Dolomittene fra hytte til hytte
Dolomittene fra hytte til hytte
Varighet
8 dager
Pris
Fra kr 21 900

10-14 deltakere
Turbobla turleder

Datoer 2023:
17.-24. juni (fullbooket)
25. juni -02. juli
09.-16. september (fullbooket)
16.-23. september (fullbooket)

Aktiviteter

Med hånden på hjertet; med Dolomittenes spektakulære fjell og sjarmerende fjellhytter, lover vi en opplevelse du kommer til å nyte fra start til slutt. Dette er en av våre favoritt-turer, og kanskje det blir din også? Vi går fra hytte (rifugio) til hytte i de vakre Dolomittene i Italia, bærer sekken med det vi trenger til fjellturen, spiser deilig italiensk mat underveis og avslutter herligheten i Venezia. I Venezia blir det kajakkpadling på kanalene for de som vil.

I fem dager går vi på den kjente turstien Alta Via 1 som tar deg gjennom hjertet av denne spektakulære delen av Alpene i Nord-Italia. Dolomittene er på UNESCOS verdensarvliste og skiller seg ut med et fantastisk vakkert fjellandskap med frodige daler, spisse tinder, trange kløfter og loddrette fjellsider. Hyttene er i lun tyrolerstil og har god standard. Den italienske maten ligger i toppsjiktet av hva man kan forvente på en hytte-til-hyttetur i fjellet. For ikke å snakke om kaffen!

Vi starter fra vintersport-byen Cortina og følger den vakre stien Alta Via 1 som går fra nord til sør gjennom Dolomittene. Dagsetappene er på 5-8 timer i rolig tempo. Du bærer sekk på fjellturen, så pakk lett. Stien er kupert og byr på mange høydemeter både opp og ned, men ingen spesielt luftige eller vanskelige partier. Vi reiser videre til Venezia hvor vi avslutter med to netter på hotell sentralt beliggende i den romantiske byen. Bli med å oppleve Venezia på en helt unik måte; vi padler kajakk på de smale kanalene, godt utenfor turiststrømmene. Denne spesielle måten å se byen på lar oss komme tett på dagliglivet. Det er valgfritt å være med, og passer for alle. Avslutningsmiddagen i Venezia er legendarisk og her er atmosfæren uslåelig.

Vi kjører gjennom Prosecco-området Valdobbiadene i Veneto når vi skal mellom Venezia og fjellene, og det er godt mulig det blir en anledning til å smake på de sprudlende dråpene.

"Den største opplevelsen på turen var naturen i sin helhet og variasjonen på dagsetappene i fjellet. Programmet var veldig bra. Passe lengde på dagene. Kajakkturen i Venezia var skikkelig morsom og mye bedre enn forventet. Overnatting var over forventning – godt over DNT-standard. Gode senger, ditto dusjer. Hyggelig atmosfære alle steder. Maten og matpakkene stort sett i særklasse" Deltaker juni 2022

REISEDATOER
2023:
17.-24. juni (fullbooket)
25. juni-2. juli
09.-16. september (fullbooket)
16.-23. september (fullbooket)

Andre reisedatoer?
Turen tilbys som skreddersydd tur for deg og vennegjengen, kollegaene eller familien.

Dag 1: Fra Norge til Cortina d'Ampezzo

Cortina var vertsby for vinter-OL i 1956

Flyturen går fra Gardermoen til Venezia og her blir vi ønsket varmt velkommen av våre lokale venner som kjører oss til fjellene. Kjøreturen tar ca 2 timer. Vi sjekker inn på hotellet vårt og tar inn atmosfæren fra den trivelige fjellbyen Cortina d'Ampezzo. Det blir velkomstmiddag - på pizzeria såklart - og vi går igjennom ruten for fjellturen de neste dagene.

Cortina ligger på 1200 meter over havet, og er kjent for vintersport, lekre butikker, hyggelige restauranter og at vinter-OL ble arrangert her i 1956. Ikke nok med det - Cortina skal igjen være vertsby for OL i 2026. Byen er omkranset av vakre fjell som vi gleder oss til å boltre oss i de neste dagene. Vi overnatter på hotell i dobbeltrom, og pakker sekken klar til fjelleventyret som starter i morgen.

Dag 2: Vakker innsjø og første fjellhytte

Fjellturen starter ved denne vakre innsjøen, Lago di Braies.

Dagen starter med en god frokost og vi smører matpakke. Bagasje som ikke skal være med på fjellturen har du lagt i bagen din som settes igjen på hotellet. Kjøreturen til startpunktet vårt tar ca 45 min gjennom vakkert landskap. Blant annet får vi øye på den kjente fjellformasjonen Tre Cime. Fremme ved den smaragdgrønne innsjøen Lago di Braies gjør vi oss klare for vår første etappe. Her starter Alta Via 1 som er en av de fineste stiene i Alpene.
Fjellene ruver over den berømte innsjøen. Vi starter på 1500 moh, i nasjonalparken Fanes-Sennes-Braies. Turen begynner med jevn stigning til første pass. Utsikten er enestående, og hver sving belønnes med ny utsikt. Panoramaet over det vidstrakte passet er enormt, inkludert utsikt over toppene i de nordlige Dolomittene. Deretter kommer en bratt nedstigning til dalen med fascinerende oransje fjellvegger. Siste del av etappen går opp til det vakre platået, hvor vi finner den trivelige, familiedrevne fjellhytta på 2050 moh hvor vi skal overnatte. Vi bruker 6-7 timer på turen i dag, og kanskje frister en forfriskende dukkert før middag.

Dagens etappe; 20 km, 1500 høydemeter stigning

Dag 3: Alpehytte med enorm utsikt

Rifugio Lagazuoi har den mest spektakulære utsikten i Dolomittene

Dagens mål er den spektakulært beliggende Rifugio Lagazuoi på 2750 moh. Turen tar 6-7 timer. Vi går for det meste på gode stier og fargen på de gylne kalkstensfjellene endrer seg ettersom vi går. I dag begynner de virkelige høydepunktene, når vi krysser et av de mest spennende passene på turen, og når det høyeste punktet på ruten: toppen av Lagazuoi.
Etappen starter gjennom idylliske enger, bekker og bølgende fjellbeite. Stien mot Del Lago-passet er mer steinete og spektakulær, vi er tett på de mektige fjellsidene rundt oss. Fra toppen av passet er det en bratt nedstigning, med en imponerende, godt tilrettelagt sti. Vi har vakker utsikt til det grønne fjellvannet nedenfor. Den siste delen av dagen går i jevn stigning opp til Lagazuoi-fjellet, og vi tar ut de siste kreftene for i dag opp den siste kneika til toppen, til Rifugio Lagazuoi. Hytta hvor vi skal overnatte har en av de vakreste panoramaene over hele Dolomittene.
Gjett om det smaker godt å slappe av på terrassen med denne storslåtte utsikten! Eller kanskje i den verdensberømte badstutønnen plassert på kanten av stupet. Vi nyter deilig middag og den trivelige atmosfæren vertskapet har skapt gjennom flere generasjoner.

Dagens etappe: 12 km, 1200 m stigning

Dag 4: I tunneler gjennom fjellet

Vi drister oss inn i tunellene som ble laget under første verdenskrig

Vi spiser frokost og rykende espresso, og gleder oss til dagens etappe på ca 5 timer. Siden fjellene rundt oss var frontlinje i verdenskrigen for over 100 år siden, lå styrkene til Italia og Østerrike/Ungarn i tunneler i fjellsidene her og skjøt på hverandre.
Vi tar med hodelykt og går inn i de imponerende tunnelene. Nedstigningen er på ca 1 km, og de restaurerte tunnelene fungerer som et museum med krigshistorie. Vel nede i Falzarego-passet møter vi de i gruppa vår som har valgt å spare knærne og tatt gondolen ned. Fra passet (2105 moh) tar vi fatt på dagens stigning til Rifugio Averau på 2413 moh, hvor vi skal overnatte. Det er frodig langs stien og vi går mot den spesielle fjellformasjonen Cinque Torri, som kanskje er det vakreste partiet på hele turen. Vi kommer frem til Rifugio Averau hvor vi skal overnatte. De som ønsker blir med på en ettermiddagstur opp den brede ryggen til toppen av fjellet Nuvolau på 2575 moh. Herfra er det panoramautsikt mot 3000 metere som Tofane-massivet og snøkledte Marmolada, 3343 moh, som er den høyeste toppen i Dolomittene. Middagen blir et høydepunkt, da Averau er kjent for å servere den beste maten i Dolomittene.

Dagens etappe: 9 km, 900 m stigning

Dag 5: Smellvakre fjell

Fjellene ser ut nesten som kulisser. Men de er ekte!

I dag har vi 8 timer med panoramautsikt foran oss. Vi følger langs fjellryggen ned til Passo Giau, et veipass overfor Cortina. Vi går på åpne, grønne områder mesteparten av dagen, med noen korte stigninger. Det blir et vakkert fjellpass på oss i dag også, og når vi kommer opp på toppen av passet, ruver fjellet Pelmo foran oss, umiskjennelig med sine to topper og bratte klipper. Vi kommer tett på massivet i løpet av dagen, og det er et fantastisk syn når solnedgangen gir disse klippene en varm, gylden farge på ettermiddagen. Vi stopper for en forfriskning på en liten rifugio underveis, før vi kommer frem til Staulanza-passet hvor vi skal spise middag og overnatte. Den trivelige rifugioen er kjent for sin herlige stemning og måltider, så det er bare å glede seg. Og hva med å pleie ømme muskler i badstua, eller afterhike på den hyggelige terrassen?

Dagens etappe; 15,5 km, 400 m stigning

Dag 6: Fra Dolomittene til Venezia

Kort etappe i dag, i frodig terreng.

Vi våkner til siste dag i fjellene for denne gang. Etter en god frokost kommer vi raskt avgårde på dagens etappe som er den korteste på turen, den tar ca 3 timer. Vi er i lavere høyde nå, med mer vegetasjon, og går rundt det imponerende Pelmo-massivet til vi kommer til sjarmerende Rifugio Venezia. Vi stopper her på grunn av kaffen og den eventyrlige utsikten, før vi på aller siste del av ruten får en skogstrekning ned til den lille, søvnige landsbyen hvor fjellturen vår ender. Vi blir vi hentet av våre venner, og i minibussen ligger bagasjen vi lot være igjen i Cortina. Kjøreturen til Venezia tar 3 timer, og fremme i den vakre byen tar vi "bussbåt" på travle Canal Grande til hotellet vårt. Det ligger sentralt nær Markusplassen, med sine historiske palass, vakre bygninger og nettverk av kanaler. Hotelldusjen er himmelsk, og nå er det godt å bytte ut fjellstøvlene med noe lettere. På kvelden går vi ut i Venezias livlige gater og spiser felles middag.

Dag 7: Kajakk på kanalene i Venezia

Kajakkpadling på kanalene i Venezia er en helt unik opplevelse!

Vi skal bruke dagen i Venezia godt - og på en helt spesiell måte. Etter frokost blir det kajakkpadling på de verdenskjente kanalene! Vi lover en unik opplevelse hvor vi i løpet av dagen padler på noen av de smaleste kanalene i Venezia, godt unna turiststrømmene. Den lokalkjente kajakkguiden vår gir oss et innblikk i byens historie og flere av de kjente severdighetene. Vi kommer tett på dagliglivet som det er vanskelig å oppleve på noen annen måte. Kajakkturen tar omtrent 3 timer, og vi spiser lunsj underveis. Turen er valgfri, og den passer for alle, selv om du ikke har kajakkerfaring fra før.
Hvis du heller vil oppleve byen på egenhånd er det flott det også. Her er museer, gallerier, glasskunst, palass, strender, cafeer, legendariske broer, gondoler - og alt det Venezia er kjent for. På kvelden treffes vi til avslutningsmiddag på en restaurant i byen med typisk venetiansk mat og uslåelig atmosfære. Vi feirer innsatsen fra fjellturen - det har vi fortjent!

Dag 8: Fra Italia til Norge

Å, som vi digger Italia

Nå har du sjansen til å gå ut i morgenlyset og se Venezia våkne til liv. Det er mulig å suge inn litt mer av Venezias atmosfære før vi skal forlate denne fantastiske byen. Kanskje rekker du en tur opp i tårnet på Markusplassen eller inn i det berømte Dodgepalasset.
Du har antakelig ikke vært i så mange byer hvor du har kunnet ta båt rett til avgangshallen på flyplassen? Vel, det kan vi i Venezia. Vi vil utnytte tiden her maks, og har derfor en egen båt som henter oss like ved hotellet. Båtturen fra byen til flyplassen er en opplevelse i seg selv, og ingen skal si at vi ikke forlater byen med stil!
Vi reiser hjem igjen til Norge og ser tilbake på åtte fabelaktige dager i Italia.

Praktisk informasjon
Anbefalt pakkeliste

Overnatting
Vi har valgt sjarmerende fjellhytter med god standard, som vi mener tilbyr noe ekstra i form av fantastisk mat eller beliggenhet. Overnatting i 2-, 4-, eller 12-sengsrom på hyttene. I Cortina og Venezia bor vi på hyggelige hoteller i twin-/dobbeltrom.

Forberedelser før tur
Du bør være i normalt god fysisk form og gjerne turturvant for å delta. Vi anbefaler at du går lengre fotturer med sekk på 10-12 kilo som forberedelse til denne turen.

Passer turen for meg?
Turen egner seg for deg som er glad i å gå tur i fjellet. De lengste dagsetappene er 7-8 timer i rolig tempo, og har opp mot 1200-1500 meter stigning. Vi bruker hele dagen ute på tur og nyter den flotte naturopplevelsen. Vi reiser tidlig og sent i tursesongen, og normalt er store deler av ruten snøfri. Vi går opp mot 3000 meters høyde, men du kommer ikke til å oppleve noen høydeproblematikk på denne turen. Et par partier kan av noen føles luftige, men du trenger ikke spesielle tekniske ferdigheter for å være med. Turen har merkede stier hele veien. Pakk lett, for du bærer sekk med det du trenger for hele fjellturen.

Kajakkturen på kanalene i Venezia er frivillig og vi anbefaler virkelig å bli med på denne spesielle turen! Vi bruker stødige, doble kajakker, og det er ikke krav om padleerfaring fra før. Turen tar 3-4 timer og vi stopper for lunsj underveis. Kajakkturen koster 1300 kroner ekstra.

Prisen inkluderer

 • Fly tur/retur Oslo-Venezia
 • All overnatting, på hoteller (dobbeltrom) og fjellhytter (flersengsrom)
 • Alle måltider i fjellet
 • Matpakke på fjellturene
 • Avslutningsmiddag i Venezia
 • Lokal transport (buss, taxi og båt siste dag i Venezia)
 • Norsk turleder fra Turbobla

Prisen inkluderer ikke

 • Tilslutning på fly fra andre byer enn Oslo
 • Enkeltrom på hotellene, hvis mulig (tillegg kr 3700)
 • Måltider utenom fjellturen
 • Drikke
 • Kajakktur i Venezia (kr 1300)
 • Reiseforsikring
 • Personlige utgifter, drikke til måltidene, etc.

Om du klarer turen? Javisst! Det er 5 dagers vandring i fjellet på fine stier. Det er ikke ulendt eller luftig men noen bratte partier. Du går med sekk i 5 dager, med omtrent 10-11 kilo. Vi anbefaler at du går fotturer med sekk og trener på dette på forhånd, da får du det beste utbytte av turen. Pakk lett og følg tips til pakkeliste for turen.

Tilbakemelding fra deltakere på turen:
"Jeg kommer aldri til å glemme de flotte naturomgivelsene, den nydelige maten og det flotte og inkluderende reisefølget. Vi hadde en turleder med stålkontroll på tid og retning som utfordret oss, hadde overraskelser på lur, og som virkelig hadde gjort alle forberedelser så alt skulle gå knirkefritt på turen. En man stoler på."

-
Deltaker juni 2022

"Jeg synes det ga noe helt eget at det var to så ulike aktiviteter lagt inn på samme tur. Det, og at dagene på fottur også var ganske varierte gjorde at jeg våknet hver dag med følelsen av å skulle på et nytt eventyr. Kjempefint at turleder brukte litt tid hver dag på dagens plan. Det er mange øyeblikk jeg aldri vil glemme - seteridyllen, utsiktene, gleden over hver mestring, sjeldenheten med padling i Venezia!"

 • Deltaker juni 2022

Ta kontakt for mer informasjon eller for å bestille