Marokko SelfCation i Marrakech og Atlasfjellene

En indre og ytre reise i magiske Marokko

NYHET: Denne unike jenteturen er en perfekt kombinasjon av en reise i deg selv, og en reise med spennende opplevelser, kulinariske eventyr, kultur og vakker natur. Vi tar deg med til Atlasfjellene og den magiske byen Marrakech.

På denne turen vil du får lære enkle metoder som hjelper deg med å leve mindre på autopilot og mer bevisst. Du vil oppdage hvordan du kan ta regien i eget liv og skape mer av det du virkelig ønsker - det som gir deg glede og mening. Vi inspirerer deg til å leve mer i tråd med hjertet ditt.

I Atlasfjellene vil du oppleve den majestetiske naturen og få muligheten til å vandre gjennom spektakulære landskap og oppleve stillheten i fjellene. Samtidig vil du få sjansen til å utforske Marrakech, en by fylt med farger, dufter og spennende kultur. Du vil smake på marokkanske retter, høre bønnesang fra tårnene og utforske de livlige basarene.

Bli med oss på denne unike jenteturen i Atlasfjellene og Marrakech og skap minner for livet. Du fortjener å ta vare på deg selv med en tur som gir deg både indre vekst og fantastiske opplevelser.

Unn deg en SelfCation med Rikke fra Njorun og Marianne fra Turbobla Adventure.

"Når vi lander i Marrakech drar vi rett til den lille berber-landsbyen Imlil i Atlasfjellene hvor vi har et sjarmerende gjestehus i berberstil helt for oss selv i fem dager. Her blir det turer i fjellet og innover i oss selv. Dette stedet, og naturen rundt, vil løfte og nære alle våre sanser. Ved å være i naturen, få ro og tid bort fra den vante hverdagen er det lettere å koble seg på seg selv, og kjenne på hvordan du har det og hva du trenger og ønsker. Etter fem rolige dager i fjellet endrer vi takten og setter kursen til pulserende og eksotiske Marrakech. Her skal vi bo to netter i en marokkansk riad i Medinaen (gamlebyen) og utforske denne spennende og fargerike byen."

Mer om denne turen

Vekk din indre drivkraft, ta vare på deg selv og følg hjertet ditt. Våg å drømme stort og tro på deg selv. Gjennom workshops og egenrefleksjon vil du få kunnskap og metoder som vil booste selvfølelsen og selvtilliten din. Disse verktøyene du kan bruke for å styrke og utvikle deg selv og ditt liv, i tråd med den du er og det du drømmer om. På alle områder i livet.

En herlig morgenyoga og meditasjon gir oss ro, innsikt og tilstedeværelse i både kropp og sinn. Det er en fantastisk start på dagen, som gir deg en god balanse og klarhet.

På denne reisen skal vi ikke bare utforske oss selv, vi skal også utforske og nyte spennende omgivelser gjennom turer i naturen, lokal kultur, mat og opplevelser.

"SelfCation" er et konsept som kombinerer fantastiske turopplevelser med selvutvikling, selvoppdagelse, selvpleie og selvkjærlighet. Det er en unik og helhetlig tilnærming som lar deg nyte en skikkelig ferie samtidig som du gir deg selv verdifull tid og rom for personlig vekst og utvikling.

Bli med oss på denne spennende reisen, hvor du kan finne din indre kraft, utforske deg selv og omgivelsene rundt deg, og skape en balanse mellom turopplevelser og personlig utvikling. Det er på tide å investere i deg selv og gi deg selv den "SelfCation" du fortjener.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Ankomst og velkomst

Vi bor i et eventyrlig gjestehus i Atlasfjellene

Se mer om dag 1

Velkommen til Marokko! Ved ankomst Marrakech blir vi møtt av våre lokale venner. De kjører oss opp en fruktbar dal til berberlandsbyen Imlil, ved foten av det ruvende Toubkal-massivet i Atlasfjellene. Landsbyene som klamrer seg til fjellsidene er blitt ett med landskapet. Tamartet er den høyeste av dem, beliggende nesten 2000 meter over havet. Her skal vi bo de neste fem nettene, i et berberhus, som er som frodig en oase her i fjellet.

Når vi har sjekket inn, blir det velkomstbobler på takterrassen. Kanskje hører vi bønnesangen fra den lille moskeen i landsbyen. Etter middag blir det en avslappende kveldsmeditasjon for å lande i kroppen etter den lange reisen.
(M)

Dag 2: Våg å drømme & Waterfall Walk

Vi går fjelltur i det fascinerende landskapet

Se mer om dag 2

Vi starter dagen med en liten yogaøkt og en deilig frokost. Etter frokost blir det en workshop hvor vi utforsker våre drømmer. Det blir øvelser for selvrefleksjon og visualisering som vil hjelpe deg med å bli mer bevisst på hva som er viktig for deg og hva du ønsker mer av i livet.

Vi bor i vakre omgivelser, og det er ikke uten grunn. Fysisk aktivitet er godt for både kroppen og toppen, og vi skal utforske de fascinerende fjellene rundt oss. I dag blir det waterfall walk med lokal guide. Lunsj tilberedes til oss underveis av vår egen kokk. Totalt tar turen ca. 4 timer inkludert lunsjstopp, og vi går på fine stier i enkelt terreng.

Før middag blir det egentid, og vi avslutter dagen med kveldsmeditasjon og refleksjon.
(F, L, M)

Dag 3: Hvem er jeg egentlig & Berberlandsby

Lunsjen i fjellet er sunn og god, og en fryd for øyet

Se mer om dag 3

Kanskje du blir vekket av den stolte, lokale hanen i morgenlyset i den krispy luften her ved fjellene. Vi starter dagen med en yogaøkt på takterrassen før frokost. I dagens workshop skal vi finne tilbake til den røde tråden fra barndommen som vi kanskje har gitt slipp på. Ofte har vi glemt hvem vi er. Som voksne har vi skapt oss en identitet. Hvordan bidrar min identitet til min livskvalitet og vekst? Det blir øvelser og visualisering.

Dagens utflukt går til en berberlandsby med lokal guide og lunsj i det fri. Det blir også mulighet for å handle lokale varer. Dagens tur er på omtrent 4,5 timer, inkludert en god lunsjpause.

Det blir egentid før middag, kanskje vil du slappe av i hengekøye i hagen eller sitte på terrassen og gjøre notater i dagboken din. Vi avslutter dagen med kveldsmeditasjon og refleksjon.
(F, L, M)

Dag 4: Tankens kraft & Fjelltur til hellig sten

Fellesskap og mange flotte inntrykk underveis på tur

Se mer om dag 4

Bønnesang fra moskeen er utrolig fint å våkne til. Vi starter dagen med morgenyoga på takterrassen før frokost. I dagens workshop med Rikke jobber vi med tankens kraft og hvordan den påvirke deg og ditt liv på godt og vondt. Alt vi skaper starter med en tanke, så la oss skape bevisst det vi vil ha mer av.

Dagens tur i fjellene går oppover dalen som leder til Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal. Vi får transport til startpunktet for turen. Vi går innover den vakre dalen til den hellige steinen Sidi Chamharouch, som sies å ha magisk kraft. Jenter og damer fra hele landet kommer hit for å velsignes med lykkelig fremtid og gode giftemål. Vi får servert lunsj ved den glitrende elven, og hvis du ønsker, er det mulighet for å ri på muldyr. Vi er ute på tur i ca. 4 timer i dag.

Etter tur kan det kanskje være godt med hammam (marokkansk spa/dampbad) og massasje på gjestehuset, eller bare nyte den magiske utsikten fra takterrassen før middag. Vi runder av dagen med avspenning en guidet kveldsmeditasjon.
(F, L, M)

Dag 5: Boost selvfølelsen & Kasbah du Toubkal

Spektakulære og energigivende omgivelser

Se mer om dag 5

Vi starter dagen med morgenyoga i hagen før frokost. I dagens workshop utforsker vi hva som holder oss tilbake fra å gå for drømmen. Hva ligger i vår underbevissthet av utdaterte overbevisninger, og begrensede tankemønstre – og hvordan frigjøre oss fra disse?

Dagens tur blir en kort fottur, hvor vi går passerer gjennom en berberlandsby før vi går opp bakkene til Kasbah du Toubkal som har spektakulær beliggenhet. Her får vi servert deilig marokkansk te, og vi nyter vi den fantastiske panoramautsikten over Atlasfjellene.

Etter turen har vi en ettermiddagsseanse hvor du lærer teknikker for å omskape begrensede tanker, styrke selvfølelsen og stilne den indre kritikeren slik at du får mot til å gå mot drømmen og nå dine mål. Selvrefleksjon og implementering.

Middag i gjestehuset vårt og avspenning / guidet meditasjon.

(F, L, M)

Dag 6: Fra Imlil til Marrakech & Stå trygt i kraften din

Djemaa el-Fna-plassen i Marrakech

Se mer om dag 6

Bli med på den siste morgenyogaen her i fjellene. Etter frokost sjekker vi ut og setter kursen mot Marrakech. Kjøreturen tar ca 1,5 time og vi skal bo på en nydelig riad inne i medinaen (gamlebyen) i den eksotiske byen. Det blir en kort seanse om å stå trygt i din egen kraft før felles lunsj på riaden.

Etter lunsj går vi ut i gamlebyen for utforske den fantastiske arkitekturen og kulturen i Marrakech. Vi har lokal guide som tar oss med og forteller stort og smått om denne byen som er så fascinerende, for de som ønsker. Du får også tid til å gå på egen hånd i den pulserende souken (på UNESCO’s verdensarvliste) og titte på alt som selges – og øve deg på pruting.

Vi spiser felles middag på kvelden.
(F, L, M)

Dag 7: Magiske Marrakech

Marrakech byr på mange opplevelser

Se mer om dag 7

Vi starter dagen med meditasjon for å sette stemningen og forberede oss til dagens opplevelser.

I dag skal du få utforske spennende Marrakech på egen hånd. Vi bor like ved markedsplassen Djemaa el-Fna – en eventyrverden som er hentet rett ut av «Tusen og én natt». Markedet er et sted for opplevelser, farger, lyder, lukter, overraskelser og et myldrende folkeliv, og er selve hjertet i den marokkanske byen. Kanskje du også vil besøke «The Secret Garden», Jardin Majorelle, eller vandre rundt i souken? Det frister kanskje å kjøpe med teppe, keramikk, lamper eller andre eksotiske, håndlagede varer fra denne pulserende byen. Og kanskje har du blitt en racer i prutingens kunst.

Vi møtes før felles avslutningsmiddag til en siste workshop med hvor vi oppsummerer verktøyene, innsiktene og opplevelsene fra en fantastisk og innsiktsfull uke.

Middagen bli på en stemningsfull restaurant i Marrakech by.

(F, -, M)

Dag 8: Marrakech & Hjemreise

Riaden vår i Marrakech. Du kan ta ny innsikt og læring med hjem

Se mer om dag 8

Nyt «konserten» fra bønnetårnene før felles morgenyoga, for de som vil. Så blir det frokost på riaden. Vi har heldigvis ettermiddagsfly i dag, så det blir egentid i Marrakech før avreise til flyplassen. Kanskje vil du handle noe, rusle rundt og suge inn atmosfæren, nyte en siste kopp med mynte-te, eller avslutte turen med en avslappende massasje eller hammam – tradisjonelt marokkansk spa/dampbad.
Vi blir kjørt til flyplassen for hjemreise til Norge i 12-tiden. Full av opplevelser du aldri glemmer. Du har fått ny innsikt, perspektiver, verktøy og læring du kan ta med hjem. For ikke å snakke om nye, herlige bekjentskaper.

Vi lander like før midnatt på Oslo lufthavn Gardermoen.
(F)

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer

2023:

31. oktober – 7. november (få ledige plasser)

2024:

12.-19. okotber

Inkludert

 • Fly tur/retur Oslo – Marrakech
 • All transport i Marokko ifølge program
 • 5 overnattinger i dobbeltrom i eget tradisjonelt berbergjestehus i Atlasfjellene
 • 2 overnattinger i dobbeltrom en marokkansk riad i den historiske gamlebyen i Marrakech
 • Måltider som nevnt i programmet (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag)
 • Velkomstmiddag og avslutningsmiddag
 • Lokale guider og sjåfører
 • Egen kokk på fjellturene som sørger for god mat
 • Guidet omvisning i Marrakech
 • Kurs i personlig utvikling med Rikke fra Njorun:
  – Workshops for bevisstgjøring og og refleksjon for å koble deg på ditt indre, dine drømmer og behov
  – Du får verktøy og metoder som vil hjelpe deg med å skape mer av det du ønsker i ditt liv
 • Yogaøkter med norsk yogalærer, Marianne
 • Norsk turleder, Marianne fra Turbobla Adventure
 • Minner for livet!

Ikke inkludert

 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Enkelte måltider
 • Enkeltrom på riadene, hvis mulig (tillegg kr 3.900)
 • Tips til lokale hjelpere, guider og sjåfør
 • Personlige utgifter, drikke til måltidene, etc.
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Betalingsinformasjon

Påmeldingen er bindende. Depositum på kr 7 000,- betales ved påmelding. Dette beløpet refunderes ikke ved en eventuell avbestilling. Sluttbeløpet forfaller til betaling ca 60 dager før avreise.

Overnatting

Overnattingsstedene er håndplukket for denne reisen. Vi bor i tomannsrom på et sjarmerende gjestehus ved Imlil i Atlasfjellene, og her har vi hele gjestehuset for oss selv. I Marrakech bor vi i dobbeltrom i en nydelig riad sentralt i gamlebyen.

Passer turen for meg?

SELVUTVIKLINGSKURS:
Ved å delta på en SelfCation skaper vi et «rom» hvor du kan koble av fra hverdagen, bort fra distraksjoner, gjøremål og rutiner. Du har satt av disse dagene til å lære og IMPLEMENTERE, og du holder fokus slik at du faktisk får gjort jobben og lagt grunnlaget for nye rutiner. Det er en langsommere rytme. Ved å legge til aktiviteter i naturen, god mat, nærende omgivelser vil du føle at du har det bra og du lærer lettere, får bedre idéer som kommer fra kjernen av deg og mer klarhet. Ved å ha disse dagene for deg selv og bli guidet gjennom prosessen vil du oppleve at du ikke bare lærer med hodet, men også få det til å landet i kroppen og i hjertet. Du får prioritert og sortert det som er viktig for deg fremover, og gi slipp på følelsen av stress og overveldethet ved å være til stedet her og nå i vakre omgivelser.

FJELLTURER:
Vi går turer i fjellet fire av dagene. De går på fine stier med lokale guider, og vi får servert lunsjen i det fri. Turene skal ikke by på store utfordringer dersom du er vant til å gå turer i fjellet fra før. Noen varer i 4-5 timer  med pauser. Vi går i rolig tempo og nyter naturen rundt oss. Du trenger også å ha fjellstøvler og vann-/vindtett turtøy for å være med. Se forøvrig anbefalt pakkeliste.

Turforberedelser

For å delta bør du være i normalt god form og gjerne ha gått enkle turer i fjellet. Da får du best utbytte av turen. Vi anbefaler at du går noen turer i ulendt terreng som forberedelse til denne turen. Gå inn fjellstøvlene på forhånd og bruk en sekk som passer godt til deg.

Klima

Været i Marokko for november har så lave som 16°C grader, mens de høyeste når 22°C grader. Det er perfekt temperatur for å gå i Marrakech og fjellet uten at det er for kaldt eller varmt. Det er minimalt med regn i november.

Om turlederne

Turleder Marianne Østensen

Marianne i Turbobla er turentusiast som brenner for å arrangere turer og gi deg opplevelser hvor du opplever samhold, mestring og som gir minner for livet. Hun gir deg det lille ekstra på tur, som en hyggelig overraskelse i sekken eller et supersjarmerende overnattingssted.

Marianne har et brennende ønske om at også du skal få oppleve, lære og mestre – og få oppfylt din turdrøm! Hun har 12 års erfaring fra reisebransjen, blant annet fra Hvitserk & Eventyrreiser. Hun har arrangert aktive turer i naturen over hele verden og i Norge, og har lang erfaring som turleder og guide for grupper på fjell-, sykkel-, og kajakkturer.

Motto: La livet boble – så lenge vi orker!

Kursholder Rikke Dørum Schönborn

Rikke fra Njorun hjelper deg med å se ditt gull, til få ut mer av ditt potensiale. Vi er alle mye mer enn vi tror! Min drivkraft er å hjelpe deg, gjennom min kunnskap og erfaring, med å bevisst skape mer av det du vil ha i livet. Inspirere deg til å drømme større og til å våge å bevege deg mot drømmen. Hun kombinerer selvutvikling, mentaltrening, energiarbeid med strategier og veiledning. En gylden kombinasjon som gir deg klarhet, fokus, økt motivasjon, troen på deg selv, bedre resultater og inspirasjon til å ta action for å følge dine drømmer.

Motto: Du er så mye mer enn du tror du er!

Yogalærer Marianne Brøtan

For Marianne er yoga et viktig redskap som hun brenner for å gi videre. Yoga gir henne ro, nærvær, glede og innsikt for å navigere i hverdagen og livet. Marianne ønsker å skape en trygg atmosfære, der du har mulighet til å observere og lytte innover både fysisk, mentalt og følelsesmessig. En bevisstgjøring for kropp-sinn-sjel-hjerte

Marianne er sertifisert yogalærer innen både Kundalini, Yin, Deva og gong, og har undervist i yoga siden 2017. Hun er opptatt av å gjøre yoga til lavterskel og tilgjengelig for folk flest.

Sikkerhet på tur

Vi har fokus på hygiene, helse og sikkerhet. Hvis noe skulle skje underveis når vi er på fottur i fjellet, får du hjelp og oppfølging. Førstehjelpsutstyr er alltid med, og våre guider har opplæring i førstehjelp. På turer der det er begrenset med telefondekning, har vi med satellittelefon i tilfelle nødsituasjon. Vi har døgnberedskap hjemme når du er på tur.

Det er også et krav at du som deltaker til enhver tid følger instruksjonene til lokal guide/norsk turleder, samt at du setter deg inn i eventuell risiko som er involvert på hver enkelt tur. Gjør deg også kjent med det fysiske nivået som kreves for å være med.

Når vi er på tur i naturen møter vi andre utfordringer og risikofaktorer enn i dagliglivet. Hendelser kan skje, da vi aldri kan ha full kontroll på naturen og elementer underveis.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Anbefalt pakkeliste

Denne listen er ment som en anbefaling først og fremst til fjellturene, så du har det du trenger uansett vær. Hvis det er noe du mangler, så husk at du kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. F.eks. på Finn.no eller leie utstyr på Pinsj.no.
Tips: Vi anbefaler at du har det viktigste i håndbagasjen på flyet, som regn/vindjakke, evt medisiner og annet du ikke kan unnvære. Reis gjerne i fjellstøvlene.

 • Undertøy, gjerne et sett i ull hvis du har.
 • Ullsokker.
 • Ulltrøye og stillongs. Lurt at ullundertøy ikke er for tykt, ta med to lag hvis du fryser lett.
 • T-skjorte/skjorte, i tynn ull og/eller i materiale som tørker lett.
 • Fleecejakke eller varm ullgenser.
 • Vann- og vindtett jakke (gjerne Gore-Tex el tilsvarende). Romslig, med god hette og lufteglidlås under armene.
 • Lett dunjakke til kveldene i fjellet.
 • Vann- og vindtett bukse (gjerne Gore-Tex el tilsvarende).
 • Lett turbukse.
 • Turshorts /tights.
 • Hals/buff.
 • Lett lue.
 • Caps/solhatt. Til beskyttelse mot solen.
 • Votter/ vanter.
 • Badetøy.
 • Fjellstøvler med ankelstøtte. Som du ville brukt i fjellet i Norge.
 • Lette joggesko og sandaler/slippers.
 • Vandrestaver hvis du er vant til å bruke det. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen.
 • Dagstursekk 15-30 liter. Må sitte godt på ryggen din og ha plass til vannflaske, ekstra klær og evt kamera. Kan brukes som håndbagasje på flyet.
 • Regntrekk til sekken.
 • Solbriller.
 • Hodelykt + nye batterier.
 • Drikkeflaske (gjerne 1 liter).
 • Snacks/nøtter. Sjokolade, nøtteblanding eller energibarer er fin energikilde på tur.
 • Hodetelefoner /ørepropper.
 • Mobiltelefon, kamera, lader.
 • Power bank.
 • Dagbok /notatbok og penner. Gjerne med farger.
 • Toalettsaker.
 • Dorull til å bruke på tur. Ta med hundeposer e.l. til å samle papiret i.
 • Solkrem faktor 25-50.
 • Personlige medisiner.
 • Liten medisinmappe med plaster, compeed, sportstape, halspastiller, nesespray, Paracet og Ibux, mageregulerende (eks Idoform og Imodium). Antibac.
 • Reisedokumenter; Pass, flybilletter, forsikringsbevis. Legg kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.
 • Vaksiner. Kontakt fastlege/vaksinasjonskontor god tid før reisen. FHIs anbefaling til reisevaksiner finner du her
 • Behagelig fritidstøy. Skjorte/bluse, t-skjorter og skjørt/kjole, bukse. Det er fint om toppene dekker skuldrene.
 • Pent antrekk /sommerkjole til avslutningsmiddagen i Marrakech.
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta