Kultur og fottur i Kirgisistan og Usbekistan

Majestetiske fjell, overnatting i yurter og byene Bisjkek, Samarkand og Bukhara.

NYHET: Bli med på denne 16-dagers turnyheten! Det er en spennende og interessant reise til Kirgisistan og Usbekistan i Sentral-Asia. Ta inn den tusenårige historien med Silkeveien, Djengis Khan og Aleksander den Stores rike som oppsto og falt fra hverandre. Opplev eksotiske dufter fra basarene, fantastiske azurblå kupler, enkle vandringer i majestetiske fjell, overnatting i tradisjonelle yurter, moskeer kledd i vakker mosaikk, geite-polo og mye mer.

Vi har lagt sjelen vår i å få til et unikt og eksklusivt program til Kirgisistan og Usbekistan, og er glade for å kunne invitere deg med. En virkelig spennende og interessant tur med Silkeveiens skatter i de to landene. Du får store naturopplevelser med fotturer, kultur, historie og severdige byer som Bisjkek, Samarkand og Bukhara.

Alt er inkludert på turen, du trenger bare å betale for eventuelle suvenirer og drikke underveis. Vi reiser i en liten, eksklusiv gruppe, så det er få plasser på denne turen. Dette blir en opplevelse du ikke kommer til å glemme!

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Avreise fra Oslo

Vi starter eventyret i Bisjkek i Kirgisistan

Se mer om dag 1

Avreise fra Oslo Gardermoen på ettermiddagen. Vi flyr om natten og ankommer Kirgisistan neste morgen.

Dag 2: Fottur i nasjonalparken Ala Archa

Fottur i nasjonalparken ved hovedstaden Bisjkek

Se mer om dag 2

Velkommen til Bisjkek lufthavn i Kirgisistan! Ved ankomst blir vi møtt av våre lokale venner og guider. Vi blir kjørt til hotellet vårt i hovedstaden Bisjkek for innsjekk og skifte litt. Deretter blir vi tatt med til Ala Archa nasjonalpark hvor vi går en kort fottur, og spiser piknik lunsj i den vakre nasjonalparken. Vi blir kjørt videre fra Ala Archa Park tilbake til Bishkek hvor vi spiser en hyggelig velkomstmiddag. Det er fint med en liten spasertur i sentrum for å få et inntrykk av den eksotiske byen, før vi drar tilbake til hotellet i Bisjkek.

Dag 3: Kochkor med nomadisk kultur og vakker natur

Kochkor er kjent for vakker natur og nomadisk kultur

Se mer om dag 3

Vi spiser en god frokost på hotellet i Bisjkek før vi sjekker ut og blir kjørt til Kochkor. Underveis stopper vi og utforsker Burana Tower, et arkeologisk område med tilhørende ruiner. Her blir det piknik lunsj i det fri. Vi overnatter på gjestehus i Kochkor. Kochkor er en by i Naryn-regionen og er kjent for håndverk og tekstilproduksjon, nomadisk kultur og ikke minst sin utrolig vakre natur med fjell og innsjøer. På gjestehuset får vi servert middag og et sjarmerende folkemusikkshow.

Dag 4: I fjellene og Son Kol-sjøen

Son Kol er et fantastisk fjellområde med en vakker innsjø

Se mer om dag 4

Etter frokost på gjestehuset i Kochkor reiser vi til Son Kol, en fantastisk sjø i høyfjellet. Vi spiser lunsj underveis og overnatter i en tradisjonell yurt denne kvelden. En yurt er et tradisjonelt, rundt, bærbart «telt» som har blitt brukt i Sentral-Asia i århundrer. Yurter er mobile og ideelle for nomadiske livsstiler. Den har ofte en åpen topp for at røyk fra et bål eller ovn kan stige ut. Når vi er ved Son Kol-sjøen kan du gå korte turer rundt vannet etter eget ønske. Middag får vi servert i yurten.

Dag 5: Innblikk i Kirgisisk tradisjon

Vi sover på nomadisk vis i tradisjonell yurt

Se mer om dag 5

Vi starter dagen med en deilig frokost i yurten ved Son Kol, før vi kjører tilbake til Kochkor. Midtveis stopper vi på et sjarmerende gjestehus for lunsj. Her venter en spesiell opplevelse. Vi får et innblikk i tradisjonsrik kirgisisk kultur med en demonstrasjon av hvordan de lager de vakre, tradisjonelle kirgisiske teppene, Shyrdak. Vi avslutter dagen med middag på gjestehuset vårt i Kochkor.

Dag 6: Geitepolo og saltgruve i Kochkor

Den tradisjonelle sporten geitepolo

Se mer om dag 6

Det blir en rolig morgen på gjestehuset vårt. Vi tar oss tid til å utforske den sjarmerende kirgisiske landsbyen, besøker en gammel sovjetisk saltgruve og et sanatorium. På ettermiddagen får vi oppleve noe så spesielt som den tradisjonelle sporten geitepolo, Ulak Tartsysh. Spillerne består av erfarne ryttere som konkurrerer mot hverandre. Geitepolo er en viktig del av den kirgisiske kulturen. Arrangementene rundt spillet er ofte festlige anledninger som inkluderer musikk, dans og tradisjonell mat.

Det blir lunsj og middag på gjestehuset i Kochkor, hvor vi også tilbringer natten.

Dag 7: Overnatting i yurt i Kyzyl Tuu

Overnatting i yurt under en million stjerner

Se mer om dag 7

Frokost på gjestehuset i Kochkor. I dag blir det kreativiteten som får utfolde seg. Vi setter kursen mot Kyzyl Tuu i bil, hvor vi skal overnatte i en tradisjonell yurt. Vi får et unikt innblikk i yurtenes magi med en demonstrasjon av hvordan de lages i “bakgården”. Du får også være med i verkstedet til håndverkerne og lage dine egne tøfler, som du kan ta med deg hjem. Det blir middag i yurten, hvor vi også skal tilbringe natten på nomadisk vis.

Det er enkelt å la seg begeistre av de unike opplevelsene i denne hjertevarme delen av verden.

Dag 8: Jaktørn, Fairytail Canyon og Karakol

"Fairytail Canyon" med sine spennende formasjoner

Se mer om dag 8

Vi våkner til rykende varm kaffe og frokost i yurten i Kyzyl Tuu. Så setter vi kursen mot Karakol med bil. Vær forberedt på en lang dag med kjøring. Lunsjen tar vi underveis, og vi stopper for å oppleve demonstrasjon av jakt med ørn, i nærheten av Bokonbaevo. Hvis været og tiden tillater det, bryter vi opp kjøreturen og tar en fottur på cirka 2 timer gjennom Skazka Gorge. Det er en naturskjønn canyon i Issyk-Kul-regionen som er kjent for sine uvanlige geologiske formasjoner. Det er et skikkelig eventyrlandskap og formasjonene har navn som «den sovende dragen», «slottet», etc. Canyonen tiltrekker seg fotografer og naturentusiaster fra hele verden og vi tipper du vil sikre deg et blinkskudd herfra også. Vi avslutter dagen med en herlig middag i Karakol og overnatter på gjestehuset der.

Dag 9: Karakol - byen ved Tian Shan-fjellene

Karakol ligger ved de fascinerende Tian Shan-fjellene

Se mer om dag 9

Vi våkner på gjestehuset i Karakol til nye eventyr med kultur og historie. Karakol er en by ved foten at Tian Shan-fjellene i det østlige Kirgisistan. Byen er kjent for sitt dyremarked, sin vakre katedral, sin kinesiske moské som er bygget uten spiker, og flotte turmuligheter. Vi begir oss ut på en historisk reise med omvisning i den vakre russisk-ortodokse katedralen fra det 19. århundre. Vi utforsker Przhevalsky Museum-komplekset, hvor historien kommer til live. Vi avslutter denne minneverdige dagen med middag med lokale spesialiteter, og overnatter på det samme gjestehuset i Karakol.

Dag 10: Friluftsmuseum og byen Bisjkek

Kvinne på markedet i Bisjkek

Se mer om dag 10

Etter frokost setter vi oss i bilen og gjør oss klare for enda en dag med fascinerende landskap. Vi skal til Bisjkek. Det blir lunsj underveis og vi besøker det åpne friluftsmuseet med helleristninger i Cholpon Ata – en historisk perle. Vi ankommer Bisjkek og det komfortable hotellet hvor vi skal overnatte, og nyter en deilig middag i den spennende byen.

Dag 11: Nytt land! Usbekistan og hovedstaden Tasjkent

Det flotte konserthuset i Tasjkent

Se mer om dag 11

Etter frokost starter et nytt kapittel av denne spennende turen! Vi kjører til Manas International Airport, og går ombord i flyet som tar oss til Tasjkent, Usbekistan. Et nytt land venter. Etter ankomst i hovedstaden Tasjkent, nyter vi en velsmakende lunsj og utforsker byens interessante perler på sightseeing. Tasjkent har bevart sin historiske arv samtidig som den har omfavnet modernitet. Byen er et viktig økonomisk og kulturelt senter i Sentral-Asia. Tasjkent har et variert utvalg av matopplevelser, og restaurantene og kafeene reflekterer byens kulturelle mangfold. Vi overnatter på hotell sentralt i byen og avslutter dagen med en smakfull middag i byen.

Dag 12: Samarkand, en av verdens eldste byer

Den kjente moskeen i Samarkand

Se mer om dag 12

Vi spiser frokost på hotellet i Tasjkent før vi reiser videre på nye eventyr. Vi kjører til jernbanestasjonen, før vi suser av gårde med høyhastighetstoget til spennende Samarkand. Samarkand er en av de eldste byene i verden. Byen har rik historie, og er kjent for sin arkitektur og kulturelle betydning. Det blir lunsj ved ankomst og deretter er det bare å glede seg, for vi skal utforske Samarkands høydepunkter. Blant annet den flotte Registan-plassen som er et av de mest ikoniske stedene i Sentral-Asia med storslagen islamsk arkitektur. Vi besøker de berømte basarene som pulserer av liv og farger, her kan du kjøpe tradisjonelle håndverksprodukter, krydder og suvenirer. Dagen avsluttes med en deilig middag i byen, og vi overnatter på et komfortabelt hotell som gir en autentisk opplevelse av denne historiske byen.

Dag 13: Byene Samarkand og Bukhara

Bukhara er en av de eldste byene i Sentral-Asia

Se mer om dag 13

Frokost på hotellet i Samarkand før vi skal utforske flere av byens skatter. Dette inkluderer Tamerlanes mausoleum, og vi tipper du lar deg begeistre av byens rike historie. Nyt en herlig lunsj midt i de historiske omgivelsene, før vi på ettermiddagen tar toget til den fascinerende byen Bukhara. Bukhara er en av de eldste byene i Sentral-Asia og var en viktig handelsby langs Silkeveien. Den er også kjent for sin vakre arkitektur og viktige rolle som et kulturelt og religiøst sentrum. Mange bygninger i byen er bygget i soltørket leire og denne fargen har gitt byen kallenavnet «Den lyserøde byen».

Vi avslutter dagen med en spennende middag og overnatter på et sjarmerende hotell i den gamle bydelen. Vi tror at dette blir en dag du vil huske lenge.

Dag 14: Guidet tur i de historiske gatene i Bukhara

Bukhara er kjent for sin storslåtte arkitektur

Se mer om dag 14

Etter frokost kan du bli med på en guidet spasertur gjennom de historiske gatene, der hvert trinn bærer på fortellinger fra fortiden. Bukhara er kjent for å ha en av de best bevarte bysentrene i Sentral-Asia. Arkitekturen inkluderer flotte madrasaer, moskeer, mausoleer og minareter som dateres tilbake til islams gullalder. Vi spiser en deilig lunsj i hjertet av Bukhara, før vi fortsetter den guidede turen gjennom de imponerende gatene i den gamle bydelen. Vi spiser middag hvor tradisjonell mat og kultur blir servert på en tallerken. Det er lett å la seg fortrylle av byens unike atmosfære og historie.

Dag 15: Togreise til Samarkand og Tasjkent

Vakre bygg og frodige parker i Tasjkent

Se mer om dag 15

Vi spiser frokost på det sjarmerende hotellet vårt i gamlebyen i Bukhara. Så setter vi kursen mot Samarkand med tog, og nyter lunsjen underveis mens landskapet glir forbi. På ettermiddagen tar vi det moderne høyhastighetstoget tilbake til Tasjkent. Det blir en hyggelig avslutningsmiddag i pulserende Tasjkent, hvor vi oppsummerer alt vi har opplevd disse to ukene – hvis vi klarer. Vi har hatt mange autentiske og minneverdige opplevelse i Usbekistan, hvor historie og moderne bekvemmeligheter smelter sammen.

Dag 16: Fra Tasjkent til Norge

Eksotiske lukter, smaker og farger i basarene

Se mer om dag 16

Siste frokost på dette eventyret i Sentral-Asia i dag. Vi setter kursen mot flyplassen og videre på flyet som tar oss hjem til Norge. Vi lander i Oslo på ettermiddagen. Vi håper og tror du sitter igjen med en følelse av å ha utforsket fjerne kulturer og skapt minner for livet.

Takk for at du var med oss på denne fantastiske turen, og velkommen tilbake.

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer

6.-21. september 2024 (få ledige plasser)

Inkludert

På denne turen er alt inkludert. Bortsett fra drikke og suvenirer etc.

 • Fly Oslo-Bisjkek / Tasjkent -Oslo
 • Fly Bisjkek – Tasjkent
 • All overnatting. I del av dobbeltrom på hotell og gjestehus. 2-4 personer i yurtene.
 • Turleder fra Turbobla
 • Lokale guider og sjåfører
 • Alle måltider på turen
 • Privat transport for gruppen i Kirgisistan
 • Transport som beskrevet i programmet ellers
 • Aktiviteter som beskrevet i programmet
 • Inngangsbilletter
 • Utstyrsliste, reiseinfo etc

Ikke inkludert

 • Tilslutning på fly fra andre byer enn Oslo
 • Enkeltrom på hotell, hvis mulig (på forespørsel)
 • Drikke til enkelte måltider
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Personlige utgifter, suvenirer, etc.
 • Tips

Betalingsinformasjon

Påmeldingen er bindende. Depositum på kr 7 000,- betales ved påmelding. Dette beløpet refunderes ikke ved en eventuell avbestilling. Sluttbeløpet forfaller til betaling ca 60 dager før avreise.

Overnatting

Underveis på turen overnatter vi både på gjestehus og hotell i del av dobbeltrom, samt i tradisjonelle yurter (3-4 personer). En yurt er et stort telt med solide tøyvegger som tradisjonelt har blitt brukt av nomader i Sentral-Asia og Sibir.

Passer turen for meg?

Turen egner seg meget godt for deg som er interessert i å oppleve andre kulturer, mat og fantastisk natur. Du bør like å være glad i å gå turer i fjellet og sette pris på store naturopplevelser. Du trenger ikke kunne spesielle tekniske ferdigheter for å være med.

Vær oppmerksom på at det er en del bilkjøring på turen, og at noen av overnattingsstedene har enkel standard.

Turforberedelser

For å delta bør du være i normalt god form og gjerne ha gått enkle turer i fjellet fra før. Da får du best utbytte av turen. Vi anbefaler at du går noen turer i ulendt terreng som forberedelse. Gå inn fjellskoene på forhånd og bruk en sekk som passer godt til deg.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser, valutakurser og program.
Se ellers våre reisebetingelser.

Sikkerhet på tur

Vi har fokus på hygiene, helse og sikkerhet. Hvis noe skulle skje underveis på tur, får du hjelp og oppfølging. Førstehjelpsutstyr er alltid med, og våre guider har opplæring i førstehjelp. På turer der det er begrenset med telefondekning, har vi med satellittelefon i tilfelle nødsituasjon. Vi har døgnberedskap hjemme når du er på tur.

Det er også et krav at du som deltaker til enhver tid følger instruksjonene til lokal guide/norsk turleder, samt at du setter deg inn i eventuell risiko som er involvert på hver enkelt tur.

Gjør deg også kjent med det fysiske nivået som kreves for å være med.

Når vi er på tur i naturen møter vi andre utfordringer og risikofaktorer enn i dagliglivet. Hendelser kan skje, da vi aldri kan ha full kontroll på naturen og elementer underveis.

Anbefalt pakkeliste

Denne listen er ment som en anbefaling så du har det du trenger uansett vær. Hvis det er noe du mangler, så husk at du kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. F.eks. på Finn.no eller leie utstyr på Pinsj.no.
Tips: Vi anbefaler at du har det viktigste i håndbagasjen på flyet, som regn/vindjakke, evt medisiner og annet du ikke kan unnvære.

 • Undertøy, gjerne et sett i ull hvis du har.
 • Ullsokker.
 • Ulltrøye og stillongs til fjellturene. Lurt at ullundertøy ikke er for tykt, ta med to lag hvis du fryser lett.
 • T-skjorte/skjorte, i tynn ull og/eller i materiale som tørker lett.
 • Fleecejakke eller varm ullgenser.
 • Vann- og vindtett jakke (gjerne Gore-Tex el tilsvarende). Romslig, med god hette og lufteglidlås under armene.
 • Lett dunjakke til kveldene i fjellet.
 • Vann- og vindtett bukse (gjerne Gore-Tex el tilsvarende).
 • Lett turbukse.
 • Turshorts /tights.
 • Hals/buff.
 • Lett lue.
 • Caps/solhatt. Til beskyttelse mot solen.
 • Votter/ vanter.
 • Fjellstøvler eller fjellsko. Som du ville brukt i fjellet i Norge.
 • Lettere fottøy som joggesko og sandaler/slippers.
 • Dagstursekk 15-30 liter. Må sitte godt på ryggen din og ha plass til vannflaske, ekstra klær og evt kamera. Kan brukes som håndbagasje på flyet.
 • Regntrekk til sekken.
 • Solbriller.
 • Hodelykt + nye batterier.
 • Drikkeflaske.
 • Snacks/nøtter. Sjokolade, nøtteblanding eller energibarer er fin energikilde på tur.
 • Hodetelefoner /ørepropper.
 • Mobiltelefon, kamera, lader.
 • Power bank.
 • Toalettsaker.
 • Dorull til å bruke på tur. Ta med hundeposer e.l. til å samle papiret i.
 • Solkrem faktor 25-50.
 • Personlige medisiner.
 • Liten medisinmappe med plaster, compeed, sportstape, halspastiller, nesespray, Paracet og Ibux, mageregulerende (eks Idoform og Imodium). Antibac.
 • Reisedokumenter; Pass, flybilletter, forsikringsbevis. Legg kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.
 • Vaksiner. Kontakt fastlege/vaksinasjonskontor god tid før reisen. FHIs anbefaling til reisevaksiner finner du her
 • Behagelig fritidstøy. Skjorte/bluse, t-skjorter og skjørt/kjole som dekker knærne, bukse. Topper som dekker skuldrene.
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta