Gourmet og aktivitetsweekend i Bodø og Kjerringøy

Opplevelsespakke for eventyrlystne foodies

NYHET: Er du eventyrlysten og har en nysgjerrig gane? Bli med på en unik langhelg i Bodø, der det beste av alt er nøye utvalgt for deg! Denne fantastiske pakken gir deg en kombinasjon av spennende aktiviteter, komfortabel overnatting og enestående matopplevelser. Du vil få oppleve spektakulær natur, kortreist gourmetmat, rik kultur og den varme og innbydende atmosfæren som preger Nord-Norge. La deg bli guidet gjennom en helg full av kulinariske og naturskjønne opplevelser som vil etterlate deg både mett og inspirert. 

Bodø skuer ut over Vestfjorden, omgitt av åser og fjelltopper i barsk natur og med et eldorado av aktiviteter rett utenfor døren. I tillegg til byens fristelser skal du få med deg skjærgården og fantastiske fjellturer. Midnattssol, utsikt over havet, fjellene og byen. Vi drar på RIB-tur til eventyrlige Kjerringøy, elsykkeltur til Keiservarden, går tur langs kritthvite strandstrender og det blir havørnsafari på Saltstraumen hvis du vil. Du skal naturligvis få nyte det beste av matopplevelsene som Bodø har å by på. Champagne- og sjokoladesmaking. Kortreist ost og bakverk. Det kulinariske høydepunktet blir helaften på Landego Fyr med PopUp Norge.

Om ikke dette er nok, så er Bodø utnevnt til europeisk kulturhovedstad i 2024 og kan by på spennende gatekunst, nordnorske kunstutstillinger, gågate under glasstak og fine shoppingmuligheter.

Alt i løpet av en langhelg!

 

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Ankomst, badstue og sky-bar

Fantastisk badstueopplevelse og bad i Bodø havn

Se mer om dag 1

Du reiser selv til Bodø. Programmet starter kl 14:00 på Skagen Hotell, som ligger sentralt i Bodø sentrum. Dette blir din base de neste dagene. Herfra er det gangavstand til både flyplass (!) og alle severdigheter. Kommer du tidlig, passer det fint med en rusletur rundt i byen som har flere spennende butikker, gallerier, gatekunst og hyggelige lunsjsteder. PS! Pass på og smake på de hjemmelagde vaffelkakene som serveres på ettermiddagene på hotellet.

Vi starter programmet midt i hjertet av Bodø havn, med badstue og forfriskende bad (hvis du vil). Hva passer vel bedre enn å fortsette med bobler på en av byens sky-barer hvor du får panoramautsikt over fjellet, byen og havet? Nå gleder vi oss til en bedre middag på en av Bodøs spisesteder. For å få med oss spennet i restauranttilbudet, blir det i dag smaksmeny med asiatisk tema. Menyen er på 5-7 retter og vi kjenner at vi digger Bodø allerede.

Dag 2: Spektakulær RIB-tur langs kysten til Kjerringøy

Karibiske vibber på de kritthvite sandstrendene langs skjærgården mot Kjerringøy. Foto: Explore Salten

Se mer om dag 2

Etter en god frokost står RIB’en og vår erfarne guide klar for å ta deg med på nye eventyr. Vi skal til Kjerringøy, en perle langs Nordlandskysten og et godt bevart handels- og kirkested. Dagens tur tar i alt 5-6 timer.

Turen til Kjerringøy går gjennom en nydelig skjærgård på Bodø-halvøyas nordside. Forbi Vågøyene som er et mylder av øyer hvor vi ofte møter havørn. Med oss i båten har en godbit eller to, som kanskje ørnen har lyst på. Rett etter Vågøyene kommer vi til den fantastiske stranda Hovden. Denne tar vi en titt på fra begge sider før vi kjører videre forbi Mjelle og Mjelletindene. De kritthvite sandstrendene gir karibiske vibber – selv om vi ikke kan love at temperaturen gjør det. Vi følger holmer og skjær frem til Kjerringøy hvor vi går i land. Har du sett «Hver gang vi møtes», eller filmer med nordnorske historier, vil du kjenne deg igjen. Vi får omvisning i de idylliske omgivelsene på handelsstedet, som er fullt av spennende historier om kystkulturen og livet i nord. Stedet har mottatt Europas bygdeutviklingspris og er som et levende museum fra 1800-tallet. Selv Hamsun ble bergtatt, og skriver mye om stedet i bøkene sine.

Ta en titt i kramboden, men pass på at du ikke setter deg i gjeld som de gamle fiskerne! Lunsjen blir på en sjarmerende café, som også er ysteri, bakeri og bryggeri. Mer lokalt og kortreist blir det ikke. Du får smake hjemmelaget ost, spekepølse og andre spennende fristelser.

RIB-båten tar oss tilbake langs land og du får utsikt på første rad til kyst- og kulturlandskapet. På ettermiddagen kan du gjøre deg kjent med flere av Bodøs shoppingmuligheter eller severdigheter på egenhånd. Kanskje du får lyst å stikke innom Bådin ølbryggeri og smake på det lokale ølet?

Det blir middag på en av byens kjente restauranter senere på kvelden. Her er stikkord; det lokale i kombinasjon med det globale for å skape minnerike smaker. Det er bare å nyte. Ønsker du å oppleve midnattssola fra en av byens skybarer, eller utendørs, er det flere muligheter. Vi tipser deg gjerne.

(Frokost og lunsj er inkludert)

Dag 3: Tur med elsykkel og PopUp Landego Fyr

Spektakulær matopplevelse på Landego Fyr med PopUp Norge. Foto: Visit Bodø

Se mer om dag 3

På morgenen pakker vi sekken med niste og drikke. Lokalkjent guide og elsykkel venter på deg, og det er klart for en moderat utfordrende tur for en flott naturopplevelse. Du kan vente fenomenal utsikt. Turen tar totalt 3-4 timer.

Grusveier og stier tar oss gjennom skogen opp til fjellryggen nord for Bodø med utsikt fra hav til topp. Takket være elsyklene er det en ikke altfor hard tur derfra og opp til den kjente Keiservarden og Løpsfjellet. Vel oppe følger vi en enkel sti nordøstover med praktfull utsikt fra Sverige til den mektige Lofotveggen. Ville fjell, byen, øyer, holmer og skjær. Vi unner oss noen gode pust i bakken underveis med snacks og drikke og nyter det fantastiske utsynet.

Vi er tilbake i byen i god tid før turens aller største matopplevelse. Det er duket for en eksklusiv, kulinarisk helaften som er en fryd for øye og gane. PopUp Norge sine anerkjente gjestekokker har komponert en helt unik meny, og vinkelneren pairer hver rett med en komplimenterende vin som kan bestilles som vinpakke til opplevelsen. Hver uke inntar en ny gjestekokk kjøkkenet, som lager sine spesialiteter med lokale råvarer. Med sin egen stil tar kokken deg med på reiser til alt fra Middelhavet til Norskekysten til Asia gjennom en 7-10 retters meny.

Kvelden starter med en magisk båttur fra bryggen i Bodø sentrum kl 17:30. Om bord vil det bli guidet ut til Landego Fyr. Ha med kamera, for det er store sjanser for å se havørn underveis. Når du ankommer fyret, blir det aperitiff og gode fyr-historier. Selve matopplevelsen skjer i det gamle fjøset som har fiffet seg opp for anledningen.

Hjemturen er et eventyr i seg selv, uansett vær. Vi returnerer ved midnatt og satser selvsagt på midnattssol på vei tilbake Bodø.

(Frokost, snacks, matpakkelunsj og middag er inkludert)

Dag 4: Champagneria, Via Ferrata eller Saltstraumen

Champagne, makroner og prisbelønt sjokolade. Foto: Visit Bodø

Se mer om dag 4

Du har kommet til siste dag på turen, men hvilken eventyrer ønsker å forlate Bodø uten å ha smakt den prisbelønte sjokoladen, opplevd den spektakulære Via Ferrataen, eller Saltstraumen som er verdens sterkeste malstrøm?

Aktiviteten i dag er valgfri. Foretrekker du en rolig dag i byen, kan du rusle en tur og titte innom byens spennende gallerier. Vi vil også legge opp et smaksbesøk på byens anerkjente champagneria & pâtisserie. Her venter vertskapet på deg med den perfekte kombinasjon av bobler, bakverk, prisbelønt sjokolade og lokalt øl, og har nok en historie eller to å by på.

Eller kanskje fjellturen ga mersmak og du vil teste ut den spesielle og luftige Via Ferrataen? Det vil garantert friste deg som er ekstra eventyrlysten og som vil teste komfortsonen. Det er to ulike Via Ferrata-ruter, de slynger seg langs en klippe over havet med fantastisk utsikt mot Vestfjorden. Her ligger det an til endorfin-kick og skikkelig god mestringsfølelse. Begge rutene er bratte, men sammen med våre guider kan alle ta del i opplevelsen og du kan føle deg trygg på at sikkerhet er ivaretatt. Det tar ca 2,5 time, og det inkluderer gjennomgang av utstyr og retur tilbake til starten.

Eller du kan rusle ned til brygga der RIB-båten venter for å ta deg med på tur på Saltstraumen. Dette er en fartsfylt, spennende og morsom tur som passer alle. Du er også nesten garantert å oppleve havørn, ofte helt på nært hold. Husk å holde kameraet klart! Visste du at Saltstraumen med sin hastighet på 40 km/t er den aller sterkeste malstrømmen i hele verden? Og at siden ny- og fullmåne påvirker strømmen, så handler det om timing for å oppleve den? Om du blingser på tiden, kan du bli snytt for hele showet. Ettersom tidspunktene for flo og fjære flytter på seg, går RIB-turene til ulike tidspunkt. Du kan slappe av, for vi passer på tiden for deg, og vet akkurat når det passer for din helg.

På ettermiddagen er det på tide å takke Bodø for denne gang. Du reiser hjem eller videre, og vi anbefaler at du beregner avreise etter kl 16:00 i dag.

Kanskje du ikke er klar for å reise fra vakre nord og vil (forståelig nok) være her lenger? Vi hjelper deg gjerne! Kanskje du har Lofoten eller Vesterålen som neste stopp? Se turforslagene her.

(Frokost og evt matpakkelunsj er inkludert)

Turfakta og praktisk informasjon

Mer om denne turen

Vi har sydd sammen en fantastisk pakke med aktiviteter, overnatting og matopplevelser. Den gir deg en fabelaktig opplevelse av naturen, havet, byen og næromgivelsene. Her trenger du ikke reise langt for unike opplevelser. Du får utforske både hav og fjell og samtidig oppleve ny og gammel kultur – og matopplevelser av en annen verden.

Det er bare for deg å spenne på fjellstøvler, sykkelsko, høye hæler eller svømmeføtter og hive deg ut i opplevelsene. Det eneste du må ordne selv reisen til og fra Bodø, resten fikser vi.

Som du forstår, er det mye å se og gjøre når du er i Bodøområdet. Derfor har vi gjort jobben for deg og plukket ut høydepunkter til en fullspekket langhelg til deg og ditt reisefølge. Inviter med deg venner, familie, kollegaer, naboen, eller andre gjenger du ønsker å dele opplevelsene med.

Reisedatoer

Har du en gjeng du vil reise med? Meld dere på en av turene. Vi har program for alle helger i perioden 29.juni- 20.august.

 

Inkludert

 • 3 netter i del av dobbeltrom på Skagen Hotell i Bodø
 • Frokoster og matpakkelunsjer
 • Dagstur til Kjerringøy med RIB og lokalkjent, erfaren guide
 • Omvisning med guide på handelsstedet Kjerringøy
 • Lunsj på Kjerringøy
 • Klargjorte elsykler og guide i Bodømarka og til Keiservarden
 • Båt til Landegode fyr med guide
 • Helaften med gourmetmiddag 7-10 retter på Landegode fyr, inkl. aperitiff (verdi kr 2 950,-)
 • Badstue i Bodø
 • Bordreservasjon og spesialpris på middag i Bodø, kveld 1 og 2
 • Booking og tilrettelegging av valgfri opplevelse dag 4

Ikke inkludert

 • Reise tur-retur Bodø
 • Transport til/fra flyplass
 • Drikke utover kaffe/te, juice til frokostene
 • Ev utstyrsleie
 • Aktivitet siste dag:
  – Via Ferrata med guide i Bratten (kr 990)
  – Champagne- og sjokoladesmaking på Craig Alibone Patisserie & Champagneria (kr 495)
  – RIB og havørnsafari til Saltstraumen (kr 1 095)
 • Middag kveld 1 og 2 (spesialpris for Turboblas gjester)
 • Enkeltromstillegg (hvis mulig, kr 1 500)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Ankomst

Du ordner transport til Bodø selv. Det er flyplass i Bodø, samt at du kan reise dit med tog, bil eller båt.

Forbehold

Oppgitt pris er basert på minimum 6 personer og må justeres om gruppen din er mindre.

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme pga vær eller andre forhold. Vi tar forbehold om tilgjengelighet, endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Anbefalt pakkeliste

Turene går på sommeren, men det kan likevel være lurt å pakke varmt tøy. Været i nord-Norge skifter fort og det kan være 6 varmegrader selv om det er midt i juli. Listen nedenfor er en anbefaling som du kan trenge til uteaktivitetene. Sjekk værmeldingen før du skal reise, og pakk deretter.

På båttur med RIB får du varmedress og briller. På turen med elsykkel får du alt utstyr, inkl hjelm.

 • Regn- og vindtett jakke med hette og bukse
 • God joggesko/tursko
 • Ulltrøye og stillongs
 • Varm genser eller jakke (fleece, tynn dunjakke)
 • Turbukse eller tights til elsykkeltur
 • Hansker til sykkeltur
 • Votter, lue og buff til RIB-tur
 • Ullsokker
 • Ekstra overdel og underdel i ull
 • Badetøy
 • Solbriller
 • Drikkeflaske
 • Lommekniv
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta