkulisser. Men de er ekte!

Se mer om dag 5

I dag har vi 8 timer med panoramautsikt foran oss. Vi følger langs fjellryggen ned til Passo Giau, et veipass overfor Cortina. Vi går på åpne, grønne områder mesteparten av dagen, med noen korte stigninger. Det blir et vakkert fjellpass på oss i dag også, og når vi kommer opp på toppen av passet, ruver fjellet Pelmo foran oss. Umiskjennelig med sine to topper og bratte klipper. Vi kommer tett på massivet i løpet av dagen, og det er et fantastisk syn når solnedgangen gir disse klippene en varm, gylden farge på ettermiddagen. Vi stopper for en forfriskning på en liten rifugio underveis, før vi kommer frem til Staulanza-passet hvor vi skal spise middag og overnatte. Den trivelige rifugioen er kjent for komfort og gode måltider, så det er bare å glede seg. Og hva med å pleie ømme muskler i badstua, eller afterhike på den hyggelige terrassen?

Dag 6: Fra Dolomittene til Venezia

Kort etappe i dag, i frodig terreng ved foten av Pelmo-massivet

Se mer om dag 6

Vi våkner til siste dag i fjellene for denne gang. Etter en god frokost kommer vi raskt avgårde på dagens etappe som er den korteste på turen, den tar ca 3 timer. Vi er i lavere høyde nå, med mer vegetasjon, og går rundt det imponerende Pelmo-massivet til vi kommer til sjarmerende Rifugio Venezia. Vi stopper her på grunn av kaffen og den eventyrlige utsikten, før vi på aller siste del av ruten får en skogstrekning ned til den lille, søvnige landsbyen hvor fjellturen vår ender. Vi blir vi hentet av våre venner, og i minibussen ligger bagasjen vi lot være igjen i Cortina. Kjøreturen til Venezia tar 3 timer, og fremme i den vakre byen tar vi “bussbåt” på travle Canal Grande til hotellet vårt. Det ligger sentralt nær Markusplassen, med sine historiske palass, vakre bygninger og nettverk av kanaler. Hotelldusjen er himmelsk, og nå er det godt å bytte ut fjellstøvlene med noe lettere. På kvelden går vi ut i Venezias livlige gater og spiser felles middag.

Dag 7: Kajakk på kanalene i Venezia

Kajakkpadling på kanalene i Venezia er en helt unik opplevelse.

Se mer om dag 7

Vi skal bruke dagen i Venezia godt – og på en helt spesiell måte. Etter frokost blir det kajakkpadling på de verdenskjente kanalene! Vi lover en unik opplevelse hvor vi i løpet av dagen padler på noen av de smaleste kanalene i Venezia, godt unna turiststrømmene. Den lokalkjente kajakkguiden vår gir oss et innblikk i byens historie og flere av de kjente severdighetene. Vi kommer tett på dagliglivet som det er vanskelig å oppleve på noen annen måte. Kajakkturen tar omtrent 3 timer, og vi spiser lunsj underveis. Turen er valgfri, og den passer for alle, selv om du ikke har kajakkerfaring fra før.

Hvis du heller vil oppleve byen på egenhånd er det flott det også. Her er museer, gallerier, glasskunst, palass, strender, cafeer, legendariske broer, gondoler – og alt det Venezia er kjent for. På kvelden treffes vi til avslutningsmiddag på en restaurant i byen med typisk venetiansk mat og uslåelig atmosfære. Vi feirer innsatsen fra fjellturen – det har vi fortjent!

Dag 8: Fra Italia til Norge

Åh, som vi digger Italia!

Se mer om dag 8

Nå har du sjansen til å gå ut i det varme morgenlyset og se Venezia våkne til liv. Det er mulig å suge inn litt mer av Venezias atmosfære før vi skal forlate denne fantastiske byen. Kanskje rekker du en tur opp i tårnet på Markusplassen eller inn i det berømte Dodgepalasset.
Du har antakelig ikke vært i så mange byer hvor du har kunnet ta båt rett til avgangshallen på flyplassen? Vel, det kan vi i Venezia. Vi vil utnytte tiden her maks, og har derfor en egen båt som henter oss like ved hotellet. Båtturen fra byen til flyplassen er en opplevelse i seg selv, og ingen skal si at vi ikke forlater byen med stil!

Vi reiser hjem igjen til Norge og ser tilbake på åtte fabelaktige dager i Italia.

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer 2024 og 2025

2024:

 • 21.-28. juni 2024 (privat gruppe)
 • 23.-30. juni 2024 (beklager, fullbooket) Venteliste.
 • 29. juni-6. juli 2024 (beklager, fullbooket)
 • 01.-08. juli 2024 (få ledige plasser)
 • 07.-14. september 2024 (1 ledig plass)
 • 14.-21. september 2024 (ledige plasser)

2025:

 • 21.-28. juni 202
 • 6.-13. september 2025 (få ledige plasser)
 • 13.-20. september 2025

Andre reisedatoer?
Turen tilbys som privat tur for deg og venne-/venninnegjengen, kollegaene eller familien.

Inkludert

 • Fly tur/retur Oslo-Venezia
 • Norsk turleder fra Turbobla
 • All overnatting, på hoteller (dobbeltrom) og fjellhytter (flersengsrom/sovesal)
 • Alle måltider i fjellet
 • Lunsjpakke på fjellturene
 • Avslutningsmiddag i Venezia
 • Lokal transport (buss, taxi og båt siste dag i Venezia)
 • Utstyrsleie på kajakkturen i Venezia: Stødige doble havkajakker, redningsvest og spruttrekk, vanntett pakkpose og våtsko
 • En hyggelig overraskelse underveis på turen

Ikke inkludert

 • Tilslutning på fly fra andre byer enn Oslo
 • Enkeltrom på hotellene, hvis mulig (tillegg kr 4 900)
 • Måltider utenom fjellturen
 • Drikke
 • Transport utenom det nevnte
 • Kajakktur i Venezia (kr 1 500)
 • Reiseforsikring
 • Personlige utgifter, drikke til måltidene, etc.

Overnatting

Vi har valgt sjarmerende fjellhytter med god standard, som vi mener tilbyr noe ekstra i form av fantastisk mat eller beliggenhet. Overnatting i 2-, 4-, eller 12-sengsrom på hyttene. I Cortina og Venezia bor vi på hyggelige hoteller i twin-/dobbeltrom.

Passer turen for meg?

Turen egner seg for deg som er glad i å gå tur i fjellet. De lengste dagsetappene er 7-8 timer i rolig tempo, og har opp mot 1200 meters stigning. Vi bruker hele dagen ute på tur og nyter den flotte naturopplevelsen. Vi reiser tidlig og sent i tursesongen, og normalt er store deler av ruten snøfri. Vi går i opp mot 3000 meters høyde, men du kommer ikke til å oppleve noen høydeproblematikk på denne turen. Et par partier kan av noen føles luftige, men du trenger ikke spesielle tekniske ferdigheter for å være med. Turen har merkede stier hele veien. Pakk lett, for du bærer sekk med det du trenger for hele fjellturen.

Turforberedelser

Du bør være i normalt god fysisk form og helst turvant for å delta. Vi anbefaler at du går flere lengre fotturer med sekk på 10-12 kilo som forberedelse til denne turen. Gå inn fjellstøvlene på forhånd og bruk en sekk som passer godt til deg.

Kajakk på kanalene i Venezia

Kajakkturen på kanalene i Venezia er frivillig og vi anbefaler virkelig å bli med på denne spesielle opplevelsen! Vi bruker stødige, doble kajakker, og det er ikke krav om padleerfaring fra før. Turen tar 3-4 timer og vi stopper for lunsj underveis. Kajakkturen koster 1 500 kroner ekstra.

Utstyrsleie er inkludert i kajakkpadlingen: Stødige doble havkajakker, redningsvest og spruttrekk, vanntett pakkpose og våtsko.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Sikkerhet på tur

Vi har fokus på hygiene, helse og sikkerhet. Hvis noe skulle skje underveis på tur, får du god hjelp og oppfølging. Førstehjelpsutstyr er alltid med, og våre guider har opplæring i førstehjelp. På turer der det er begrenset med telefondekning, har vi med satellittelefon i tilfelle nødsituasjon. Vi har døgnberedskap hjemme når du er på tur.

Det er også et krav at du som deltaker til enhver tid følger instruksjonene til lokal guide/norsk turleder, samt at du setter deg inn i eventuell risiko som er involvert på hver enkelt tur. Gjør deg også kjent med det fysiske nivået som kreves for å være med.

Når vi er på tur i naturen møter vi andre utfordringer og risikofaktorer enn i dagliglivet. Hendelser kan skje, da vi aldri kan ha full kontroll på naturen og elementer underveis.

Anbefalt pakkeliste

Denne listen er ment som en anbefaling, så du har det du trenger uansett vær på turen. Hvis det er noe du mangler, så husk at du kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. F.eks. på Finn.no eller leie utstyr på Pinsj.no.
Tips: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen på flyet, som gore-tex jakke/bukse, favorittulltøyet, evt medisiner og annet du ikke kan unnvære, og reis i fjellstøvlene.

NB: Husk at du bærer sekken hele fjellturen, så pakk lett! Det du ikke trenger i fjellet, legger du igjen på hotellet i Cortina.

 • Undertøy. Gjerne ett sett i ull.
 • Ullsokker, 2 par.
 • Ulltrøye og stillongs. Lurt at ullundertøy ikke er for tykt, ta med to lag hvis du fryser lett.
 • T-skjorte/skjorte, i tynn ull og/eller i materiale som tørker lett.
 • Lett fleecejakke eller ullgenser.
 • Vann- og vindtett skalljakke (Gore-Tex el tilsvarende). Med god hette og lufteglidlås under armene.
 • Superlett tynn vindjakke. Hvis du har.
 • Lett dunjakke er veldig godt å ha i pausene eller på kveldene.
 • Vann- og vindtett skallbukse (Gore-Tex el tilsvarende). Fordel med lufteglidlås langs sidene.
 • Lett turbukse.
 • Turshorts.
 • Hals/buff.
 • Lue.
 • Caps/solhatt.
 • Hansker/votter. Trenger ikke være tykke.
 • Lett turhåndkle.
 • Badetøy.
 • Fjellstøvler med god ankelstøtte. Som du ville brukt på tur i fjellet i Norge.
 • Lette joggesko til å ha på hyttene.
 • Teleskopstaver. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen.
 • Sekk 45-55 liter. Viktig at den sitter godt på ryggen og har plass til det du skal ha med deg på turen.
 • Regntrekk til sekken.
 • Lakenpose, brukes på hyttene.
 • Gode solbriller.
 • Hodelykt + batterier.
 • Lett sitteunderlag.
 • Saft/sportsdrikk. Som smakstilsetning hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann.
 • Energibarer/nøtter. Nøtteblanding eller energibarer er fin energikilde på tur. Sjokolade kan du få kjøpt på hyttene.
 • Drikkeflasker /camelback med plass til 2-3 liter.
 • På høstturene kan du gjerne ta med termos.
 • Kompresjonsposer, gjerne vanntette. For orden i sekken, holde alt tørt og å redusere volumet på dunjakka.
 • Hodetelefoner /ørepropper.
 • Mobiltelefon, kamera, lader.
 • Toalettsaker; tannbørste, tannkrem, turhåndkle, ørepropper, antibac.
 • Dorull til å bruke på tur. Hundeposer e.l til å samle papiret i.
 • Solkrem faktor 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
 • Personlige medisiner.
 • Liten medisinmappe med plaster, compeed, sportstape, halspastiller, nesespray, Paracet og Ibux.
 • Liten vanntett pakkpose til mobiltlf etc til kajakkpadlingen.
 • Reisedokumenter; Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i bag’en /på mobilen.
 • Fritidstøy utenom fjellturen. Skjorte/bluse, t-skjorte og skjørt/bukse får du bruk for.
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta