Lofoten Aktiv

Rå fjellturer, surfing, sykkel og fiske i verdens vakreste øyrike

I Lofotens spektakulære natur finner du et eldorado av aktiviteter. Du kan gå rå fjellturer, padle kajakk i unikt terreng, lære å surfe i bølgene, sykle på sti eller landevei, ri på hest langs kritthvite sandstrender, dra lofottorsk fra ekte fiskeskøyte - og nyte måltider med kortreiste råvarer.

"Tusen takk for tidenes Lofoten-opplevelse! Været var helt på vår side og dagene var spekket med opplevelser, noen mer skremmende enn andre.. men mestringsfølelsen var på topp og det ble en fantastisk uke, for et eventyr!! Alt opplevdes fantastisk! Menneskene vi møtte, servicen, stedene, ALT! Vi fikk det beste av det beste hele veien, og det takket være deg i Turbobla!! Tusen takk igjen, gleder meg til neste opplevelse."

Margrethe Bjerga, skreddersydd jentetur juni 2022

"Takk for flott opplegg! Fine forslag til aktiviteter og program. Bacalaoen vi fikk ved ankomst må være den beste jeg har spist – ever! Fin beliggenhet på overnattingssted, og fint med restauranter i nærheten. Vi hadde en fin tur til Mannen og Hauklandstranda. I tillegg var Reinebringen også utrolig flott tur! Ridningen var et fint opplegg og vi hadde en flott RIB-tur med spennende innsikt i havørn-livet. Turbobla har vært gode med forslag og dere har møtt ønskene våre med tanke på «spenn» i gruppa. Flott opplegg og oppfølging."

Heidi Renolen, skreddersydd jentetur 2021

"FOR en tur. Vi hadde det helmax med gjengen og alt klaffet som det skulle. Til og med været. Vi gikk med kortbukse og t-skjorte i Lofoten. Programmet fra Turbobla var riktig sammensatt. Veldig flotte steder og rorbuer. Kajakktur med stille hav. Fisketur var gøy med masse fisk. Surfekurs: skeptisk gjeng før kurset, meget happy gjeng etterpå. Badstu og jacuzzi med bobler og frukt. Vi var helt himmelfalne alle sammen. "

Monica R Tvedt, skreddersydd jentetur juni 2022

"Dette blir en ferie vi aldri vil glemme. Overnatting var utrolig hyggelig og god service. Beliggenhet var også veldig "sentralt". Maten veldig bra, takk for alle gode tips! Fjellturene var passe lange, og RIB-turen var kjempegøy! Vi har følt oss veldig godt ivaretatt med full kontroll på alt som skal skje. Det var enkelt å være i Lofoten for første gang! Noen som kunne holde oss litt i hånden var akkurat hva vi trengte. Jeg kan ikke komme på noe som burde vært annerledes. Alt var helt perfekt!"

Lise Ekanger, skreddersydd familietur juli 2021

Mer om denne turen

Vi hjelper deg med å finne din base i dette vakre øyriket, og legger til rette slik at du får utforske de aktivitetene du drømmer om sammen med gjengen din. Så er det bare for deg å spenne på fjellstøvler, sykkelsko eller våtsko, og hive deg ut i opplevelsene.

Det er mye å oppleve og mye du vil få med deg når du er i Lofoten. Derfor har vi laget et forslag til deg og de du reiser sammen med, hvor dere får maksimalt ut av dagene av turer og opplevelser med venner eller familie – med noe av det beste Lofoten har å by på.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram i Lofoten

Dag 1: Ankomst og Lofotfiske

Lofotfiske
Nesten fangstgaranti i Lofoten. Foto: Ingrid Jakobsen

Se mer om dag 1

Dere reiser til Lofoten med fly eller bil, og turen starter ved ankomst på ditt håndplukkede overnattingssted i øyriket. Vel installert i rorbuene, blir dette basen deres de neste dagene.

Få plasser i verden er like kjent for sitt fiske som Lofoten, og på ettermiddagen blir dere med på Lofotfiske med fiskeskøyte. Kanskje er det du som får den største torsken i dag? Etter 3-4 timer på havet er dere tilbake, og antakelig blir det selvfanget fiskemiddag på kvelden.

Dag 2: Fjelltur og kajakk

Du får fjellturer og kajakkpadling i verdensklasse i Lofoten

Se mer om dag 2

Dere starter dagen med å besøke Henningsvær, som er det største og mest aktive fiskeværet i Lofoten. Her blir det fjelltur til Festvågtinden (541 moh), som har rå utsikt over Henningsvær, Lofotodden og Vestfjorden. Etter fjellturen kan dere besøke et av de kjente galleriene i fiskeværet, og spise lunsj på Klatrekafeen. Eller hva med verdens beste kanelbolle på Lysstøperiet?

Vi har lovet deg å makse opplevelsene i Lofot-naturen. Derfor blir det kajakktur med guide på ettermiddagen. Gjør deg klar til å oppleve padling i terreng i verdensklasse i skjærgården med stupbratte fjellvegger! Kanskje får du se den majestetiske havørnen underveis.

Etter badestamp og dusj kommer middagen til å smake vidunderlig. Du får tips til spisesteder av oss.

Dag 3: Sykkel, strand og fjelltur

Perfekt kombinasjon av sykkel- og fjelltur i Lofoten. Foto: Ingrid Lydvo

Se mer om dag 3

På morgenen smører du niste og pakker sekken. Sykkelen blir klargjort for deg, og det er klart for sykkeltur til den vakre Hauklandstranda på Vestvågøy. Du parkerer sykkelen på stranden og starter fjellturen enten til Himmeltinden (962 moh) eller den litt kortere turen til Mannen (400 moh). Begge turene har utsikt som gir gåsehud, mot ville fjell, kritthvite sandstrender og smaragdgrønt hav.

Unn deg noen pust i bakken underveis og nyt den fantastiske utsikten. Kanskje frister det med et friskt bad når dere er nede igjen? Slapp av med piknik på stranden, før dere sykler tilbake til rorbua og kanskje blir det et dypp i havet der også.

Vi anbefaler festmiddag i dag, det er fortjent!

Dag 4: Surf’s up

Surfing på Unstadstranden. Foto: Gro Malmbekk

Se mer om dag 4

Etter utsjekk kjører dere til det lille fiskeværet Eggum. Herfra kan dere gå en enkel fottur på kyststien fra Eggum til Norges surfeparadis; Unstadstranden. Eller så kan dere kjøre fra Eggum til Unstad, hvor rykende varm kaffe og kanelboller venter.

Så er det på tide å teste balansen, og utfordre bølgene på surfebrettet. Du får en halv dags surfekurs med dyktig instruktør som lærer deg hvordan ta bølgene og å komme deg opp på brettet. Det blir aftersurf med sauna og dusj, før dere takker for dere i Lofoten for denne gang og tar fatt på hjemreisen.

Du er kanskje ikke klar for å reise og vil (forståelig nok) være her lenger? Vi hjelper deg gjerne med forlengelse og forslag til flere spennende aktiviteter og utflukter. Eller har du kanskje Vesterålen som neste stopp? Vi har turforslag til deg her.

Turfakta og praktisk informasjon

Info om turen

Turprogrammet over er først og fremst et forslag som skal gi deg reiselyst og bli inspirert til å ta kontakt med oss. Vi vil på forespørsel skreddersy turen etter dine ønsker og behov når det gjelder standard på overnattingssteder, antall dager, aktiviteter og om dere har behov for guide i løpet av turen. Forslag og pris er basert på minimum 4 personer. Det eneste du må ordne selv er reisen til og fra reisemålet, resten fikser vi. Aktiviteter tilpasses årstiden.

Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta