Vietnam og Kambodsja på sykkel

Opplev historie, kultur og fantastiske folk i Vietnam og Kambodsja

NYHET: Vi tror du vil være enig med oss i at den beste måten å oppleve vakre Vietnam og Kambodsja på, er fra sykkelsetet. Og hvilken kombinasjon dette er! To vakre, eksotiske land, begge med interessant historie, fantastisk natur, deilig klima, paradisstrender og et gjestfritt og hjertevarmt folk. Vi starter turen med det pulserende kaoset i Ho Chi Minh City, reiser videre til det rolige Mekongdeltaets sjarmerende landskap og krysser grensen til Kambodsja. Vi skal til hovedstaden Phnom Penh og opplever kanskje de aller mest spennende templer i verden - selveste Angkor Wat. Få steder på jorden skaper et så uutslettelig inntrykk.

Vietnam og Kambodsja gir deg en reise gjennom kontraster fra kaotiske byer til den søvnige, fredelige landsbygda. Dypgrønne rismarker, historiske byer, 1000 år gamle templer, fantastiske strender og stor gjestfrihet. Begge landene vil berøre sjelen din, garantert! Og du vil få noen matopplevelser å skrive hjem om. Fra Kambodsja kan du ta med deg verdens mest ettertraktede pepper. I Vietnam er ikke maten bare næring, den er en feiring av livet. La deg begeistre av duftene, lydene, fargene i disse landene. Opplev en tur som ikke bare er en ferie, men en magisk fortelling som du selv blir en del av. La eventyret begynne!

"Tusen takk for en super flott tur og gjengen som var med. Alle opplevelsene underveis på turen gjorde inntrykk. Store og små templer, mennesker vi traff underveis, killing fields etc. Jeg kommer aldri til å glemme det lokale teamet og alt de gjorde for oss. De stilte alltid opp med et smil, snacksen de disket opp med i pausen før lunsj og ikke minst de 4 dagene de lagde lunsj til oss, var det beste. Gjestfrihet og hjelpsomhet fra alle. "

Deltaker februar 2023

"Det er vanskelig å plukke ut enkeltting - alt var egentlig interessant. Bra med blanding. Liker at aktivitetene og det vi opplever er så forskjellige. God mat hele turen. Flinke guider og hjelpemannskap."

Deltaker februar 2023

"Jeg har hatt en aldeles fantastisk tur til Kambodsja! Det er første gang jeg har deltatt på en slik type gruppereise, men det blir garantert ikke den siste og jeg har allerede begynt å tenke på neste tur. Reisen innfridde definitivt til forventningene mine. "

Detaker februar 2023

"Den største opplevelsen for meg må ha vært å se templene rundt Siem Reap. Dette fordi jeg har drømt om det så lenge. Angkor Wat i seg selv var stort, men overraskende nok var noen av de andre templene mer magisk pga måten skogen hadde overtatt byggverkene på. Jeg kommer aldri til å glemme besøket i fengselet og på Killing fields. "

Deltaker februar 2023

Mer om denne turen

I Vietnam møtes vi av kolonihistorie, eksotiske markeder, irrgrønne rismarker, fruktbare elvedelta, storbyenes skyskrapere og eventyrlige kongebyer. Vi skal følge den viktige livsnerven Mekongelven og etter grensepassering til Kambodsja skal vi innom den pastellfargede kolonibyen Kampot. Vi fortsetter til hovedstaden Phnom Penh, drar ut på Silkeøya, og skal selvfølgelig få historien fra dødsmarkene og besøke det redselsfulle Folkemordmuseet. Vi runder av turen i Siem Reap hvor vi skal til alle templers mor, Angkor Wat. Her bor vi på et nydelig gjestehus med senkede skuldre, og lar alle inntrykkene etter de fantastiske og interessante dagene på denne opplevelsesrike turen synke inn.

 

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Fra Norge til Vietnam

Opplevelsene står i kø Vietnam

Se mer om dag 1

Vi flyr fra Gardermoen med kurs østover. Flyet tar oss til Ho Chi Minh City sør i Vietnam, og eventyret er i gang.

Dag 2: Ankomst Vietnam og Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City (Saigon) pulserer av liv

Se mer om dag 2

Ved ankomst i historiske og pulserende Ho Chi Minh City, blir vi ønsket hjertelig velkommen av vår lokale guide og sjåfør. Ho Chi Minh er Vietnams største by, og er en fargerik, moderne og livlig havneby med spor fra den franske kolonitiden. Byens offisielle navn er Ho Chi Minh, men befolkningen bruker fortsatt navnet Saigon. Byen er i konstant forandring og er en kakofoni av liv og et kaotisk vrimmel av kjøretøy. Fotgjengere krysser gatene når det passer dem, uavhengig av fargen på trafikklyset. Så det første vi skal lære, er hvordan krysse gaten. Vi blir tatt med til byens høydepunkter, som Notre Dame-katedralen, China Town, Keisertempelet, Krigsminnemuseet og det gamle postkontoret.

Etter lunsj sjekker vi inn på hotellet, og guiden forteller om de spennende to ukene som venter oss. Syklene blir tilpasset så de er klare til neste dag. På den felles velkomstmiddagen på kvelden, får vi fråtse i lokale spesialiteter.
(M)

Dag 3: Ho Chi Minh City, kokosplantasjer og Mekongdeltaet

Vi lærer om det lokale plantasje-livet i dag

Se mer om dag 3

Vi forlater de travle gatene og byens ståk i Ho Chi Minh. Vi kjører mot Mekongdeltaet der syklene våre står klare og venter på oss. Etter briefing om dagens tur, hopper vi på syklene og starter eventyret vårt!

Vi sykler over flere små kanalbroer og nyter det frodige landskapet mens vi suser avgårde i skyggen av kokospalmer. Etter hvert tar landskapet oss til en fabrikk som lager kokosnøttprodukter, og her får vi en rask omvisning. Etter lunsj fortsetter ferden og kokospalmene gir plass til sjarmerende hus ved Mekongdeltaet og landsbyene her. Vi følger hovedsakelig flate og asfalterte veier, men det blir også mulighet for å utfordre deg i smale partier gjennom  kokosplantasjene.

Dagen ender i Tra Vinh, der vi får litt tid på egenhånd før vi nyter felles middag og utforsker byen.

(F, L, M)

Dag 4: Rismarker, lotusblomster og nattmarked

Varene stilles ut på det flytende markedet på Mekongelven

Se mer om dag 4

Etter å ha tilbrakt den første dagen i kokosnøttens rike, vil rismarkene dominere landskapet vårt i dag. Vi sykler en kort strekning til Ba Om-dammen, en 800 år gammel Khmer-arkitektonisk skatt, for å se dens berømte lotusblomster. Lotusblomsten er Vietnams nasjonalblomst og blir ofte ansett som et symbol på renhet og optimisme. Resten av morgenen sykler vi gjennom flate områder langs rismarkene og kanalene. Denne regionen er kjent for å være den nest største risprodusenten i Vietnam.

På ettermiddagen blir vi kjørt til Can Tho by, kjent for nattelivet og utsikten fra takterrassene på restaurantene i sentrum av byen. Her må du ikke gå glipp av Can Thos velkjente og livlige nattmarkeder!
(F, L,-)

Dag 5: Cai Rangs berømte flytende marked

Paradisstrand rett ved hotellet vårt!

Se mer om dag 5

Dagens sykkelopplevelse deler vi i to deler: morgenen til vanns og ettermiddagen til lands. Vi forlater Can Tho og tar båten for å utforske det berømte flytende markedet i Cai Rang og mer av Mekongdeltaets kanalsystem.

Etter båtturen, setter vi kursen langs elven på syklene. Veiene er asfalterte og vi har dem stort sett for oss selv. Regionens frukthager vokser langs stiene her på landsbygda. De skogkledde stiene langs elven vil etterhvert gi plass til de åpne rismarkene vi passerte på dag 4. Når vi sykler gjennom dette området, er vi ofte de eneste menneskene å se på flere kilometer. Det er fredelig, rolig og en flott mulighet til å reflektere over verdien av både ensomhet og fellesskap.

Etter lunsj kan du velge om du vil fortsette på sykkelen eller bli med minibussen resten av veien til Rach Gia. Her ligger hotellet vårt ved den melhvite palmestranden. Det blir avskjedsmiddag med det vietnamesiske teamet vårt.
(F, L, M)

Dag 6: På sykkel inn i Kambodsja

Flere enn oss bruker sykkel som fremkomstmiddel

Se mer om dag 6

Farvel, Vietnam! Vi får en kort og veldig hyggelig sykkeltur på rolige, naturskjønne veier til grenseovergangen til Kambodsja. Denne landlige overgangen brukes hovedsakelig av lokale handelsmenn. Det blir et trivelig stopp her mens vi får hjelp til alle formalitetene med visum og grensepassering.

Lunsjpausen blir ved grenseovergangen. Turen går videre til det berømte krabbemarkedet før vi fortsetter å sykle ca 50 rolige kilometer gjennom fantastiske, landlige områder av Kambodsja. Via saltmarker mot den lille kystbyen Kep. I Kep bor vi på en fin resort i jungelen med svømmebasseng og SPA. Her er det godt å ha ettermiddagen fri til å slappe av ved bassenget.

Byen Kep var en blomstrende ferieby for fransk og kambodsjansk elite, til mye ble ødelagt under Røde Khmers styre. Likevel er fortsatt noe av byens fordums prakt tydelig. Byen er spesielt kjent for sjømat, kanskje får vi mulighet til å teste den?
(F, L, M)

Dag 7: Phnom Penh, kongepalasset og folkemordmuseet

Folkemordmuseet Tuol Sleng i Phnom Penh

Se mer om dag 7

Etter frokost sykler vi gjennom Kampot Pepper Farm. Denne pepperplantasjen er blant gourmeter kjent for å ha det beste pepper i verden. En perfekt gave å ha med hjem! Vi følger veien gjennom landsbygda og stopper ved Chnurk-fjellet for å besøke grotten her. Deretter fortsetter vi til Kampot, en avslappet og sjarmerende landsby, hvor noen vakre kolonihus fra den franske æraen fortsatt kan sees. Folk livnærer seg hovedsakelig av fiske og jordbruk her, mens noen dyrker salt fra sjøvann. Teamet vårt disker opp med pikniklunsj underveis.

Vi blir kjørt til Phnom Penh på ettermiddagen. Til både det kongelige palasset og det redselsfulle folkemordmuseet Tuol Sleng. Tuol Sleng var Røde Khmers sikkerhetsfengsel (S-21) i Phnom Penh, og var opprinnelig en skolebygning. Etter Røde Khmers erobring av byen på 1970-tallet, ble klasserommene bygget om til fengselsceller og torturkamre, og her ble titusener av mennesker torturert.

Etter å ha fått innsyn i landets brutale historie, kan det være godt å dele inntrykkene rundt bordet ikveld.
(F, L, M)

Dag 8: Silkeøya og Kampong Cham

Jobb på saltmarkene

Se mer om dag 8

Etter frokost går turen nordøst for Phnom Penh, til Koh Dach Island. “Silkeøya” er kjent for tusenvis av silkevevere og den superbe kvaliteten på silken de produserer. Øya er en landlig oase, et sted for ro og fred. Vi tar båt over Mekong-elven til øya. Her sykler vi gjennom det pittoreske landskapet og rismarkene. Hos en lokal familie får vi se deres silkearbeid, og hvordan kvinnene fortsatt bruker gamle vevstoler i arbeidet sitt. Vi tøffer over til den andre siden av elven med ferge, og fortsetter å sykle langs elvebredden.

Ved bryggen avslutter vi sykkelturen, og tar bussen videre til Kampong Cham, en fredelig og idyllisk by ved bredden av Mekongelven. Her ligger hotellet vårt, og du har kvelden på egenhånd.
(F, L, -)

Dag 9: Gjennom landbruksområder i Kampong Cham

Glimrende terreng å sykle i

Se mer om dag 9

Vi sykler fra hotellet langs elven mot vest til Kratie. Det bor mange mennesker langs denne veien, hovedsakelig grønnsaksbønder. Kompong Cham er den største provinsen i Kambodsja og også det største landbruksområdet. Etter 20 km stopper vi ved Phnom Han Chay-tempelet, som ligger på en høyde, med fantastisk utsikt over Mekongelven. Vi fortsetter til Stung Treng og tar fergen til den andre siden av elven. Vårt lokale team venter oss med fantastisk pikniklunsj, kanskje de beste lunsjene på turen!

Vi fortsetter å sykle langs elven, og passerer gjennom det største muslimske området i Kambodsja. Deretter til Chhloung før vi endelig når Kratie. I Kratie sjekker vi inn på det trivelige hotellet vårt og spiser middag sammen på kvelden.
(F, L, M)

Dag 10: Kratie, ferskvannsdelfiner og Stung Treng

Pagodaen med 100 søyler

Se mer om dag 10

Etter en god frokost sykler vi fra hotellet til Prey Kampy. Herfra tar vi båten og besøker et delfin-habitat for å forhåpentlig få et glimt av de sjeldne ferskvannsdelfinene. Etterpå besøker vi 100 Stand Pagoda, et buddhistisk tempel med hundre søyler, bygget på stedet der det kongelige palasset i Chen La-perioden lå. Også i dag blir vi bortskjemt av den gode pikniklunsjen våre lokale venner serverer.

Vi sykler til hovedveien før vi tar bussen til Stung Treng. Her overnatter vi på et hyggelig hotell, og det blir felles middag på en sjarmerende restaurant.
(F, L, M)

Dag 11: Stung Treng til Siem Reap (sykkelfri dag)

Flytende landsby på Tonle Sap-innsjøen

Se mer om dag 11

I dag lar vi sykkelen få hvile. Etter frokost drar vi til Stung Treng-markedet for å se det lokale hverdagslivet blant selgerne og alle de spennende varene de har å tilby. Deretter kjører vi til Siem Reap, og stopper for lunsj underveis.

Vel fremme, får vi en naturskjønn båttur på Tonle Sap-innsjøen. Her vil du se store mangrovetrær og flokker med kveg som beiter det frodige gresset langs bredden. I den flytende landsbyen Kompong Phluk bor det 3000 fiskere. Det er interessant å se dagliglivene til lokalbefolkningen, og kanskje sender du en liten tanke til ditt eget liv hjemme. Vi sjekker inn på hotellet vårt, og har ettermiddagen fri til å utforske området på egenhånd.
(F, L, -)

Dag 12: Buddhistklosteret Ta Promh og Bayon-tempelet

Det spøkelsesaktige Ta Prohm-klosteret

Se mer om dag 12

Etter frokost blir det en ny, fantastisk dag med sykling. Vi tråkker i vei til det nesten spøkelsesaktige buddhistklosteret Ta Prohm. Klosteret er overgrodd med digre røtter fra forvridde giganttrær. Du kjenner kanskje stedet igjen fra filmen “Tomb Raider”? Vi passerer Ta Keo og sykler gjennom Seiersporten til Angkor Thom-komplekset. Her er det fantastiske Bayon-tempelet, kjent for sine 37 tårn og 4 ansikter. Den fascinerende Elefant-terrassen, strekker seg over 300 meter og er prydet med elefantfigurer i nesten naturlig størrelse! Underveis stopper vi hos munkene i Wat Palylie med håp om en vann-velsignelse, før vi sykler til restauranten vår for lunsj.

Etter en god pause sykler vi for å besøke Dødsmarkene (Killing Fields) med alle massegravene. Vi besøker også Apopo besøkssenter. Kambodsja har nyttegjort seg av afrikansk kjemperotte som har høyt utviklet luktesans og lett vekt. De går under kallenavnet ‘Hero Rats’, fordi de er dyktige detektorer av både landminer og sykdommen tuberkulose.

Vi sjekker inn på det sjarmerende hotellet vårt og spiser middag på restaurant med tradisjonell dans fra Asara.
(F, L, M)

Dag 13: Angkor Wat i soloppgang

Tårnene i Angkor Wat speiler seg i morgenlyset

Se mer om dag 13

Det er vel verdt å starte dagen grytidlig for å se selveste Angkor Wat ved soloppgang. Vi får utsikten over Angkor Wat og de omkringliggende templene. Deretter sykler vi gjennom landsbygda, tilbake til hotellet for en velsmakende frokost. Vi slapper av ved bassenget før vi kjører til landsbyen Krobie for å delta på matlagingskurs med khmer-mat, og her spiser vi naturligvis også lunsj.

Resten av dagen har du “egentid” og kan for eksempel bestille massasje, gå i byen, på café eller nyte ved bassenget. På kvelden nyter vi avskjedsmiddag på en unik restaurant sammen med det fantastiske kambodsjanske teamet vårt. Restauranten gir opplæring og sysselsetting til vanskeligstilte unge mennesker i lokalsamfunnet, slik at vi som gjester kan nyte god mat og samtidig bidra til en verdifull sosial virksomhet.
(F, L, M)

Dag 14: Siem Reap - fly hjem til Norge

Det fantastiske teamet vårt!

Se mer om dag 14

Vi spiser en tidlig frokost, sjekker ut og det er på tide å forlate denne vakre delen av verden. Vi blir kjørt til Siem Reap lufthavn for fly hjem til Norge. Vi takker for nå og for Vietnam- og Kambodsja-eventyret som er over for denne gang.
(F)

Dag 15: Ankomst Norge

Takk for nå, Vietnam og Kambodsja!

Se mer om dag 15

Vi ankommer Norge fulle av opplevelser og inntrykk fra to spennende land. Takknemlige for at det hjertevarme folket har delt sin historie, sitt vakre landskap og rause kultur med oss.

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer

9.-23. november 2024

Passer ikke datoene? Turen kan skreddersys for deg og vennegjengen eller familien din.

Inkludert

 • Fly Oslo-Ho Chi Minh City
 • Fly Siem Reap-Oslo
 • Overnatting i delt dobbeltrom
 • All transport, ref. program
 • Lokal, engelsktalende guide
 • Buss med aircondition
 • Følgebil alle sykkeldagene
 • Måltider; alle frokoster, 11 x lunsj, 9 x middag
  (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag)
 • Vann og snacks sykkeldagene
 • Velkomstmiddag og avslutningsmiddag
 • Leie av terrengsykkel
 • Inngangsbilletter til severdigheter nevnt i programmet
 • Norsk Turbobla-turleder

Ikke inkludert

 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge
 • Visum
 • Enkelte måltider
 • Personlige utgifter, drikke til måltidene, etc.
 • Tips til lokale hjelpere, guider og sjåfør (ca kr 2 000,-)
 • Enkeltrom på hotellene, der dette er tilgjengelig (kr 5 500,-)
 • Leie av elsykkel
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Overnatting

Vi bor i tomannsrom på hyggelige, håndplukkede gjestehus og hotell.

Passer turen for meg?

Hvis du trives på sykkelsetet og har syklet en del både på asfalt- og grusvei, passer turen fint for deg. Turen er middels fysisk krevende med etapper på opp til 60 km i varmt klima med høy luftfuktighet. Veiene vi sykler på har både underlag som grus, asfalt, og noen enkle stier. Stort sett er terrenget flatt. Vi bruker gode terrengsykler på turen. Hvis du ønsker å leie elsykkel, er dette mulig mot et tillegg i prisen.

Alle sykkeldagene har vi med følgebil, i tilfelle noe skulle oppstå eller du skulle trenge en pause fra sykkelen.

Vi oppfordrer deg til å forberede deg ved å sykle en god del før reisen. Da  unngås skader og plager, og opplevelsen på tur blir best mulig.

Viktig informasjon

VISUM
Norske statsborgere trenger visum til Kambodsja. Merk at passet ditt må inneholde to blanke sider og være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise.
Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam.

VAKSINER
Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor eller legesenter for informasjon om vaksiner som kreves /anbefales dit du skal reise. Du finner også oversikt på FHI.no sine sider om reisevaksiner.

HELSE
Det er viktig at du gir oss beskjed før tur dersom det er noe helsemessig vi må være oppmerksomme på. Informer turleder om helseopplysninger som kan være av betydning for turen.

Klima

Klimaet i Vietnam og Kambodsja er et tropisk monsunklima som domineres av fuktige sør/sørøstvinder fra mai t.o.m. september. Tørre nord/nordøstvinder resten av året.

Perioden november t.o.m februar sies å være den beste tiden å reise til Vietnam og Kambodsja.

Gjennomsnittstemperaturer omkring 20-29 grader.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Sikkerhet på tur

Vi har fokus på hygiene, helse og sikkerhet. Hvis noe skulle skje underveis på tur, får du god hjelp og oppfølging. Førstehjelpsutstyr er alltid med, og våre turledere har opplæring i førstehjelp. På turer der det er begrenset med telefondekning, har vi med satellittelefon i tilfelle nødsituasjon. Vi har døgnberedskap hjemme når du er på tur.

Det er også et krav at du som deltaker til enhver tid følger instruksjonene til lokal guide og/eller norsk turleder, samt at du setter deg inn i eventuell risiko som er involvert på hver enkelt tur. Gjør deg også kjent med det fysiske nivået som kreves for å være med.

Når vi er på tur i naturen møter vi andre utfordringer og risikofaktorer enn i dagliglivet. Hendelser kan skje, da vi aldri kan ha full kontroll på naturen og elementer underveis.

Anbefalt pakkeliste

Denne listen er ment som en anbefaling, så du har det du trenger uansett vær på turen. Hvis det er noe du mangler, så husk at du kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. F.eks. på Finn.no eller leie utstyr på Pinsj.no.

Tips: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen på flyet, som sykkelbukse, evt medisiner, og annet du ikke kan unnvære.

 • Undertøy.
 • Sokker.
 • T-skjorter/sykkeltrøye i materiale som tørker lett.
 • Langermet trøye.
 • Sykkelshorts.
 • Sykkelhansker.
 • Lett regntøy.
 • Tynn vindjakke.
 • Turshorts/bukse.
 • Sjal og lange bukser til tempelbesøk.
 • Hals/buff.
 • Caps/solhatt. Til beskyttelse mot solen.
 • Sykkelhjelm.
 • Klikkpedaler og -sko. Hvis du er vant til å sykle med dette.
 • Drikkeflaske til flaskeholder.
 • Polstring til sykkelsetet. Hvis du ønsker.
 • Lett turhåndkle.
 • Badetøy.
 • Lette joggesko eller sandaler/slippers.
 • Liten dagstursekk.
 • Gode solbriller.
 • Saft/sportsdrikk. Hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann.
 • Snacks/nøtter. Nøtteblanding eller energibarer er fin energikilde på tur.
 • Hodetelefoner /ørepropper.
 • Mobiltelefon, kamera, lader.
 • Adapter.
 • Toalettsaker; tannbørste, tannkrem, ørepropper, våtservietter, antibac.
 • Solkrem faktor 30-50. Husk stift til lepper og nese.
 • Personlige medisiner.
 • Liten medisinmappe med plaster, sportstape, evt compeed, halstabletter, nesespray, Paracet og Ibux, mageregulerende (eks Idoform).
 • Reisedokumenter; Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi alle dokumenter på telefonen og/eller i baggen.
 • Vaksiner. Kontakt fastlege/vaksinasjonskontor god tid før reisen.  FHIs anbefaling til reisevaksiner finner du her
 • Fritidstøy til bruk utenom sykkelturene.
Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta