Marokko SelfCation i Marrakech og Atlasfjellene

En indre og ytre reise i magiske Marokko

Denne unike jenteturen er en perfekt kombinasjon av en reise i deg selv, og en reise med spennende opplevelser, kulinariske eventyr, kultur og vakker natur. Vi tar deg med til Atlasfjellene og den magiske byen Marrakech.

På denne turen vil du får lære enkle metoder som hjelper deg med å leve mer bevisst og mindre på autopilot. Hvordan du kan skape mer av det du virkelig vil ha, gjøre og føle! Det som gir deg glede. Vi ønsker å inspirere deg til å leve mer i tråd med hjertet ditt.

I Atlasfjellene vil du oppleve den majestetiske naturen og få muligheten til å vandre gjennom spektakulære landskap og oppleve stillheten i fjellene. Samtidig får du sjansen til å utforske Marrakech, en by fylt med farger, dufter og spennende kultur. Du vil smake på marokkanske retter, høre bønnesang fra tårnene og utforske de livlige basarene.

Denne unike jenteturen gir deg muligheten til å utforske deg selv samtidig som du opplever hjertevarme Marokko. La oss sammen skape en drømmetur fylt med personlig utvikling, spennende opplevelser og minner for livet i Atlasfjellene og Marrakech.

Unn deg en SelfCation med Rikke fra Njorun og Marianne fra Turbobla Adventure.

"Jeg kjente på mye takknemlighet! For alt som turen ga, og gode påminnelser om hvor heldig og priviligert man er. Gleden over å være med noe så spesielt og magisk. Jeg kommer aldri til å glemme det å våkne til den storslåtte naturen og bare "være" i det. Det å besøke et nytt land og få anledning til å "ta" det inn. De lokale innbyggere med sin vennlighet og raushet. Jeg vil huske fantastiske turledere som gjorde alt så hyggelig og morsomt å være med på. Jeg tror at jeg kan si at denne turen var en av mine aller fineste eventyr av denne slag (gruppereise)!"

Deltaker november 2023

"Jeg kommer aldri til å glemme: Fellesskapet, berberlandsbyen, Rikke sine workshoper, yoga i grålysningen, fjellturene, alle muldyrene som frakter ting, deilig lunch laget av kokkene, teltene som folk bor i etter jordskjelvet, lyden av hanegal og muldyr, maten, riaden i Marrakech, markedsplassen med slanger og aper og på kveden med all dans og musikk. En uforglemmelig tur!!"

Deltaker november 2023

"Jeg tror den største opplevelsen var å være i så mektig natur og i et for meg et annerledes land med en helt fremmed gruppe og samtidig ha en gjennomgående opplevelse av å være trygg og inkludert. Her vil jeg trekke frem de fantastiske lederne! Programmet var ganske tett pakket, men synes at fjelltur, yoga og workshops var en bra kombinasjon, alt sammen kan brukes til å utvikle seg selv på ulike måter. "

Deltaker november 2023

"Det var kombinasjonen av ulike ting som tiltrakk meg til denne turen. Som et kinderegg med tre områder per dag. Yoga, selvutvikling og fysiske turer. Nydelige overnattingssteder med ulikt særpreg. Vi hadde dyktige og ydmyke lokale guider som tok oppdraget på alvor. Turledelse: Dere var kjempeflinke og både ivaretok oss, var oppmerksomme og opptatt av de små detaljene underveis."

Deltaker november 2023

"Elsket fjellturene!! Skulle gjerne vært på flere. Veldig fint med guidet tur i Marrakesh slik at man ble litt kjent. Overnattingsstedene var helt fantastiske! En unik opplevelse både i fjellet og på Riaden i Marrakesh. Vi fikk kjempe god mat hele veien. Det var magisk å bo i berberhuset uten strøm på rommet og klare å leve i nuet. Kontrasten fra fjellet til Marrakesh var også en stor opplevelse. "

Deltaker november 2023

"Dette var topp 10 for min del :) Fantastisk fin tur på alle punkter, både mentalt og fysisk. Mye som gjorde inntrykk på meg, kanskje aller mest samholdet i gruppen og hvordan vi tok vare på hverandre. Jeg vil også si "menneskemøtene" lokalt. Hadde en opplevelse av trygghet selvom vi utfordret oss selv. Jeg kjente på glede, fellesskap og ydmykhet. Man får virkelig reflektere over hvor bra man har det i Norge og hvor mye fint som finnes utenfor Norge."

Deltaker november 2023

Mer om denne turen

Når vi lander i Marrakech drar vi rett til den lille berber-landsbyen Imlil i Atlasfjellene hvor vi har et sjarmerende gjestehus i tradisjonell berberstil for oss selv i fem dager. Her blir det turer i fjellet og innover i oss selv. Dette stedet, og naturen rundt, vil løfte og nære våre sanser. Ved å være i naturen, få ro og tid bort fra den vante hverdagen, er det lettere å koble seg på seg selv, og kjenne på hvordan du har det og hva du trenger og ønsker. Etter fem rolige dager i fjellet endrer vi takten og setter kursen til pulserende og eksotiske Marrakech. Her skal vi bo to netter i en marokkansk riad i Medinaen (gamlebyen) og utforske denne spennende og fargerike byen.

Vekk din indre drivkraft, ta vare på deg selv og følg hjertet ditt. Våg å drømme stort og tro på deg selv. Gjennom workshops og refleksjoner vil du få kunnskap og metoder som du kan bruke til å styrke og utvikle deg selv og ditt liv, i tråd med den du er og det du drømmer om. På alle områder i livet.

Daglig morgenmeditasjon gir deg ro, innsikt og tilstedeværelse – en god start på dagen.

På denne jenteturen skal vi ikke bare utforske oss selv, vi skal også utforske og nyte spennende omgivelser gjennom turer i naturen, lokal kultur, mat og opplevelser.

"SelfCation" er et konsept som kombinerer fantastiske turopplevelser med personlig utvikling, selvoppdagelse og selvpleie. En unik tilnærming som lar deg nyte en eventyrlig ferie samtidig som du gir deg selv verdifull tid og rom for personlig vekst.

Bli med oss på denne spennende reisen! Investere i deg selv og gi deg selv en SelfCation som du fortjener!

Her kan du lese hvordan Heidi, som var med på første SelfCation vi arrangerte i Marokko, opplevde turen. Klikk her.

Fjelltur i Atlasfjellene
Er du nysgjerrig på flere turer i Marokko? En real fjelltur i Atlasfjellene kanskje? Les mer her

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Ankomst og velkomst

Vi bor i et eventyrlig gjestehus i Atlasfjellene

Se mer om dag 1

Velkommen til Marokko! Ved ankomst Marrakech blir vi møtt av våre lokale venner. De kjører oss opp en fruktbar dal til berberlandsbyen Imlil, ved foten av det ruvende Toubkal-massivet i Atlasfjellene. Landsbyene som klamrer seg til fjellsidene er blitt ett med landskapet. Tamartet er den høyeste av dem, beliggende nesten 2000 meter over havet. Her skal vi bo de neste fem nettene, i et berberhus, som er som frodig en oase her i fjellet.

Når vi har sjekket inn, blir det velkomstbobler på takterrassen. Kanskje hører vi bønnesangen fra den lille moskeen i landsbyen. Etter middag blir det en avslappende kveldsmeditasjon for å lande i kroppen etter den lange reisen.
(M)

Dag 2: Våg å drømme & Waterfall Walk

Vi går fjelltur i det fascinerende landskapet

Se mer om dag 2

Vi starter dagen med morgenmeditasjon og en deilig frokost. Etter frokost blir det en workshop hvor vi utforsker våre drømmer. Det blir øvelser som vil hjelpe deg med å bli mer bevisst på hva som er viktig for deg og hva du ønsker deg mer av i livet. Du har ett liv, så gjør det fantastisk!

Vi bor i vakre omgivelser, og det er ikke uten grunn. Fysisk aktivitet er godt for både kroppen og toppen, og vi skal utforske de fascinerende fjellene rundt oss. I dag blir det waterfall walk med lokal guide. Lunsj tilberedes til oss underveis av vår egen kokk. Totalt tar turen ca. 4 timer inkludert lunsjstopp, og vi går på fine stier i enkelt terreng.

Før middag blir det egentid, og vi avslutter dagen med kveldsmeditasjon og refleksjon.
(F, L, M)

Dag 3: Boost selvfølelsen & Berberlandsby

Lunsjen i fjellet er sunn og god, og en fryd for øyet

Se mer om dag 3

Kanskje du blir vekket av den stolte, lokale hanen i morgenlyset i den krispy luften her ved fjellene. I dagens workshop utforsker vi hva som holder oss tilbake fra å gå for drømmen, og fra å gjøre det vi egentlig vil. Hva ligger i vår underbevissthet av utdaterte overbevisninger, og begrensede tankemønstre – og hvordan frigjøre oss fra disse, og booste troen på oss selv.

Dagens fottur går til en berberlandsby med lokal guide og lunsj i det fri. Det blir også mulighet for å handle lokale varer. Dagens tur er på omtrent 4,5 timer, inkludert en god lunsjpause.

Det blir egentid før middag, kanskje vil du slappe av i hengekøye i hagen eller sitte på terrassen og gjøre notater i dagboken din.
(F, L, M)

Dag 4: Bli venn med frykten & Fjelltur til hellig sten

Fellesskap og mange flotte inntrykk underveis på tur

Se mer om dag 4

Bønnerop fra moskeen er utrolig fint å våkne til. Vi starter dagen med morgenmeditasjon på takterrassen før frokost. I dagens workshop jobber vi med tankens kraft og hvordan den påvirker deg og ditt liv på godt og vondt. Alt vi skaper starter med en tanke, så la oss endre noen perspektiver og skape bevisst det vi vil ha.

Fjellturen i dag går oppover dalen som leder til Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal. Vi får transport til startpunktet for turen. Vi går innover den vakre dalen til den hellige steinen Sidi Chamharouch, som sies å ha magisk kraft. Jenter og damer fra hele landet kommer hit for å velsignes med lykkelig fremtid og gode giftemål. Vi får servert lunsj ved den glitrende elven, og hvis du ønsker, er det mulighet for å ri på muldyr. Vi er ute på tur i ca. 5 timer i dag.

Etter tur kan det kanskje være godt med hammam (marokkansk spa/dampbad) på gjestehuset, eller bare nyte den magiske utsikten fra takterrassen før middag.
(F, L, M)

Dag 5: Skap din fremtid & Kasbah du Toubkal

Spektakulære omgivelser ved foten av Nord-Afrikas høyeste fjell

Se mer om dag 5

Vi starter dagen med morgenmeditasjon før frokost. Nå er det tid for å planlegge veien videre, og de stegene du må ta for å skape din fremtid. Hvordan holde drømmen levende, og tilpasse tankesettet for å skape mer av det du vil ha i livet.

Dagens tur blir en kort fottur, hvor vi går gjennom en berberlandsby før vi starter stigningen opp bakkene til Kasbah du Toubkal – en perle av et hotell ved foten av Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal. Her får vi servert deilig marokkansk te mens vi nyter den fantastiske panoramautsikten over Atlasfjellene.

Etter turen blir det egentid til refleksjon og avslapning, eller kanskje du vil ta en tradisjonell marokkansk hammam før siste middag i gjestehuset.

(F, L, M)

Dag 6: Fra Imlil til Marrakech

Djemaa el-Fna-plassen i Marrakech

Se mer om dag 6

Bli med på den siste morgenmeditasjonen her i fjellene. Etter frokost sjekker vi ut og setter kursen mot Marrakech. Kjøreturen tar ca 1,5 time og vi skal bo på en nydelig riad inne i medinaen (gamlebyen) i den eksotiske byen.

Vi spiser felles lunsj på riaden før vi går ut i gamlebyen for å utforske den fantastiske arkitekturen og kulturen i Marrakech. Vi har lokal guide som tar oss med og forteller stort og smått om denne byen som er så fascinerende. Du får også tid til å gå på egen hånd i den pulserende souken (på UNESCO’s verdensarvliste) og titte på alt som selges – og øve deg på pruting.

Vi spiser felles middag på kvelden.
(F, L, M)

Dag 7: Magiske Marrakech

Marrakech byr på mange opplevelser

Se mer om dag 7

I dag får du til til å utforske spennende Marrakech på egen hånd. Vi bor like ved markedsplassen Djemaa el-Fna – en eventyrverden som er hentet rett ut av «Tusen og én natt». Markedet er et sted for opplevelser, farger, lyder, lukter, overraskelser og et myldrende folkeliv, og er selve hjertet i den marokkanske byen. Kanskje du også vil besøke «The Secret Garden», Jardin Majorelle, eller vandre rundt i souken? Det frister kanskje å kjøpe med teppe, keramikk, lamper eller andre eksotiske, håndlagede varer fra denne pulserende byen. Og kanskje har du blitt en racer i prutingens kunst.

Før middag møtes vi til en felles oppsummering av verktøyene, innsiktene og opplevelsen fra en fantastisk og innholdsrik uke. Det blir avslutningsmiddag på en stemningsfull restaurant i Marrakech by.

(F, -, M)

Dag 8: Marrakech & Hjemreise

Riaden vår i Marrakech. Du kan ta ny innsikt og læring med hjem

Se mer om dag 8

Nyt «konserten» fra bønnetårnene denne siste morgenen. Vi blir kjørt til flyplassen grytidlig om morgenen for hjemreise til Norge. Full av opplevelser du aldri glemmer. Du har fått ny innsikt, perspektiver, verktøy og læring du kan ta med hjem. For ikke å snakke om nye, herlige bekjentskaper.

Vi lander på Oslo lufthavn Gardermoen tidlig på ettermiddagen.

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer

2025:

Oktober. Datoer kommer. Meld din interesse nå, og vi holder deg oppdatert.

Inkludert

 • Fly tur/retur Oslo – Marrakech
 • All transport i Marokko ifølge program
 • 5 overnattinger i dobbeltrom i eget tradisjonelt berbergjestehus i Atlasfjellene
 • 2 overnattinger i dobbeltrom en marokkansk riad i den historiske gamlebyen i Marrakech
 • Måltider som nevnt i programmet (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag)
 • Velkomstmiddag og avslutningsmiddag
 • Lokale guider og sjåfører
 • Egen kokk på fjellturene som sørger for god mat
 • Guidet omvisning i Marrakech
 • Kurs i personlig utvikling med Rikke fra Njorun:
  – Workshops for bevisstgjøring og og refleksjon for å koble deg på ditt indre, dine drømmer og behov
  – Du får verktøy og metoder som vil hjelpe deg med å skape mer av det du ønsker i ditt liv
 • Norsk turleder, Marianne fra Turbobla Adventure
 • Minner for livet!

Ikke inkludert

 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Enkelte måltider
 • Enkeltrom på riadene, hvis mulig (tillegg kr 3.900)
 • Tips til lokale hjelpere, guider og sjåfør
 • Personlige utgifter, drikke til måltidene, etc.
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Betalingsinformasjon

Påmeldingen er bindende. Depositum på kr 7 000,- betales ved påmelding. Dette beløpet refunderes ikke ved en eventuell avbestilling. Sluttbeløpet forfaller til betaling ca 60 dager før avreise.

Overnatting

Overnattingsstedene er håndplukket for denne reisen. Vi bor i tomannsrom på et sjarmerende gjestehus ved Imlil i Atlasfjellene, og her har vi hele gjestehuset for oss selv. Rommene har eget bad med toalett og dusj. I Marrakech bor vi i dobbeltrom med bad i en nydelig riad sentralt i gamlebyen.

Passer turen for meg?

SELVUTVIKLINGSKURS:
Ved å delta på en SelfCation skaper vi et “rom” hvor du kan koble av fra hverdagen, bort fra distraksjoner, gjøremål og rutiner. Du har satt av disse dagene til å lære og IMPLEMENTERE, og du holder fokus slik at du faktisk får gjort jobben og lagt grunnlaget for nye rutiner. Det er en langsommere rytme. Ved å legge til aktiviteter i naturen, god mat, nærende omgivelser vil du føle at du har det bra og du lærer lettere, får bedre idéer som kommer fra kjernen av deg og mer klarhet. Ved å ha disse dagene for deg selv og bli guidet gjennom prosessen vil du oppleve at du ikke bare lærer med hodet, men også få det til å landet i kroppen og i hjertet. Du får prioritert og sortert det som er viktig for deg fremover, og gi slipp på følelsen av stress og overveldethet ved å være til stedet her og nå i vakre omgivelser.

FJELLTURER:
Vi går turer i fjellet fire av dagene. De går på fine stier med lokale guider, og vi får servert lunsjen i det fri. Turene skal ikke by på store utfordringer dersom du er vant til å gå turer i fjellet fra før. Noen varer i 4-5 timer  med pauser. Vi går i rolig tempo og nyter naturen rundt oss. Du trenger også å ha fjellstøvler og vann-/vindtett turtøy for å være med. Se forøvrig anbefalt pakkeliste.

Turforberedelser

For å delta bør du være i normalt god form og gjerne ha gått enkle turer i fjellet. Da får du best utbytte av turen. Vi anbefaler at du går noen turer i ulendt terreng som forberedelse til denne turen. Gå inn fjellstøvlene på forhånd og bruk en sekk som passer godt til deg.

Klima

Marokko har temperaturer på 16-25°C i oktober. Det er perfekt temperatur for å gå i Marrakech og fjellet uten at det er for kaldt eller varmt. Det er minimalt med regn i oktober.

Om turlederne

Turleder Marianne Østensen

Marianne i Turbobla er turentusiast som brenner for å arrangere turer og gi deg opplevelser hvor du opplever samhold, mestring og som gir minner for livet. Hun gir deg det lille ekstra på tur, som en hyggelig overraskelse i sekken eller et supersjarmerende overnattingssted.

Marianne har et brennende ønske om at også du skal få oppleve, lære og mestre – og få oppfylt din turdrøm! Hun har 12 års erfaring fra reisebransjen, blant annet fra Hvitserk & Eventyrreiser. Hun har arrangert aktive turer i naturen over hele verden og i Norge, og har lang erfaring som turleder og guide for grupper på fjell-, sykkel-, og kajakkturer.

Motto: La livet boble – så lenge vi orker!

Kursholder Rikke Dørum Schönborn

Rikke fra Njorun hjelper deg med å se ditt gull, til få ut mer av ditt potensiale. Vi er alle mye mer enn vi tror! Min drivkraft er å hjelpe deg, gjennom min kunnskap og erfaring, med å bevisst skape mer av det du vil ha i livet. Inspirere deg til å drømme større og til å våge å bevege deg mot drømmen. Hun kombinerer selvutvikling, mentaltrening, energiarbeid med strategier og veiledning. En gylden kombinasjon som gir deg klarhet, fokus, økt motivasjon, troen på deg selv, bedre resultater og inspirasjon til å ta action for å følge dine drømmer.

Motto: Du har ett liv – gjør det meste ut av det!

Sikkerhet på tur

Vi har fokus på hygiene, helse og sikkerhet. Hvis noe skulle skje underveis når vi er på fottur i fjellet, får du hjelp og oppfølging. Førstehjelpsutstyr er alltid med, og våre guider har opplæring i førstehjelp. På turer der det er begrenset med telefondekning, har vi med satellittelefon i tilfelle nødsituasjon. Vi har døgnberedskap hjemme når du er på tur.

Det er også et krav at du som deltaker til enhver tid følger instruksjonene til lokal guide/norsk turleder, samt at du setter deg inn i eventuell risiko som er involvert på hver enkelt tur. Gjør deg også kjent med det fysiske nivået som kreves for å være med.

Når vi er på tur i naturen møter vi andre utfordringer og risikofaktorer enn i dagliglivet. Hendelser kan skje, da vi aldri kan ha full kontroll på naturen og elementer underveis.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Anbefalt pakkeliste

Denne listen er ment som en anbefaling først og fremst til fjellturene, så du har det du trenger uansett vær. Hvis det er noe du mangler, så husk at du kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. F.eks. på Finn.no eller leie utstyr på Pinsj.no.
Tips: Vi anbefaler at du har det viktigste i håndbagasjen på flyet, som regn/vindjakke, evt medisiner og annet du ikke kan unnvære. Reis gjerne i fjellstøvlene.

 • Undertøy, gjerne et sett i ull hvis du har.
 • Ullsokker.
 • Ulltrøye og stillongs. Lurt at ullundertøy ikke er for tykt, ta med to lag hvis du fryser lett.
 • T-skjorte/skjorte, i tynn ull og/eller i materiale som tørker lett.
 • Fleecejakke eller varm ullgenser.
 • Vann- og vindtett jakke (gjerne Gore-Tex el tilsvarende). Romslig, med god hette og lufteglidlås under armene.
 • Lett dunjakke til kveldene i fjellet.
 • Vann- og vindtett bukse (gjerne Gore-Tex el tilsvarende).
 • Lett turbukse.
 • Turshorts /tights.
 • Hals/buff.
 • Lett lue.
 • Caps/solhatt. Til beskyttelse mot solen.
 • Votter/ vanter.
 • Badetøy.
 • Fjellstøvler med ankelstøtte. Som du ville brukt i fjellet i Norge.
 • Lette joggesko og sandaler/slippers.
 • Vandrestaver hvis du er vant til å bruke det. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen.
 • Dagstursekk 15-30 liter. Må sitte godt på ryggen din og ha plass til vannflaske, ekstra klær og evt kamera. Kan brukes som håndbagasje på flyet.
 • Regntrekk til sekken.
 • Solbriller.
 • Hodelykt + nye batterier.
 • Drikkeflaske (gjerne 1 liter).
 • Snacks/nøtter. Sjokolade, nøtteblanding eller energibarer er fin energikilde på tur.
 • Hodetelefoner /ørepropper.
 • Mobiltelefon, kamera, lader.
 • Power bank.
 • Dagbok /notatbok og penner. Gjerne med farger.
 • Toalettsaker.
 • Dorull til å bruke på tur. Ta med hundeposer e.l. til å samle papiret i.
 • Solkrem faktor 25-50.
 • Personlige medisiner.
 • Liten medisinmappe med plaster, compeed, sportstape, halspastiller, nesespray, Paracet og Ibux, mageregulerende (eks Idoform og Imodium). Antibac.
 • Reisedokumenter; Pass, flybilletter, forsikringsbevis. Legg kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.
 • Vaksiner. Kontakt fastlege/vaksinasjonskontor god tid før reisen. FHIs anbefaling til reisevaksiner finner du her
 • Behagelig fritidstøy. Skjorte/bluse, t-skjorter og skjørt/kjole, bukse. Det er fint om toppene dekker skuldrene.
 • Pent antrekk /sommerkjole til avslutningsmiddagen i Marrakech.
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta