Rallarvegen og Aurlandsdalen

Enestående kombinasjon av sykkel- og fjelltur

Langhelg med klassikerne; Rallarvegen, Aurlandsdalen og Nærøyfjorden.
Rallarvegen er den flotteste og mest spennende sykkelopplevelsen Norge har å by på. Aurlandsdalen er en av vakreste fotturene i Norge som garantert gjør inntrykk på deg. Nærøyfjorden er en av Norges smaleste, idylliske fjordarmer, oppført på UNESCOs verdensarvliste.

"Rallartur for to var helt fantastisk. Romantisk start på Finse med bobler fra Turbobla. Gode tips for stopp underveis på sykkelturen var gull. Magisk boutique hotell i Aurland som var perfekt ramme for å nyte både naturen og hverandre. Turen i Aurlandsdalen var skreddersydd med transport til og fra hotellet. Alt gikk knirkefritt. Tusen takk til Turbobla for ypperlig service og skreddersøm av denne fantastiske turen."

Eirin Horn Aspestrand, skreddersydd tur august 2021

"Vi hadde en fantastisk tur hele veien. Alt klaffet 100%, og informasjonen fra Turbobla var utmerket! Finse1222 var nyoppusset og vi hadde deilige rom og maten var topp. Gikk en tur inn mot Hardangerjøkulen og fikk kjenne på litt snø under bena igjen. Boutiquehotellet i Aurland var fantastisk. Herlig personale hvor alle var opptatt av at vi hadde det bra. Maten var topp. "

Liv og Martin, skreddersydd tur juli 2022

"Aurlandsdalen var en unik opplevelse av natur og skjønnhet. 60-åringen hadde det som plommen i egget hele veien og er fortsatt veldig fornøyd med alt du hadde satt sammen til oss. Ikke minst ble padleturen på Aurlandsfjorden en topp avslutning 😊 Vi kommer sikkert tilbake med ønsker om flere turer."

Liv og Martin, skreddersydd tur juli 2022

Mer om denne turen

Denne uslåelige kombinasjonen bør du få med deg minst en gang i livet. Kanskje har du  disse klassikerne på Vestlandet på bucket-listen din allerede? Ta med vennegjengen, familien eller kollegaene dine. Sykle Rallarvegen den ene dagen. Neste dag går dere fottur ned Aurlandsdalen. Som bonus får dere båttur på den irrgrønne Nærøyfjorden dag tre. Et kinderegg her altså.

Med litt tilrettelegging fra oss, skal dere bevege dere for egen muskelkraft, og med minst mulig miljøavtrykk.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Hardangervidda

Se mer om dag 1

Dere starter turen på vidda, enten på Haugastøl eller Finse. Hit reiser dere med tog fra Oslo- eller Bergensområdet. Vel fremme på Hardangervidda, går dere en liten fjelltur som oppvarming, før middag og overnatting venter. Det er bare å lade opp til neste dags eventyr.
Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei. Den starter på Haugastøl og følger Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal før den fortsetter til Flåm. Veien bringer deg gjennom et fantastisk høyfjellsområde helt opp til 1340 meters høyde og ned til havnivå i Flåm.

Hele veien er som oftest farbar i begynnelsen av juli og sesongen varer til slutten av september.

Dag 2: Rallarvegen fra Finse til Flåm

Se mer om dag 2

Utleiesykler tilpasses for dere, og den spennende turen på Rallarvegen kan starte. Vidda ligger klar, med lyng, snøflekker, busker og glitrende blå vann. Du får ikke bare fantastisk natur fra sykkelsetet, men også se noe av det utrolige ingeniørarbeidet som måtte til for å bygge jernbanen over fjellet.

Strekningen fra Finse til Flåm gjør dere på én dag. Rutens høyeste punkt er Fagernut på 1343 moh. I den gamle vokterboligen kan du ta en pause med nystekt vaffel. Ved Vatnahalsen kan du få litt ekstra adrenalin, og våge deg på Flåm Zipline, som er Skandinavias lengste zipline. Etter svevet på hele 1381 meter, fortsetter du på sykkelen helt ned til Flåm og den grønne fjorden.

Du leverer sykkelen og det blir velfortjent after-bike, feks med øl fra Ægir bryggeri. Dere spiser middag og overnatter på en perle av en plass, med kortreist, økologisk mat.

Dag 3: Aurlandsdalen

Se mer om dag 3

Etter en rikholdig frokost og smøring av niste, blir dere fraktet til Østerbø, starten av den vakreste delen av Aurlandsdalen. Nå er det bare å nyte det irrgrønne landskapet og det som må være Norges svar på Gran Canyon. I den dype dalen buldrer fossefall ned fjellsidene, elven i dalen bruser, blomster pryder utsikten, juv, høydedrag, jettegryter som Vetlahelvete fascinerer, og de gamle stølene underveis gir turen et sus av historie og kulturarven vår. Gården Sinjarheim er verdt en god pause, og stoppe har du nok tatt flerfoldige ganger allerede for å fylle på Insta-kontoen.

Etter 7 timer til fots og 800 høydemeter nedover, er du vel fremme der juvet munner ut i dyrka mark og en frodig, bred dal. Fra Vassbygdi hentes dere og kjører til overnattingsstedet der bakst og afternoon tea venter på dere. En god dusj og tur i stampen, gjør godt for ømme muskler. Middagen smaker om mulig enda bedre enn i går, og sengen likeså.

Dag 4: Nærøyfjorden

Fantastisk utsikt over Aurlandsfjorden fra Stegastein

Se mer om dag 4

Etter en lang og deilig natt i fantastiske omgivelser, spiser dere en nydelig frokost og sjekker ut. Dere får transport tilbake til Flåm, og i dag får dere en magisk opplevelse på Nærøyfjorden. Den smale fjordarmen strekker seg fra Aurlandsfjorden inn til Gudvangen og er nesten urørt i moderne tid. Båt er den eneste måten å reise på, og du skal være med et miljøvennlig elektrisk fartøy, moderne el-båt som seier langs de mest utsatte og spektakulære delene av Nærøyfjorden.

Fartøyet glir stille på fjorden, og du kan ta inn stillheten på fjorden samtidig som du har panoramautsikt til de små, vegløse bygdene og fossefallene. Har du lyst til å gå en tur fra en av fjordbygdene, kan båten slippe deg av underveis og plukke deg opp igjen senere på dagen. Dere er tilbake i Flåm på ettermiddagen, og tar den verdenskjente Flåmsbana, og deretter Bergensbanen, tilbake til ditt hjemsted.

Turfakta og praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Vi vil skreddersy turen etter dine ønsker og behov når det gjelder standard på overnattingssteder, antall dager, aktiviteter og om dere har behov for guide i løpet av turen. Det eneste du må ordne selv er reisen til og fra reisemålet, resten fikser vi.

Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta