Malawi med fjelltur, safari og strand

Bli med til Afrikas varme hjerte, Malawi

NYHET! Malawi blir beskrevet som Afrikas best bevarte hemmelighet. Vil du bli med til dette vesle, varme, vennlige og vakre landet? Her kan du stå på toppen av 3000 meter høye fjelltopper, se "the big five" og snorkle i Malawisjøen på samme tur. For en kombinasjon! Det blir fjelltur i de fantastiske Mulanje-fjellene, safari i Liwonde nasjonalpark, og som toppen av kransekaka skal vi avslutte eventyret ved den vakre Malawisjøen.

Malawi blir kalt "Afrikas varme hjerte" og menneskene her er enestående vennlige og åpne. I tillegg til at du vil føle deg svært velkommen som gjest, er Malawi full av opplevelser for minneboka. Genuint vennlig, trygt og på mange måter uoppdaget. Vil du bli med og oppleve den enestående kombinasjonen av fjell, dyreliv, sjø og kultur i et av Afrikas vakreste land? Nylig ble Malawi kåret av Lonely Planet som et av verdens beste land å reise i for 2022.

Vi reiser i det sørlige Malawi på denne turen. Du får oppleve å stå på toppen av 3000 meter høye fjell i de enorme Mulanje-fjellene, oppdage det mangfoldige dyreriket Liwonde nasjonalpark som ligger langs Shire-elven - og snorkle med akvariefisk i Malawisjøen.

Malawi har alltid hatt en gjennomtenkt og bærekraftig tilnærming til sin turisme, og denne relativt lite kjente perlen har så mye å tilby; dyreliv, kultur, fjell, eventyr, natur, og den tredje største innsjøen i Afrika. Noen går så langt at de beskriver Malawi som den mest attraktive og komplette destinasjonen i Afrika.

Dette kan virke som en stor påstand for et så lite land, men sannheten ligger i den unike kombinasjonen av opplevelser som Malawi har å tilby. Her er Sentral-Afrikas høyeste fjell, enorme høyplatåer med tilsynelatende uendelige panoramaer, skoger og uberørte viltparker og - juvelen i kronen - Afrikas tredje største og aller vakreste innsjø. Med spennende safari i tillegg, er det lett å se hvorfor Malawi viser seg å være en kommende stjerne for oss som er glade i en fullspekket og variert reiseopplevelse.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram i Malawi

Dag 1: Avreise fra Norge

Naturen i Malawi er kontrastfylt og fargerik

Se mer om dag 1

Vi tar fly på ettermiddagen fra Norge, og lander på flyplassen i Blantyre i Malawi neste dag. Eventyret har begynt!

 

Dag 2: Malawi og første møte med dyrene

Den første natten bor vi på en nydelig lodge

Se mer om dag 2

Etter ankomst til Blantyre Chileka flyplass blir vi ønsket varmt velkommen av de lokale vennene våre, med både guide og sjåfør. Etter 1,5 timers kjøretur mot Thyolo, er vi fremme ved nydelige Game Haven Lodge hvor vi skal overnatte. Game Haven er en vakker viltpark, og lodgen ligger omgitt av skog og gressletter i Shire-høylandet i det sørlige Malawi. Parken har en rekke dyrearter som sjiraff, sebra, kudu, eland, sobel – og et fantastisk fugleliv. Vi koser oss i disse idylliske omgivelsene, enten inne i den romslige salongen med knitring fra peisen, eller på den store verandaen med eksepsjonell utsikt.
(M)

Dag 3: Teplantasje og fottur

Teplukkerne på Satemwa teplantasjer

Se mer om dag 3

Etter frokost besøker vi et barnehjem i nærheten, hvor faktisk Madonna møtte adoptivbarnet sitt. Vi drar videre til Satemwa Tea Estate hvor vi skal få være med på te-smaking. Etter te-workshopen spiser vi lunsj på vakre Huntingdon House. Historiske Huntingdon House ble grunnlagt i 1923 av en innvandrer fra Skottland, og det har en kolonial sjarm og unik karakter som må oppleves. Etter lunsj skal vi ut på tur! Det blir fottur på den flotte teplantasjen og vi går opp på en topp i nærheten.
(FLM)

Dag 4: Vi starter fjellturen i Mulanje-massivet

Vår første dag i de flotte Mulanje-fjellene

Se mer om dag 4

Etter frokost kjører vi til de majestetiske Mulanje fjellene. I Likhubula starter vi vår tre dagers fottur til flere topper. Blant dem Sapitwa, som er den høyeste toppen i det sørlige tropiske Afrika (3002 moh). De neste tre nettene sover vi i fjellhytter i Mulanje-massivet.
Vår lokale guide går igjennom turen med oss og vi gjør en utstyrssjekk før vi legger i vei. Vi går opp via den ganske skyggefulle stien som følger Likhubula-dalen til toppen av Chambe-platået via Chapaluka-stien. Etter drøye 1000 høydemeter kommer vi frem til  overnattingshytta vår på 2500 moh tidlig på ettermiddagen.
(FLM)

Dag 5: Bestigning av Sapitwa peak, Malawis høyeste fjell

Vi bestiger Malawis høyeste fjell i dag

Se mer om dag 5

Vi står opp med sola og spiser en tidlig tidlig frokost. Målet vårt nå er å bestige Sapitwa peak på 3002 moh, som er den høyeste toppen i det sørøstlige Afrika. Vi er tilbake til lunsj på basecamp, slapper av litt, og gjør oss klare for å gå videre. På ettermiddagen fortsetter vi i kupert terreng til C.C.A.P-hytta hvor vi skal overnatte. Vi går i til sammen  9 timer i dag.
(FLM)

Dag 6: Fra fjellet til lavlandet

I dag kan du dusje på lodgen eller i Dziwelankhalamba fossefallene

Se mer om dag 6

Etter frokost går vi ned helt ned til Likhubula hvor vi blir hentet. Vi feirer fjellturen med en forfriskende dusj og lunsj ved Dziwelankhalamba fossefallene. I natt skal vi bo på en flott lodge i den vakre skogen ved Mulanje-fjellene, med en fabelaktig utsikt over lavlandet med alle teplantasjene.
(FLM)

Dag 7: Knallgrønt Zomba-platå til safaricamp i Liwonde

Safaricamp med stil i Liwonde

Se mer om dag 7

I dag fortsetter vi forbi det grønne og frodige Zomba-platået, til Liwonde nasjonalpark. På ettermiddagen kommer vi frem til den fine safaricampen vår, som ligger vakkert til ved bredden av Shire-elven. Her skal bo de neste to nettene. Åh, som vi gleder oss til dette! På ettermiddagen møtes vi for vår første game drive i Liwonde nasjonalpark. Elefanter, sjiraff, sebra og antiloper. Får vi se en løveflokk også, tro? Ved middagen går praten i ett om alt vi har opplevd i dag.
(FM)

Dag 8: Safari i Liwonde nasjonalpark

Vi skal på elvesafari og safari i jeep i Liwonde

Se mer om dag 8

I dag får vi safari både på land med jeep, og båtsafari på elven. Elvesafariene er en fantastisk måte å se de enormt store flokkene med flodhester som bor i Shire. Det er sannsynlig at vi får se de store elefantflokkene som kommer for å drikke og bade. Den uberørte naturen i Liwonde nasjonalpark er en av de store attraksjonene. Det er et fantastisk dyreliv vi får oppleve her, inkludert det sjeldne svarte neshornet og store krokodiller i elven. For fuglekikkere er Liwonde en “must visit” viltpark. Over 400 arter er registrert her.
(FLM)

Dag 9: Fra safari til stranden og Malawisjøen

Vi tar farvel med løvefar i dag

Se mer om dag 9

Etter frokost blir vi kjørt til bredden av Malawisjøen til Cape Maclear. Dette er et verdensarvsted på UNESCOs liste.
Vi skal bo i nydelige hytter ved bredden av innsjøen. Malawisjøen er ideell for svømming, snorkling eller bare slappe av på stranden. Synet av den varmrøde solnedgangen herfra er uforglemmelig. Om kvelden skal vi nyte en middag på stranden.
(FM)

Dag 10: Strandliv og Mumbo Island

Lokalbefolkningen er varme og hjertelige

Se mer om dag 10

Etter frokost er morgenen til fri disposisjon til å rusle på stranden, finne solsengen og favorittboken din, eller oppleve de fargerike fiskene som du antakelig bare har sett i akvarier tidligere. Eller du vil kanskje ta en kajakktur på den vakre sjøen. På ettermiddagen får vi et privat båtcruise til Mumbo Island. Resten av ettermiddagen skal vi tilbringe med å slappe av på øya. Snorkling i det ekstremt klare vannet blant de fargerike fiskene her er et høydepunkt. Kanskje får vi se de afrikanske fiskeørnene komme veldig nær båten. Solnedgangen på vei tilbake til lodgen vår er spektakulær.
(FM)

Dag 11: Fra Malawisjøen til flyplassen i Lilongwe

Solnedgangene ved Malawisjøen er magiske!

Se mer om dag 11

Vi sjekker ut etter frokost og tiden er kommet for å ta farvel med våre venner her i Afrikas varme hjerte. Vi velger den naturskjønne ruten, og blir kjørt til flyplassen i Lilongwe for å ta flyet hjem til Norge.
(B)

Dag 12: Ankomst Norge

Det er vanskelig å ta farvel med steder som dette

Se mer om dag 12

Vi har fått oppleve Afrikas best bevarte hemmelighet og synes det er lett å forstå hvorfor Malawi er en kommende stjerne på himmelen over spennende destinasjoner. Takk for turen!

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer 2024

18. -29. september 2024

Andre reisedatoer? Vi kan skreddersy for deg og vennegjengen eller familien på andre datoer.

Inkludert

 • Fly tur/retur Oslo-Malawi
 • All overnatting
 • Safari i Liwonde nasjonalpark
 • Engelsktalende lokale guider/sjåfør
 • Bærere av fellesutstyr og personlig utstyr i fjellet
 • All transport på turen
 • Måltider som nevnt i programmet (F=frokost, L=lunsj, M=middag)
 • Aktiviteter som nevnt i programmet
 • Alle parkavgifter
 • Norsk Turbobla-turleder

Ikke inkludert

 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Enkelte måltider
 • Personlige utgifter, drikke til måltidene, etc.
 • Tips til lokale hjelpere, guider og sjåfør
 • Enkeltrom på hotellene, hvis mulig (kr 5.500,-)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Visum (75 USD)
 • Vaksinasjoner
 • Tilleggsaktiviteter

Passer turen for meg?

Om du klarer turen? Ja det gjør du! Det er ikke en veldig fysisk krevende tur. Vi har to enkle fotturer i lavlandet, så har vi en tre dagers vandring i fjellet på fine stier. Det er noe kupert, og et lite parti med klyving opp til toppen av Sapitwa Peak (3002 moh). På fjellturen i Mulanje går du kun med dagstursekk med drikke og litt ekstra tøy. Du får hjelp til å bære resten av det du trenger i fjellet. Vi anbefaler at du går fotturer i kupert terreng med lett sekk på forhånd, da får du det beste utbytte av turen. Pakk lett og følg tips til pakkeliste for turen.

Turforberedelser

Denne turen egner seg for de som er i normalt god fysisk form, trives med å gå tur i fjellet og som elsker store naturopplevelser. Fotturer med sekk er god forberedelse. De lengste dagsetappene i Mulanje-fjellene er 8-9 timer lange og har opp mot 1100 høydemeter stigning. Vi bruker hele dagen på tur og nyter naturopplevelsen. Gå inn fjellstøvlene på forhånd og bruk sekk som passer godt til deg.

Overnatting

På denne turen overnatter vi på hotell, teplantasje, på safarilodge og på strandhotell. På fjellturen bor vi i enkle fjellhytter med sovesal.

 

Viktig informasjon

VISUM
Norske borgere må ha visum for innreise til Malawi. Malawi innførte elektronisk visum i 2020. Det er også mulig å få visum på grensen ved innreise (kontant betaling i USD). Utenlandske borgere med fast opphold i Norge kan være underlagt andre krav for visum til Malawi. Det vil medføre problemer ved utreise dersom visumet ikke lenger er gyldig.

PASS
Passet må være gyldig i minimum 6 måneder ved ankomst og inneholde to tomme sider.

VAKSINER
Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor eller legesenter for informasjon om vaksiner som kreves /anbefales dit du skal reise. Du finner også oversikt på FHI.no sine sider om reisevaksiner.

HELSE
Det er viktig at du gir oss beskjed før tur dersom det er noe helsemessig vi må være oppmerksomme på. Informer guiden om helseopplysninger som kan være av betydning for turen.

Helsetilbud i Malawi: Kvaliteten er meget varierende, men er generelt ikke i samsvar med nord-europeisk, vestlig standard. Ved alvorlig sykdom, vil man som regel bli fløyet ut av Malawi for behandling i Sør-Afrika, eventuelt til Europa. Det er derfor meget viktig å tegne reiseforsikring som har god dekning for slike hendelser før utreise fra Norge.

Klima

Det varierer fra kjølig i fjellene og høylandet, til varme rundt Malawisjøen. Vinteren (mai til juli) er tørr, og nettene kan være kjølige, særlig i fjellet. Det er vanligvis regntid fra november til mars. Om vinteren er klimaet tørt med en behagelig bris rundt Malawisjøen.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Sikkerhet på tur

Vi har fokus på hygiene, helse og sikkerhet. Hvis noe skulle skje underveis på tur, får du god hjelp og oppfølging. Førstehjelpsutstyr er alltid med, og våre guider har opplæring i førstehjelp. På turer der det er begrenset med telefondekning, har vi med satellittelefon i tilfelle nødsituasjon. Vi har døgnberedskap hjemme når du er på tur.

Det er også et krav at du som deltaker til enhver tid følger instruksjonene til lokal guide og/eller norsk turleder, samt at du setter deg inn i eventuell risiko som er involvert på hver enkelt tur. Gjør deg også kjent med det fysiske nivået som kreves for å være med.

Når vi er på tur i naturen møter vi andre utfordringer og risikofaktorer enn i dagliglivet. Hendelser kan skje, da vi aldri vil kunne ha full kontroll på naturen og elementer underveis.

Anbefalt pakkeliste

Denne listen er ment som en anbefaling, så du har det du trenger uansett vær på turen. Hvis det er noe du mangler, så husk at du kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. F.eks. på Finn.no eller leie utstyr på Pinsj.no.
Tips: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen på flyet, som gore-tex jakke/bukse, favorittulltøyet, evt medisiner og annet du ikke kan unnvære, og reis i fjellstøvlene.

NB: Husk at du bærer sekken på fjellturen, så pakk lett! Det du ikke trenger i fjellet, kan du legge igjen hos vår samarbeidspartner.

 • Undertøy, gjerne et sett i ull
 • Ullsokker, 2 par
 • Ulltrøye og stillongs. Lurt at ullundertøy ikke er for tykt, ta med to lag hvis du fryser lett.
 • T-skjorte/skjorte, i tynn ull og/eller i materiale som tørker lett.
 • Fleecejakke eller varm ullgenser.
 • Vann- og vindtett skalljakke (Gore-Tex el tilsvarende). Romslig, med god hette og lufteglidlås under armene.
 • Superlett, tynn vindjakke. Hvis du har.
 • Lett dunjakke er til kveldene i camp.
 • Vann- og vindtett skallbukse (Gore-Tex el tilsvarende). Fordel med lufteglidlås langs sidene.
 • Lett turbukse.
 • Turshorts.
 • Hals/buff.
 • Lue.
 • Caps/solhatt. Til beskyttelse mot solen.
 • Hansker/votter. Votter hvis du fryser lett på hendene. Vanter kan være gode å ha på ettermiddagene.
 • Lett turhåndkle.
 • Badetøy.
 • Fjellstøvler med god ankelstøtte. Som du ville brukt på tur i fjellet i Norge.
 • Lette joggesko eller sandaler/slippers.
 • Teleskopstaver. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen.
 • Sekk 45-65 liter. Viktig at den sitter godt på ryggen og har plass til det du skal ha med deg på turen.
 • Regntrekk til sekken.
 • Sovepose. Som tåler ned til -2 grader. Hvis du fryser lett, velg en varmere sovepose.
 • Liggeunderlag. Gjerne oppblåsbart som gir god komfort.
 • Putetrekk. Fylle det med f.eks dunjakka.
 • Gode solbriller.
 • Hodelykt + nye batterier.
 • Drikkeflasker /camelback med plass til 2-3 liter.
 • Saft/sportsdrikk. Hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann.
 • Snacks/nøtter. Sjokolade, nøtteblanding eller energibarer er fin energikilde på tur.
 • Kompresjonsposer, gjerne vanntette. For orden i sekken, holde alt tørt og å redusere volumet på dunjakka.
 • Hodetelefoner /ørepropper.
 • Mobiltelefon, kamera, lader.
 • Power bank. Til mobiltlf etc. Vi har ikke strøm teltnettene i fjellene.
 • Adapter til 3-pinnsplugg (runde pinner).
 • Toalettsaker; tannbørste, tannkrem, turhåndkle, ørepropper, antibac.
 • Dorull til å bruke på tur. Hundeposer e.l til å samle papiret i.
 • Solkrem faktor 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
 • Personlige medisiner.
 • Liten medisinmappe med plaster, compeed, sportstape, halspastiller, nesespray, Paracet og Ibux, mageregulerende (eks Idoform).
 • Reisedokumenter; Pass, flybilletter, forsikringsbevis og koronapass. Legg kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.
 • Vaksiner. Kontakt fastlege/vaksinasjonskontor god tid før reisen. Malariaprofylakse er anbefalt på denne turen. FHIs anbefaling til reisevaksiner finner du her
 • Fritidstøy. Skjorte/bluse, t-skjorte og skjørt/bukse får du bruk for.
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta