Fottur på Mallorca

I Tramuntana-fjellene på fantastiske stier

NYHET: Ojoj som vi gleder oss til å ta deg med på denne turen! Å legge ut på fjelltur på Mallorca langs GR221-ruten er som å vandre gjennom et postkort, og er et paradis for fotturister. Tenk deg å traske over gamle stier, noen av dem brosteinlagte, som slynger seg gjennom fjellkjeden Serra de Tramuntana. Her er det ikke bare fjell, for på stien passerer vi terrasserte olivenlunder, frodige appelsintrær, landsbyer, kyststier og panoramaer med drømmeutsikt.

Hvis du er klar for en blanding av fjell- og kysteventyr, pakker du sekken og begir deg ut på fottur på Mallorca sammen med oss og andre glade fjellvandrere. Det er som SPA-dager for sjelen, bare med mer fjell og mindre ansiktsmasker. Happy hiking!

GR221-ruten går Mallorca på langs. Den er også kjent som "Ruta de Pedra en Sec," og tar deg gjennom noen av de mest naturskjønne områdene på øya. Vi har valgt ut den beste delen av denne fotturen, og går fra sør til nord. Vi starter i den vakre byen Valldemossa, og følger stien videre langs kysten og inn i hjertet av fjellkjeden Tramuntana. Vår første overnatting er i den spektakulære og historiske byen Deía. Her er det som om øya selv gir deg en knisende fjellklem, det må være en av de vakreste landsbyene på øya. Deretter fortsetter vi nordover, til billedskjønne Port de Sollér, bukten som pulserer av liv. Etter et bad eller to her, fortsetter vi videre inn i hjertet av fjellheimen til den vakre fjellhytta Tossals Verds. Herfra går vi til Lluc med det historiske klosteret, for så å besøke fortryllende Pollença før vi avslutter fotturen vår ved havet og Port de Pollença.

Hver etappe er variert og spennende, nesten som å åpne en skattkiste hver dag. Vi spiser lokale Baleariske retter, og overnatter i fjellhytter, gjestehus og hotell. En av nettene skal vi faktisk også sove i kloster!

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram på Mallorca

Dag 1: Til Mallorca med Valldemossa og vakre Deía

Valldemossa er en av de vakreste landsbyene på øya

Se mer om dag 1

Vi flyr fra Norge til Palma, og lander på formiddagen. Vi blir kjørt til den idylliske byen Valldemossa hvor vi spiser lunsj før vi starter fotturen vår.
Det blir en jevn stigning gjennom svale olivenlunder og barskog. Geitene gresser fredelig. Vi får en flott topp allerede idag, Mirador de ses Puntes (762 moh), som har en liten steinborg og fenomenal utsikt mot havet. Etter hovedtoppen på 858 moh går det nedover til “sadelen” og vi fortsetter oppover på panoramastien, 889 meter over havet. Med en super sti og fantastisk utsikt, er dette virkelig en nydelig tur!

Det går bratt nedover mot Deía, der knærne og lårene får kjørt seg. Stien slynger seg nedover i dalen og avslører den pittoreske byen Deía som klorer seg fast i fjellsiden. Vi ankommer byen, med små, koselige restauranter. Vi overnatter på et lite gjestehus med flott utsikt nedover dalen. Kvelden avsluttes med en herlig velkomstmiddag som prikken over i’en.
(M)

Dag 2: Fra fjellbyen Deía til kystbyen Port de Sollér

Drømmeutsikt fra stien vår

Se mer om dag 2

Etter en god frokost finner vi sekken og er klare for enda en fin turdag. Vi finner stien som tar oss ned til sjøen og Cala de Deía. Et nydelig sted med mulighet for å ta et bad. Turen videre i dag går på blanding av sti og små veier. Vi går forbi flotte hus og store gårder, med lime- og sitrontrær. Er vi heldige får vi servert ferskpresset appelsinjuice på en av de åpne citaene på veien. Vi kommer ned til havet, og utsikten til Port de Sollér er helt fantastisk! Vi legger turen om den flotte stranden og her tipper vi det smaker med et forfriskende bad. Port de Sollér er en nydelig havneby, som er kjent for sin atmosfære og vakre beliggenhet. Vi bruker ettermiddagen til å utforske stedet, og bor på et lite og enkelt hotell med kort vei til sentrum av byen og sjøen.

Det blir middag på en koselig restaurant i byen og vi lader opp til ny fjelltur i morgen.
(F, L)

Dag 3: Sollér til refugio Tossals Verds

I hjertet av fjellkjeden Tramuntana

Se mer om dag 3

Vi starter dagen med å ta den berømte trikken opp til byen Sollér. Her spiser vi  frokost og fantastisk kaffe. Turen begynner gjennom trange smug og boligområder, før vi beveger oss ut av byen. Du blir kanskje like sjarmert som oss av de frodige appelsin- og sitronlundene. Gled deg til en vakker tur med sjarmerende landskap, fotogene hus, og herlig utsikt mot fjellene og den idylliske, lille byen Biniaraix. Vi vandrer gjennom de trange gatene og forbi de gulmalte husene. En flott trapp og steinbelagt sti fører oss oppover fjellet, med små cita’er og oliventrær i terrasser. Stigningen er bratt, men belønningen er fantastisk utsikt nedover dalen.

Ute av skogen når vi toppen på Coll de L’oftres. Utsikten er enorm. Toppen blir ofte utsatt for kraftig vind, men det bekymrer ikke eslene og geitene som beiter her. Vi nyter utsikten mot det grønne Cuber-vannet og fortsetter nedover dalen. Dette er kanskje en av de mest populære fotturene på Mallorca. Vi følger vannveien nedover dalen, og får en bratt nedstigning. Stien går gjennom fem korte tunneler, noen går vi gjennom, andre går vi rundt. Stiene slynger seg rundt fjellene på en spektakulær måte, litt luftig på den ene siden, men du vil alltid ha en trygg fjellvegg på den andre. Dette er virkelig en fantastisk naturopplevelse!

Vel nede så gjenstår bare 20-30 minutter opp til refugioen, vår hytte for natten. Et idyllisk sted med fantastisk utsikt og en koselig uteplass.
(L, M)

Dag 4: Fra fjellhytte til klosteret i Lluc

Vi overnatter i det vakre klosteret i Lluc

Se mer om dag 4

Vi våkner i fjellene i dag og gleder oss til en ren fjelletappe her i hjertet av Tramutana-fjellene. Vi starter med en behagelig stigning gjennom åpen skog. Landskapet åpner seg med majestetiske topper og utsikt nedover dalen. Stien slynger seg rundt fjellet Tossals Verds, avslører imponerende utsikter til bratte daler og fjellformasjoner, inkludert den fantastiske bueformede steinbroen som naturen har plassert som en gave til oss.

Når vi kommer på toppen, får vi en av de flotteste utsiktene på Mallorca. Her venter en 360 graders panorama som tar pusten fra oss. Vi skuer ut over havet, omringet av fjell på alle kanter. På nedoverturen er det flotte steinbelagte stier som fører oss gjennom skogen og ned til det sjarmerende klosteret Lluc.

Klosteret fra 1300-tallet og er designet delvis av den kjente katalanske arkitekten Gaudi. Her skal vi nyte en bedre middag og overnatte i denne historiske bygningen.
(F, L, M)

Dag 5: Fra Lluc til sjarmerende Pollenca

Fotturen på Mallorca er variert og en ren nytelse!

Se mer om dag 5

Etter en nydelig frokost og kanskje en stille stund for deg selv i disse åndelige omgivelsene, starter vi dagens etappe. Stien starter med lett stigning til  sjarmerende Refugio Son Amer, som ligger idyllisk plassert på en liten topp og gir oss magisk utsikt til det historiske klosteret. Stien fører oss deretter gradvis oppover gjennom skogen, før den snor seg nedover til den sjarmerende gården Binifaldo. Kulturlandskapet åpner seg som et maleri av gårdenes frodige frukthager, oliventrær og sitronlunder. Videre går stien gjennom en skog av eik- og oliventrær, og vi når et område med små og store gårder. Den siste delen av turen går på en koselig sti ved siden av veien, her går det nedover i fin driv, kilometerne går fort, og plutselig står vi inne i den idylliske byen Pollenca.

Vi stopper ved kirken for en kaffe og litt påfyll før vi tar bussen ned til Port de Pollenca. Det er en idyllisk strandby hvor du kan avslutte turen med et herlig bad i det krystallkare vannet. Vi overnatter på hyggelig hotell nær den fine, lange sandstranden. Det blir avskjedsmiddag med fantastisk tapas på en sjarmerende restaurant i byen. med historier og oppsummering av den fantastiske turen.
(F, L, M)

Dag 6: Hjemreise fra Palma

Strendene på Mallorca er en fryd

Se mer om dag 6

Vi blir kjørt til flyplassen ved byen Palma for vår flytur hjem til Norge.
Eller…. vil du kanskje være igjen i spennende Palma noen dager? Det skjønner vi!

Takk for nå uansett om du reiser hjem eller blir igjen på drømmeøya!
(F)

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer

16.-21. oktober 2024

Passer ikke datoene? Turen kan skreddersys for deg og gjengen din.

Inkludert

 • Fly tur/retur Oslo-Palma
 • Norsk turleder fra Turbobla
 • All overnatting. Hotell og gjestehus i dobbeltrom og fjellhytte i sovesal
 • Oppredde senger og håndklær
 • De fleste måltider i fjellet
 • Lunsjpakke på de fleste fjellturene
 • Avslutningsmiddag
 • Lokal transport (buss og taxi)

Ikke inkludert

 • Tilslutning på fly fra andre byer enn Oslo
 • Enkeltrom på hotellene, hvis mulig (be om tilbud)
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet
 • Drikke
 • Transport utenom det nevnte
 • Reiseforsikring
 • Personlige utgifter, drikke til måltidene, etc.

Overnatting

Vi har valgt sjarmerende gjestehus og små hotell underveis, samt fjellhytte en av nettene i fjellet. Overnatting i dobbelt-/trippelrom, sovesal på hytte.

Passer turen for meg?

Turen egner seg meget godt for deg som er glad i å gå tur i fjellet. De lengste dagsetappene er 6-7 timer i rolig tempo, og har opp mot 1300 meters stigning. Vi bruker hele dagen ute på tur og nyter den flotte naturopplevelsen. Vi reiser tidlig og sent i tursesongen, og likevel er det god temperatur i vannet til å bade.

Du trenger ikke spesielle tekniske ferdigheter for å være med, og det er minimalt med partier som av noen kan føles luftige partier. Turen har merkede stier hele veien. Pakk lett, for du bærer sekk med det du trenger for hele fotturen. Sekken vil veie ca 10-12 kilo.

Turforberedelser

Du bør være i normalt god fysisk form og turvant for å delta. Vi anbefaler at du går flere 4-5-timers fotturer med sekk på 8-10 kilo som forberedelse til denne turen. Gå inn fjellstøvlene på forhånd og bruk en sekk som passer deg og sitter godt.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Sikkerhet på tur

Vi har fokus på hygiene, helse og sikkerhet. Hvis noe skulle skje underveis på tur, får du god hjelp og oppfølging. Førstehjelpsutstyr er alltid med, og våre guider har opplæring i førstehjelp. På turer der det er begrenset med telefondekning, har vi med satellittelefon i tilfelle nødsituasjon. Vi har døgnberedskap hjemme når du er på tur.

Det er også et krav at du som deltaker til enhver tid følger instruksjonene til lokal guide/norsk turleder, samt at du setter deg inn i eventuell risiko som er involvert på hver enkelt tur.

Gjør deg også kjent med det fysiske nivået som kreves for å være med.

Når vi er på tur i naturen møter vi andre utfordringer og risikofaktorer enn i dagliglivet. Hendelser kan skje, da vi aldri kan ha full kontroll på naturen og elementer underveis.

Anbefalt pakkeliste

Denne listen er ment som en anbefaling, så du har det du trenger uansett vær på turen. Hvis det er noe du mangler, så husk at du kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. F.eks. på Finn.no eller leie utstyr på Pinsj.no.
Tips: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen på flyet, som regnjakke/bukse, evt medisiner og annet du ikke kan unnvære, og reis i fjellstøvlene.

NB: Husk at du bærer sekken hele fjellturen, så pakk lett!

 • Undertøy.
 • Ullsokker, 2 par
 • T-skjorte/skjorte, i tynn ull og/eller i materiale som tørker lett.
 • Lett fleecejakke eller ullgenser.
 • Vann- og vindtett skalljakke (Gore-Tex el tilsvarende). Med god hette og lufteglidlås under armene.
 • Superlett tynn vindjakke. Hvis du har.
 • Lett dunjakke hvis det er meldt kjølig på kveldene.
 • Vann- og vindtett skallbukse (Gore-Tex el tilsvarende). Fordel med lufteglidlås langs sidene.
 • Lett turbukse.
 • Turshorts.
 • Hals/buff.
 • Caps/solhatt.
 • Vanter.
 • Lett turhåndkle.
 • Badetøy.
 • Fjellstøvler med god ankelstøtte. Som du ville brukt på tur i fjellet i Norge.
 • Lette joggesko til å ha på hyttene.
 • Teleskopstaver. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen.
 • Sekk 45-55 liter. Viktig at den sitter godt på ryggen og har plass til det du skal ha med deg på turen.
 • Regntrekk til sekken.
 • Gode solbriller.
 • Lett sitteunderlag.
 • Saft/sportsdrikk. Som smakstilsetning hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann.
 • Energibarer/nøtter. Nøtteblanding eller energibarer er fin energikilde på tur.
 • Drikkeflasker /camelback med plass til 2-3 liter.
 • Kompresjonsposer, gjerne vanntette. For orden i sekken, holde alt tørt og å redusere volumet på dunjakka.
 • Hodetelefoner /ørepropper.
 • Mobiltelefon, kamera, lader. Power bank.
 • Toalettsaker; tannbørste, tannkrem, ørepropper, antibac.
 • Dorull til å bruke på tur. Hundeposer e.l til å samle papiret i.
 • Solkrem faktor 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
 • Personlige medisiner.
 • Liten medisinmappe med plaster, compeed, sportstape, halspastiller, nesespray, Paracet og Ibux.
 • Reisedokumenter; Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i bag’en /på mobilen.
 • Fritidstøy utenom fjellturen. Skjorte/bluse, t-skjorte og skjørt/bukse får du bruk for.
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta