Kenya med safari og strand

En drøm i oppfyllelse!

Natten senker seg over savannen og skaper en magisk atmosfære. Himmelen glitrer med et hav av stjerner mens du krøller deg under dynen i safariteltet. I det fjerne kan du høre brølet fra en løve, og tidlig på morgenkvisten tar en leken ape seg friheten til å tasse over taket på teltet ditt. Morgendisen er i ferd med å lette og etterlater seg friskt dugg i gresset.

Du føler spenningen i luften og lurer på hva dagens safari vil bringe. Vil dere få se løvemoren med de nysgjerrige ungene sine i dag? Kanskje hyenene som lurer i skyggene, klare til å utnytte enhver sjanse som oppstår når den raske geparden spotter en antilope?

Hold pusten mens du venter på å oppleve livet på savannen på dagens safarieventyr. Hvert øyeblikk vil være fylt med forventning, og du kan se frem til uforglemmelige møter med dyrelivet i deres naturlige habitat.

"Vi hadde en uforglemmelig 10 dagers tur til Kenya påsken 2023. Kombinasjonen med safari i Masai Mara og strandliv på Diani Beach var perfekt! Vi fikk oppleve spennende safari både morgen og kveld. Høydepunktet, foruten flott natur og dyr, var å sveve over savannene i en luftballong! Tusen takk til Marianne og til Turbobla for et fantastisk opplegg som for oss er et minne for livet. "

Inger Røkås, safari 2023

"Takk Turbobla for supert opplegg med strandferie på Diani Beach og safari i Masai Mara. Vi har hatt noen fantastiske dager i påska med uforglemmelige opplevelser. Anbefales! Det var spennende med dyr så tett opp til oss; hyener, flodhester og apekatter - men vi følte oss trygge hele tiden pga. masaiene. Vi så blant annet gepard som jaktet, og hyener og løve i full kamp om ett bytte. Og strandhotellet - det var over all forventing! For et sted og for en plass! "

Hilde, Tommy, Martin og Even. Safari 2023

"Flotte telt på safari. God service, blide og imøtekommende. Kos med små ekstra ting som varmeflaske i sengen. Vakter på plass om kvelden straks vi gikk ut. Ballongferden var helt max. Fantastisk champagne-frokost. De hadde dekket med hvite duker og varm frokost. Guidene var svært kompetente. Vi hadde mye moro sammen med dem, var jo med oss mesteparten av dagen. Vi kjørte i åpen jeep - topp. Vi så alle dyr vi kunne ønske oss. På svært nært hold. Strandhotellet på Diani var et helt utrolig flott sted. Koselig middag utendørs om kvelden. Rent - og morsomt med aper i trærne. "

Mia Ebeltoft, safari 2022

Mer om denne turen

I Maasai Mara i Kenya vil dere oppleve Afrikas største tetthet av løver. I tillegg får dere se majestetiske giraffer, mektige elefanter, stolte vannbøfler, raske geparder, sebraer, antiloper, krokodiller, gribber, den sky leoparden og mange flere dyrearter.

I Kenya vil du møte vennlige, gjestfrie og serviceinnstilte mennesker. Her får dere ikke bare oppleve det fantastiske dyrelivet, men også lære om den fascinerende maasai-kulturen. Vi samarbeider med safaricamper av høy standard, som har fått flere priser for sitt arbeid innen bærekraftig turisme. De gir alle hver sin unike safariopplevelse i form av natur, atmosfære og aktiviteter. Du kan oppleve vandresafari, nattsafari og "sundowners". Det er også mulig med heldagsturer med pikniklunsj på savannen, en uforglemmelig «bushdinner» og ikke minst, luftballongsafari. Dette er en opplevelse for livet!

Etter safarituren er det fantastisk å reise ut til kysten og nyte noen dager med turkist hav og varm, hvit sand for å fordøye inntrykkene etter de flotte safarieventyrene. Vi anbefaler Diani beach ved Kenyakysten, som er kåret til en av Afrikas ledende stranddestinasjoner. Her kan dere slappe av på den 35 km lange hvite sandstranden og nyte den rolige atmosfæren. Vi samarbeider med nydelige strandhoteller av høy kvalitet, som tilbyr  fantastisk beliggenhet, deilig mat og enestående service. Det beste er at dere kan fly direkte fra savannen i Maasai Mara til stranden, noe dere sparer tid på.

Vi sørger for å legge alt til rette slik at dere kan skape uforglemmelige minner sammen.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Fly fra Norge til Nairobi

"Bush lunch" i Masai Mara

Se mer om dag 1

Avreise fra Norge, ankomst Nairobi på kvelden. Dere blir møtt på flyplassen av våre venner i Kenya og overnatter på lekkert hotell med basseng i Nairobi.

Dag 2: Småfly over savannen til Masai Mara

Safarien foregår i åpen jeep, så du kan kjenne lukter og lyder

Se mer om dag 2

Etter en god frokost på hotellet, blir dere hentet og tatt med til innenlandsflyplassen Wilson. Herfra flyr dere med småfly til savannen og selveste Masai Mara (ca 45 minutter). Allerede her starter de store opplevelsene. Kanskje ser dere en stor flokk elefanter eller de stolte giraffene på savannen fra flyvinduet.
Dere overnatter på Basecamp Masai Mara i komfortable telt for 2 personer. Dette er en norskeid økocamp som har vunnet flere utmerkelser for sitt arbeid, både med å bevare korridorene for dyrene på savannen, og med skole for å utdanne masaiguider. Det blir klassisk safari om morgenen og ettermiddagen med jeep. Dere legger opp dagene på safari i samråd med guiden. Det er vanlig å stå opp i grålysningen og sitte i jeepen og følge spent med på hva som venter bak neste busk. Det er safari på morgenen og ettermiddagen, og dere slappe av i camp midt på dagen, når det er varmt og dyrene har funnet skygge. Dere kan også dra på heldags safari og spise lunsj underveis.

Dag 3: Safari i vakre Masai Mara

De søte ungene skal lære å bli gode jegere

Se mer om dag 3

Etter frokost blir det full dag med safari på de nærmest endeløse slettene i Masai Mara. Igjen kjører dere med jeep og opplever dyremøter som gjør sterke inntrykk. Eller kanskje dere velger den nesten ubeskrivelige magiske opplevelsen det er å sveve i varmlufts-ballong over savannen, med påfølgende champagne-frokost i villmarken. Kveldene tilbringes foran bålet der masaiene ofte forteller historier fra livet på savannen.

Dag 4: Luksuscamp og urørt natur

Dette er luksus! Tenk å ta tannpussen til denne utsikten.

Se mer om dag 4

Etter en god frokost i safaricampen drar dere i dag videre til den fantastiske campen Basecamp Eagle View. Denne kjøreetappen kombineres med en ny, spennende safari. Campen ligger på toppen av en høyde i et avsidesliggende og ubebygget område av Mara, og har spektakulær utsikt. Campen ligger i Mara Naboisho Conservancy, som er et privat verneområde. Med tre retters middag og fullt utstyrt villmarksbar, vil du kunne oppleve en god blanding av luksus og enkelhet. Antallet turister i dette naturreservatet er begrenset. Dermed kan dere få tilnærmet uberørte møter med det spennende dyrelivet.

Dag 5: Gå-safari i villmarken

Safari til fots er en opplevelse for livet

Se mer om dag 5

I dag vil dere kanskje være med på gå-safari på morgenen. Dette anbefales på det varmeste. Å gå til fots på savannen er en helt annen opplevelse enn å sitte i en jeep. Dere ser etter elefanter og giraffer, leter etter spor fra løver og hyener, og lærer om dyrelivet av masaiene som følger dere på turen. Kanskje spiser dere lunsj på savannen, og kommer tilbake til campen først sent på ettermiddagen. Dere kan også dra på tradisjonell safari med jeep, og kanskje vil dere være med masaiguiden på nattsafari med jeepen. Det er en meget spesiell opplevelse å kjøre i mørket å se dyreøynene lyse i refleks fra lysene fra jeepen.

Dag 6: Fra savannen til stranden

Sundowner på savannen er magisk

Se mer om dag 6

Etter frokost blir det plass til enda litt mer safari på vei til flystripen i Masai Mara.
Dere reiser videre med småfly ut til Kenyakysten for endeløse hvite strender og blått hav. Flyturen tar ca 1,5 time. Dere blir hentet på flyplassen ved Diani Beach og tatt med til det lekre strandhotellet deres som ligger bare 25 minutters kjøring fra flyplassen. Her overnatter dere enten i dobbeltrom (suiter) eller hvis dere er flere som reiser sammen, så er det mulig med deres egen villa som har 3 soverom og 3 bad.
Strandhotellet ligger rett ved den silkemyke sandstranden, har basseng, SPA og en fantastisk restaurant – så her er det bare å nyte livet og fordøye alle inntrykkene fra safariopplevelsene i Masai Mara.

Dag 7: Avslappende dager på Diani Beach

Vidunderlig strandliv på Diani Beach i Kenya

Se mer om dag 7

Slaraffenliv på stranden, ved poolen, i SPA eller kanskje dere vil prøve aktiviteter som windsurfing, snorkling, dykking eller utfordre dere med å kite. Eller bare rusle langs den milelange stranden. Mulighetene er mange og dagene går fort her i paradis, så husk å nyte. Antall dager på stranden bestemmer du selv.
Frokost er inkludert.

Dag 8: Stranddager med en bok eller aktiviteter

Diani Beach byr på uendelige kilometer med hvit sandstrand

Se mer om dag 8

Bruk tiden til å fordøye inntrykkene fra safari, og ta inn den gode, afrikanske atmosfæren her ved Det Indiske Hav. Du bestemmer selv hvor mange dager du vil være her i strandparadiset. Vi sier bare palmer, sol, sand, fantastisk mat, turkist hav, snorkling, eksotisk frukt og nysgjerrige apekatter.
Frokost er inkludert.

Dag 9: Snorkling, gåturer og zen-tid

Nydelige rom på strandresorten

Se mer om dag 9

Du bruker dagene til akkurat det du vil her på Diani Beach. Morgentur i soloppgangen over stranden, bli med på snorkletur, ta en tur inn til landsbyen, lære deg vindsurfing? Akkompagnert av palmesus og brus fra havet.
Frokost er inkludert.

Dag 10: Fly fra stranden til Nairobi og hjemreise

Måltidene på stranden kommer du til å huske i lang tid

Se mer om dag 10

Avhengig av når flyet går hjem til Norge, flyr dere fra Diani enten på morgenen eller ettermiddagen tilbake til Nairobi. Dere ser det turkisblå havet fra vinduene, og kanskje spotter dere Kilimanjaro i det fjerne. Ved ankomst den lokale flyplassen Wilson blir dere hentet, og herfra får dere transport videre til den internasjonale flyplassen, Kenyatta. Dere reiser hjem med ettermiddags- eller nattfly til Norge.
Frokost er inkludert.

Dag 11: Ankomst Norge

Safariminner for livet

Se mer om dag 11

Dere kommer hjem til Norge med safariminner for livet fra magiske og varme Kenya.

 

Turfakta og praktisk informasjon

Inkludert

● Fly Oslo – Nairobi t/r
● Overnatting i del av komfortable tomannstelt /trippeltelt på safari
● Helpensjon på safari
● All transport som beskrevet i programmet
● Engelsktalende, fantastisk dyktig safariguide
● Ubegrenset jeepsafari i Masai Mara og Naboisho
● Nasjonalparkavgifter
● Avgift til Flying Doctors
● Vandresafari, nattsafari, sundowner
● Gratis wifi på Basecamp Mara og Eagle View
● Innenlandsfly Nairobi – Masai Mara – Diani Beach
● Dobbeltrom eller egen villa på nydelig strandresort på Diani Beach, inkl frokost.

Ikke inkludert

● Visum til Kenya USD (50 pr person)
● Reiseforsikring
● Drikkevarer
● Måltider utover det som er nevnt i programmet
● Tips til hjelpere underveis og utgifter av personlig art
● Ballongsafari med champagnefrokost på savannen (be om tilbud)
● Bush-dinner på safari (be om tilbud)
● Eventuelle tilleggsaktiviteter, som sjiraffsenteret og elefantbarnehjemmet i Nairobi.
● Utflukter og aktiviteter på strandhotellet

Informasjon om skreddersydd tur

Siden dette er en skreddersydd tur tilpasset deg og ditt reisefølges ønsker, justerer vi antall dager og steder etter det dere har lyst til å oppleve. Safari- og strandpakken over er et forslag som vi mener gir den beste safariopplevelsen, etter mange års erfaring med safariturer.
Ønsker dere for eksempel heller å legge strandoppholdet til krydderøya Zanzibar, er det selvfølgelig mulig.

Klima

Generelt kan vi si at det er to regntider i Kenya. Den lange er i april og mai, og den korte er i november / begynnelsen av desember. Da er det oftest kun ettermiddagsbyger.

Masai Mara kan du besøke hele året så sant du er forberedt på en regnskur eller flere i regntiden. På denne tiden blir det grønt, frodig og vakkert på savannen og i bushen.

Som en generell regel er at i innlandet er det varmt om dagen og kjøligere om natten. Temperaturen går sjelden over 27 grader og under 10 grader om natten i safariområdene. Nasjonalparkene ligger på omtrent 1300 til 2000 meters høyde, og spesielt om vinteren (juli til september), blir det kjøligere om natten.

Viktig informasjon

Helse og vaksinasjon:
For vaksiner kan lese mer på Folkehelseinstituttet sine sider. Vi anbefaler vi at du tar kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor eller fastlege i god tid før avreise. Husk vaksinasjonskortet med på reisen.

Visum:
Visum må ordnes før avreise. Les mer om visum her:
Dere må opprette en konto, når alle opplysninger er lagt inn, kopi av pass, kopi av passbilde, kopi av flybillett så tar det noen dager for behandling.
Da går dere selv inn og sjekker, laster ned visumet og skriver ut dette slik at dere har det med på reisen.
Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemreisedato.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta