Jordan Trail: Fottur til Petra og Wadi Rum

Bli med på vakre Jordan Trail til Petra. Fra Dødehavet til Rødehavet - og masse spennende imellom.

NYHET: Denne fotturen på Jordan Trail tar deg til det uforglemmelige underverket Petra og til et spennende ørkeneventyr i Wadi Rum. Reisen starter ved Dødehavet og fører deg til hjertet av Petra, og videre gjennom ørkenen hvor det blir jeepsafari og bestigning av Jordans høyeste fjell, Jebel Um Adaami. Vi avslutter ved Rødehavet, hvor du skal få boltre deg blant akvariefisk i krystallklart hav.

Vi i Turbobla gleder oss til å ta deg med på en av verdens mest spektakulære vandreruter, nemlig Jordan Trail! Det er en opplevelsesrik og variert fottur, og vi skal få med oss alle høydepunktene på turen. Vi utforsker det storslåtte landskapet, og opplever lokal kultur når vi overnatter i beduinleir og drar på spennende jeepsafari gjennom sanddynene.

Vi starter turen ved Dødehavet, hvor vi skal teste om det virkelig er slik at man kan flyte som en dupp i det mineralrike vannet. 

Vi fortsetter på Jordan Trail, en relativt nyåpnet fottur som allerede er kåret til en av verdens flotteste fotturer. Vi går Jordan Trail helt til fascinerende Petra, den gamle nabateiske byen som er hugget ut i rødfarget stein. På fotturen utforsker vi de skjulte stiene, opplever historien og arkeologiske skatter som har vært bevart i årtusener.

Midt i landskapet av fjell, grotter og kløfter finner vi Wadi Rum, som er kjent for et av verdens mest imponerende ørkenlandskap. Her skal vi på et ekte ørkeneventyr med jeep-safari gjennom sanddynene og overnatting under stjernene. Og ikke minst - vi skal bestige Jordans høyeste fjell, Jebel Um Adaami, som er 1823 meter høyt. Har du fortsatt energi, venter fjellet Jabal Al Hash på 1700 moh, som markerer grensen mellom Jordan og Saudi-Arabia. 

Turen går videre til Rødehavet. Her blir det strandliv og avslapning. Nå trenger vi å summe oss og fordøye alle inntrykkene fra turen - og snorkle blant vakre koraller og fargerike akvariefisk. 

Bli med på denne unike fotturen gjennom Jordan. En tur proppfull av eksotisk kultur, historie, fantastisk mat, formidabel natur, stjernehimmel, solnedganger. Et eventyr rett og slett. 

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Avreise fra Norge til Jordan

Jordans hovedstad Amman

Se mer om dag 1

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen på kvelden. Vi har pakket med oss både fjellstøvler og sandaler, og ikke minst et åpent sinn. Det blir mellomlanding i Istanbul på veien mot Jordans hovedstad Amman.

Dag 2: Ankomst Amman og vektløs i Dødehavet

Kan man virkelig flyte som en dupp i Dødehavet?

Se mer om dag 2

Vi blir ønsket varmt velkommen på Amman flyplass av våre lokale venner, som hjelper oss gjennom immigrasjonsprosessen. Vi har ikke før landet, så står høydepunktene i kø. Selveste Dødehavet er første stopp. Her får vi testet om vi faktisk kan flyte vektløst i det salte vannet. Vi nyter dette bemerkelsesverdige stedet, kjenner på følelsen av å flyte som en dupp, slik vi har sett på utallige bilder. Dødehavet ligger 400 meter under havet, og er dermed det mest lavtliggende punktet på jorda. Det er godt å slappe av her blant salter og mineraler. Hvis du ønsker ekstra pleie før vi skal snøre på oss turskoene imorgen, kan det være behagelig med en behandling i SPA’et. Etter bad og velvære blir vi kjørt til den sjarmerende byen Madaba, hvor vi skal tilbringe natten på hotell.
Madaba er kjent for sin mosaikk fra ulike tidsepoker. Blant annet det store mosaikk-kartet som viser Det Hellige Land. Madaba tiltrekker seg besøkende fra hele verden som ønsker å oppleve denne rike arven, spesielt de som er interessert i kunst, historie og religion.
I Madaba spiser vi en hyggelig velkomstmiddag, og lader opp til i morgen, fulle av forventning.
Kjøreturen fra flyplassen til Dødehavet tar vanligvis rundt 45 minutter, og deretter tar det omtrent 45 minutter å kjøre fra Dødehavet til Madaba.

Dag 3: Vi begynner på Jordan Trail. Fra Mansoura til Furon

A sky full of stars

Se mer om dag 3

Etter frokost blir vi kjørt fra Dødehavet til Mansoura, en tur som tar nesten 3 timer. Fremme i Mansoura starter vi fotturen på Jordan Trail. Vi begynner vandringen gjennom vakre daler med utsikt over Wadi Araba, mens vi beveger oss mot Furon. Dette er en bratt og utfordrende del av ruten, og utrolig mektig. Vi følger stien opp i fjellene, gjennom en dramatisk dal, med fantastisk utsikt mot den fascinerende Wadi Araba-ørkenen. Vi spiser medbrakt matpakke underveis, og på ettermiddagen kommer vi frem til leiren som er satt opp av det lokale teamet vårt. Vi overnatter i teltcamp i Furon, omgitt av flott natur og Jordans klare nattehimmel.
Vær forberedt på at denne delen av turen har en vanskelighetsgrad som kan være krevende, men opplevelsen og belønningen er verdt det.
(F, L, M)

Dag 4: Videre på Jordan Trail. Til Ghbour Whedat

Jordan Trail er en av verdens vakreste fotturer!

Se mer om dag 4

Vi går fra Furon og fortsetter forbi Ras Al-Feid mot Ghbour Whedat. Stien vi følger har tradisjonelt blitt brukt av beduinske gjetere og den fører oss gjennom de majestetiske Sharah-fjellene. Det er en opplevelse å se de svarte fjellene som reiser seg over stien, og de bratte klippene som omgir kløften under oss. Denne dagen er spennende og nesten uvirkelig – så flott at den tar pusten fra oss. Vi klatrer gradvis oppover bakkene og utsikten over ørkenen er imponerende. Hver sving på veien avslører et nytt, spektakulært panorama. Vi fortsetter til campen vår i Ghbour Whedat, hvor vi skal sove i telt. Middagen serveres i det sola farger landskapet i gull.
(F, L, M)

Dag 5: Fra Ghbour Whedat til Lille Petra

1001 lys fra beduincampen i Lille Petra

Se mer om dag 5

I dag fortsetter vi fra Ghbour Whedat til Lille Petra, og ser flere bosetninger langs veien. Vi passere beduinleirer, saueinnhegninger og små landbruksområder. Det gir oss et glimt av livet til innbyggerne her. På veien passerer vi også ruiner fra Nabateernes tid, med vin- og olivenpresser, akvedukter og andre eldgamle vanninfrastrukturer. Det gir oss en fornemmelse av det sofistikerte samfunnet som eksisterte her for tusenvis av år siden.

I dag skal vi besøke Lille Petra, som arkeologer tror var en forstad til Petra. Her kunne handelsmenn overnatte før de reiste videre på Silkeveien, veien som bant Asia sammen med Afrika, Europa og Arabia. På turen til Lille Petra ser vi de imponerende utskårede fasadene på boliger og andre bygninger, som er hugget inn i sandsteinsfjellet. Nabateernes kreative arkitektur er imponerende. Vi overnatter i en beduinleir i Lille Petra, det blir en magisk kveld med god stemning og gjestfriheten til det nomadiske folket.

Turen i dag er moderat utfordrende med 610 høydemeter stigning og 560 meter nedstigning.
(F, L, M)

Dag 6: Fra Lille Petra til selveste PETRA

Klyp deg i armen, du er fremme ved Petra

Se mer om dag 6

Etter en deilig frokost venter et av høydepunktene på turen! På vår siste etappe på Jordan Trail begir vi oss inn i Petra via “bakdøren” for å unngå de store turiststrømmene. Det er en god sti som gir behagelig nedstigning gjennom Wadi Ghurab. Her er vi omgitt av majestetiske sandsteinsfjell som vokter inngangen til Petra. Denne ruten følger en gammel nabateer-sti ut av dalen og går langs en naturlig steinterrasse som er tilrettelagt for turgåernes sikkerhet. Likevel smalner den litt før den når et skjult platå høyt over den imponerende avgrunnen til Wadi Siyyagh.

På dette platået dukker plutselig “Klosteret” opp. Det imponerende og svært kjente bygget som er skåret inn i klippeveggen. Her går garantert kameraene varme. Innimellom knipsingen kan du nyte en kald forfriskning på en beduin-kafé. Nabateer-trapper fører ned til det gamle Petra, og vi utforsker de ikoniske severdighetene, inkludert “Skattkammeret” og den berømte “Petra Siq”, før vi når butikker, kafeer og hoteller i Wadi Musa.

Vi skal tilbringe natten på et hotell i Petra. Petra er Jordans mest ikoniske arkeologiske sted og det føles nesten uvirkelig å få overnatte så nær denne skatten. Kanskje har du blitt inspirert av den gamle nabateer-sivilisasjonen og det utrolige landskapet som omgir oss. En uforglemmelig dag!
(F, L, M)

Dag 7: Petra til Wadi Rum

Vi skal utforske Wadi Rum-ørkenen på turen

Se mer om dag 7

I dag gir vi oss tid til å utforske flere av de skjulte perlene i Petra. For en spennende og langt mindre folksom opplevelse, bør du vurdere å besøke steder som blant annet Al Madras. Denne spesielle ruten fører deg opp langs sørsiden av Siq og inkluderer noen utfordrende klatrepartier over bratte sandsteinsklipper. Stien fører videre langs de majestetiske fjellene og bringer deg til Offerplassen, hvor de gamle nabateiske alterne, en imponerende obelisk og grunnmuren til prestenes hus fortsatt står som stille vitnesbyrd fra en svunnen tid. Her kan du også nyte en fantastisk panoramautsikt over selve hjertet av Petra. Deretter fører stien deg gjennom Wadi Farasa, forbi den praktfulle løvefontenen og den godt bevarte romerske soldatens grav. Du får muligheten til å utforske den nylig utgravde nabateiske villaen og det praktfulle tempelet før du vender tilbake til det historiske sentrum av denne oldtidsbyen. Uansett hvilken sti du velger å følge, vil ditt eventyr i Petra, et av verdens syv underverker, etterlate deg tilfreds.

Det er på tide at vi beveger oss videre til Wadi Rum. Det blir en spennende og morsom jeep-tur gjennom ørkenlandskapet i Wadi Rum, hvor de dramatiske klippene, de røde sanddynene og de vidstrakte slettene garantert vil fascinere deg. Dette er en opplevelse du absolutt ikke vil gå glipp av!

Vi tilbringer kvelden i Wadi Rum og overnatter i en beduinleir. Over oss skinner stjernehimmelen, og du vil med all sannsynlighet bli henført av den vakre naturen og stillheten omkring oss. Dette er en dag du sent vil glemme.
(F, L, M)

Dag 8: Wadi Rum og Jordans høyeste fjell

På toppen av Jordans høyeste fjell, Jabal Um Ad-Dami, 1823 moh

Se mer om dag 8

Etter en deilig frokost forlater vi leiren i jeep og begir oss ut på tur gjennom det magiske ørkenlandskapet i Wadi Rum. Etter omtrent 1,5 timers kjøring, er vi fremme ved foten av fjellet Jabal Um Ad-Dami, som rager 1823 meter over havet, og er den høyeste toppen i Jordan. En relativt enkel fjelltur tar oss til topps, du blir belønnet med en spektakulær panoramautsikt over ørkenen. Herfra kan vi skue sørover mot grensen til Saudi-Arabia og nordover mot Jebel Rum, som reiser seg majestetisk ved siden av den sjarmerende landsbyen Rum. Det tar omtrent 2 timer å gå opp og 1 time ned igjen til ørkenen.

Deretter gir vi oss ut på en kort jeep-transport til fjellet Jabal Al Hash, som markerer grensen mellom Jordan og Saudi-Arabia. Fotturen til toppen er enkelt, men naturen er fantastisk! Når vi når toppen, som stiger 1700 meter over havet, blir vi møtt av en utsikt som tar pusten fra oss. Blant annet kan vi beundre de utallige fargeskjærene som Wadi Rum skinner i.

Etterpå returnerer vi til leiren vår i Wadi Rum for en velfortjent lunsj og en stund til å puste ut, før vi fortsetter vår reise til Aqaba. Kjøreturen tar omtrent 1 time, og i Aqaba venter et sjarmerende hotell på oss. Her kan vi bade og slappe av på de herlige strendene ved det klare, azurblå havet.
(F, L)

Dag 9: Strandliv ved Rødehavet

En flott opplevelse å snorkle i dette klare vannet

Se mer om dag 9

Strendene her i Aqaba er fantastiske, og etter en deilig frokost inviterer vi deg til å bli med til Rødehavet og Berenice Beach Club. Her kan du glede deg til å bade og snorkle blant fargerike akvariefisk, eller utforske de verdensberømte korallrevene og det fantastiske livet under vann ved å dykke ned i dypet.

Resten av dagen kan du utforske Aqaba på egenhånd. Du kan velge å slappe av på en av de vakre strendene, utforske de sjarmerende basarene i byen, eller smake på lokale delikatesser i en av de hyggelige kafeene. Aqaba har flotte shoppingmuligheter, så du kan enkelt finne lokalt håndverk og suvenirer til minne om turen. Dette er en perfekt anledning til å oppleve det beste Aqaba har å by på, både under havoverflaten og på land.

På kvelden spiser vi en felles avslutningsmiddag på en nydelig restaurant i byen. Deretter tar vi farvel med våre lokale venner og skal sette kursen hjem med nattfly til vinter-Norge.
(F,-, M)

Dag 10: Tilbake i Norge

Solnedgangene i ørkenen glemmer vi aldri

Se mer om dag 10

Turen er ved veis ende og vi lander i Norge på formiddagen. Du tar med deg mange gode, uforglemmelige minner hjem fra Jordan, det garanterer vi. Tusen takk for turen og på gjensyn, Jordan!

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer

 • 19.-29. oktober 2024 (fullbooket)
 • 31. okt-10. nov. 2024 (privat gruppe)
 • 10.-20. november 2024 (ledige plasser)
 • 14.-24. november 2024 (fullbooket)

Andre reisedatoer?
Turen tilbys som skreddersydd tur for deg og venne-/venninnegjengen.

Inkludert

 • Fly tur/retur Oslo-Amman
 • Norsk turleder fra Turbobla
 • Lokal guide, sjåfører og hjelpere
 • All transport som nevnt i programmet
 • Transport av bagasje
 • All overnatting i delt dobbeltrom, trippelrom og telt for to personer
 • Måltider som nevnt i programmet
 • Avslutningsmiddag i Aqaba
 • Vann og snacks på fotturen
 • En hyggelig overraskelse underveis

Ikke inkludert

 • Visum til Jordan
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge
 • Drikke
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale hjelpere (ca kr 2 200)
 • Enkeltrom, på forespørsel
 • Personlige utgifter

Overnatting

Underveis på turen overnatter vi både på hotell, i telt og i beduincamper. I del av dobbeltrom, trippelrom og telt for to personer. Ved Dødehavet og Rødehavet bor vi på hyggelige hoteller i twin-/dobbeltrom.

Fotturen på Jordan Trail bor vi i telt noen av nettene. Disse blir oppredd med puter, tepper og liggeunderlag (skumgummimadrasser). Ta med egen sovepose hvis du ønsker det.

Passer turen for meg?

Turen egner seg for deg som er glad i å gå fotturer i fjellet. De lengste dagsetappene er 7-8 timer, og har opp mot 800 meters stigning. Vi går i fem dager, og bruker hele dagen ute på tur og nyter den flotte naturopplevelsen. Turen betegnes som middels krevende, med mange oppoverbakker. Tempoet styres av Turboblas turleder og våre lokale guider. Vi reiser på høsten, og det kan være varmt på dagtid, kjøligere på kvelden.

Har du høydeskrekk, kan kanskje et par partier føles luftige, men stien er bred nok til at du ikke trenger å gå langs kanten. Det kreves ingen spesielle tekniske ferdigheter for å være med, og det er ingen høydeproblematikk på turen. Du bærer kun dagstursekk, resten av bagasjen blir fraktet for deg.

Turforberedelser

Du bør være i normalt god fysisk form og turvant for å være med. Som forberedelse til turen anbefaler vi at du går flere lengre fotturer i ulendt terreng, med liten sekk på 4-5 kilo. Ta gjerne også noen teltturer i fjellheimen. Gå inn fjellstøvlene på forhånd og bruk en sekk som passer godt til deg.

En god grunnkondisjon gir deg bedre utbytte og opplevelse av fotturen.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Sikkerhet på tur

Vi har fokus på hygiene, helse og sikkerhet. Hvis noe skulle skje underveis på tur, får du god hjelp og oppfølging. Førstehjelpsutstyr er alltid med, og våre guider har opplæring i førstehjelp. På turer der det er begrenset med telefondekning, har vi med satellittelefon i tilfelle nødsituasjon. Vi har døgnberedskap hjemme når du er på tur.

Det er også et krav at du som deltaker til enhver tid følger instruksjonene til lokal guide/norsk turleder, samt at du setter deg inn i eventuell risiko som er involvert på hver enkelt tur. Gjør deg også kjent med det fysiske nivået som kreves for å være med.

Når vi er på tur i naturen møter vi andre utfordringer og risikofaktorer enn i dagliglivet. Hendelser kan skje, da vi aldri kan ha full kontroll på naturen og elementer underveis.

Anbefalt pakkeliste

Denne listen er ment som en anbefaling, så du har det du trenger uansett vær på turen. Hvis det er noe du mangler, så husk at du kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. F.eks. på Finn.no eller leie utstyr på Pinsj.no.
Tips: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen på flyet, som gore-tex jakke/bukse, favorittulltøyet, evt medisiner og annet du ikke kan unnvære, og reis i fjellstøvlene.

NB: Vi respekterer skikker og kultur i Jordan når vi er gjester i landet. Klærne dine bør dekke skuldre og knær (gjelder både kvinner og menn). På turiststeder som på stranden ved Dødehavet og Aqba, samt Petra og Wadi Rum, går det fint med en mer avslappet kleskode, og badetøy er greit å bruke. På fotturen er det fint å bruke shorts.

 • Undertøy.
 • Sokker og ullsokker.
 • Ulltrøye og stillongs. Lurt at ullundertøy ikke er for tykt, ta med to lag hvis du fryser lett.
 • T-skjorte/skjorte, i tynn ull og/eller i materiale som tørker lett.
 • Lett fleecejakke eller ullgenser.
 • Vann- og vindtett skalljakke (Gore-Tex el tilsvarende).
 • Superlett tynn vindjakke. Hvis du har.
 • Lett dunjakke er veldig godt å ha i pausene eller på kveldene.
 • Vann- og vindtett skallbukse (Gore-Tex el tilsvarende).
 • Lett turbukse.
 • Turshorts.
 • Hals/buff.
 • Lue.
 • Caps/solhatt.
 • Hansker/votter. Trenger ikke være tykke.
 • Lett turhåndkle.
 • Badetøy.
 • Fjellstøvler med god ankelstøtte. Som du ville brukt på tur i fjellet i Norge.
 • Lette joggesko til å ha i camp.
 • Teleskopstaver. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen.
 • Dagstursekk 20-30 liter.
 • Duffelbag eller stor sekk til å pakke i. Unngå koffert, vanskelig å frakte.
 • Sovepose.
 • Liggeunderlag (hvis du ønsker. For ekstra komfort)
 • Gode solbriller.
 • Hodelykt + batterier.
 • Saft/sportsdrikk. Som smakstilsetning hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann.
 • Energibarer/nøtter. Nøtteblanding eller energibarer er fin energikilde på tur. Sjokolade kan du få kjøpt på hyttene.
 • Drikkeflasker /camelback med plass til 2-3 liter.
 • Kompresjonsposer, gjerne vanntette. For orden i sekken, holde alt tørt og å redusere volumet på dunjakka.
 • Hodetelefoner /ørepropper.
 • Mobiltelefon, kamera, lader, power bank.
 • Strømadapter.
 • Toalettsaker; tannbørste, tannkrem, turhåndkle, ørepropper, antibac.
 • Dorull til å bruke på tur. Hundeposer e.l til å samle papiret i.
 • Solkrem faktor 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
 • Personlige medisiner.
 • Liten medisinmappe med plaster, compeed, sportstape, halspastiller, nesespray, Paracet og Ibux.
 • Reisedokumenter; Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i bag’en /på mobilen.
 • Fritidstøy utenom fotturen. Skjorte/bluse, t-skjorte og skjørt/bukse får du bruk for.
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta