Toppturhelg på Hotel Union Øye på Sunnmøre

Toppturer blant tindene i Sunnmørsalpene

Sunnmørsalpene er høyt verdsatt av toppturentusiaster, og det med god grunn. Her er du midt i smørøyet av en tumleplass hvis du elsker høye topper og flotte utsiktspunkter. Og snakk om unik overnatting på denne turen; vi bor på "fjordslottet" Hotel Union Øye, med oppvartning en konge og dronning verdig. Vil du bestige en av Sunnmøres tinder? Slogen, Skårasalen, Blåbretindene? Eller spektakulære Urkeegga? I dette alperiket er det nok å velge mellom, og guiden finner dagens fineste mål.

Sunnmørsalpene byr på fantastisk skikjøring i lekent toppturterreng fra fjell til fjord. Vi bor innerst i Hjørundfjorden, hvor du er omringet av høye fjelltopper, pinakler og fossefall. Noen kjente fjell i bakgården er Slogen, Saksa og Urkeegga. Tre inn i historiens rekker, og bli med på årets skiopplevelse! Toppturhelgen inkluderer overnatting og servering på et av Europas mest herskapelige hotell, Hotel Union Øye. Hotellet har tiltrukket seg fjellfolk, kongelige, forfattere og livsnytere i generasjoner. Siden åpningen i 1891 har hotellet vært et sted der gjester kommer for å nyte stillheten og det gode liv i naturskjønne omgivelser. Hotellet er helt nyoppusset og har neppe vært flottere.

Denne vintersesongen holder hotellet åpent og tar varmt imot randofolk og fjellfanter. Vi er glade for å kunne tilby denne toppturhelgen med overnatting på fjordslottet i all sin prakt. Vi får servert middag i hotellets gourmetrestaurant hvor kjøkkensjefen får de beste lokale råvarene til å skinne. Basert på sesong og tilgjengelighet blir menyen endret daglig.

En av ettermiddagene kan det hende vi tar båt inn til Trandal, den veiløse bygda i fjordkanten. Ja, der den kjente husken er. Det blir afterski på unike Christian Gaard bygdetun, her er utsikten fra terrassen til å klype seg i armen av.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram i Sunnmørsalpene

Dag 1: Ankomst Øye i hjertet av Sunnmørsalpene

Tør du velge Det Blå rommet på Hotel Union Øye? Foto: Vaga Foto

Se mer om dag 1

Du ankommer Hotel Union Øye enten med bil eller med fly til Ålesund eller Ørsta. Det blir innsjekk og middag på hotellet før guiden kommer og holder en briefing for oss om de kommende dagene. Guiden går igjennom bruk av utstyr og gruppas forventninger og ambisjon for helgen.
Hvis det er noen som ønsker å leie toppturutstyr blir det tilpasset i løpet av kvelden.

Hotel Union Øye er et ærverdig hotell som åpnet i 1891, og har en rik og spennende historie. Til og med verdensberømte oppdagere som Slingsby og Patchell har vært her, og fjellglade har fulgt i deres spor. Andre celebriteter har gjennom tidene kommer for å nyte stillheten og for å koble av i naturskjønne omgivelser. Hotellet er helt nyoppusset og har neppe vært flottere enn nå. Denne vintersesongen holder hotellet åpent og tar varmt imot både randofolk og fjellfanter. Spektakulære Skårasalen, Kvitegga, Slogen, Saksa og Blæja ligger mellom 2-30 minutters kjøring fra hotellet.

Dag 2: Med ski og feller i alperiket

Blir det tur til Urkeegga eller Blåhornet i dag? Foto: Øystein Lønsethagen

Se mer om dag 2

Etter en fantastisk frokost er det klart for topptur. Vi setter kursen mot dagens mål. Det er den best egnede toppen ut i fra vær og føre som blir valgt. Vi går igjennom bruk av skredutstyr og guiden deler gode tips til skiteknikk og kjøring på ulikt snøunderlag. Kvitegga ligger i nærheten, og her får du en fantastisk fjord-til-fjell følelse, og motsatt. Her ligger det ofte god snø som gir oss morsom skikjøring. Blæja eller Stadheimsnibba kan også være aktuelle mål i dag.

Etter toppturen reiser vi tilbake til vår eventyrlige overnattingsplass. Hva med et forfriskende bad i fjorden? Eller en god dusj og forfriskninger for å fylle opp energilagrene etter dagen på ski i fjellet. Det blir en helaften med god mat og drikke med gruppen. Smaksprøver fra hotellets meget gode vinkjeller er kanskje aktuelt? Vi planlegger morgendagens turmål sammen med guiden, og fortsetter med skrøner og historier utover kvelden.

Dag 3: Toppturdag. Blåbretindene, Urkeegga eller Slogen?

Båt på Hjørundfjorden til dagens turmål. Foto: Øystein Lønsethagen

Se mer om dag 3

Etter en deilig frokost er vi klare for tur igjen. Blir det selveste dronningen i dag, Slogen? Andre aktuelle mål kan være Skårasalen eller Blåbretindene, hvis vær og føre tillater det. Guiden leter etter god snø og spektakulær utsikt. Mens du finner mestringsfølelsen. Det blir forhåpentligvis veldig bra skikjøring i det mektige landskapet rundt Hjørundfjorden i dag, det er bare å nyte i fulle drag.
Kanskje tar vi båten inn til Trandal, og går på en av toppene herfra. Så blir det afterski på terrassen på legendariske Christian Gaard bygdetun. De er kjent for fantastisk stemning og er en helt spesiell plass som bare må oppleves.
Utpå kvelden tar vi båten tilbake og overnatter på Hotel Union Øye.

Dag 4: Siste toppturdag og hjemreise

Ah, nedkjøringer som dette! Foto: Håvard Myklebust

Se mer om dag 4

Det er siste dag på topptur i dag, og den blir litt kortere enn de andre. Fremdeles absolutt verdt turen ut i de vakre fjellene før hjemreise. Hva egner seg vel bedre enn å besøke Snødalen! En dal hvor vi ofte får svært god snø – som navnet sier. Det kan også bli mulighet for å besøke Stranda skisenter, med offpiste-guiding der. For en fantastisk avslutning på fire innholdsrike dager! Tidlig på ettermiddagen pakker vi sammen skiene for hjemreise, og takker for oss. Du kan se tilbake på en minnerik og flott toppturweekend i hjertet av Sunnmøre.

Kanskje du ikke er klar for å reise hjem, og vil videre til neste flotte fjellområde når du først er i disse traktene? Se forslag til topptur i Romsdalsalpene her.

Turfakta og praktisk informasjon

Turdatoer 2024

Ta kontakt for andre datoer.
Har du en egen gjeng du vil reise sammen med? La oss høre fra deg.

Inkludert

 • Tre overnattinger i dobbeltrom på Hotel Union Øye
 • Tre dager med erfaren, lokalkjent toppturguide (1 guide per 6 deltakere)
 • 2- og 3-retters middager i hotellets gourmetrestaurant
 • Frokost og lunsjpakke alle dager
 • Veiledning i trygg ferdsel og teknikk

Ikke inkludert

 • Transport tur/retur til overnattingsstedet
 • Drikke utover kaffe/te til måltidene
 • Leie av ski-/skredutstyr
 • Båt til Trandal
 • Personlige utgifter
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkeltromstillegg (be om tilbud)

Guider

Våre dyktige, lokale guider vil preppe deg på utstyr og forberedelser så du får best utbytte av de neste dagene. Trenger du å komme i gang og har behov for grunnleggende opplæring, eller ønsker du en liten oppfriskning fra forrige sesong? Guidene tilpasser seg til nivået på gruppa.
Sentrale tema er veivalg, turplanlegging, ferdselsmønster opp og ned, skredlære og riktig bruk av utstyr. Nedkjøringen er for mange en utfordring og kanskje ønsker du å lære skiteknikk for å mestre ulik snø og underlag.

Ankomst

Det enkleste er privatbiler til Øye. Alternativt kan du fly til Ørsta eller Ålesund og leie bil derfra. Vi kan også være behjelpelige med å ordne transport fra Ørsta eller Ålesund til overnattingsstedet.

Passer turen for meg?

Turen passer for deg som ønsker nye topptureventyr i Sunnmørsalpene, med unik overnatting og kulinariske matopplevelser. (Les: topp kvalitet) Vi vil ha fokus på gode opplevelser og mestring, og guiden vil komme med nyttige tips og triks som du kan ha nytte av for egne toppturer i fremtiden. Har du lite erfaring med topptur på ski? Mye erfaring? Du er velkommen med uansett. For å skape den beste opplevelsen for deg og din gruppe, skreddersyr vi opplevelsen til gruppens ønsker og forutsetninger. For å delta på turen er det viktig at du har grunnleggende skiferdigheter, og at du lytter til guidens instruksjoner underveis på turen.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Vær og snøforhold påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene etter forholdene. Skredutstyr er obligatorisk, og det vil bli gjennomgang i bruk av dette.

Det er minimum 2 og maksimum 12 deltakere på denne turen.

Pakkeliste

På topptur med ski trenger du litt mer utstyr enn en topptur i fjellet på sommeren. Du har utsyr både på kroppen og i sekken. Sekken din bør romme mellom 30 og 50 liter, ha gode skulderstropper og magebelte, samt mulighet for å feste ski på sekken. En fordel om sekken har flere rom. Pakk sekken med det tyngste nederst og inn mot kroppen. Det du trenger underveis er lurt å ha øverst eller lett tilgjengelig i en lomme på sekken.

 • Toppturski, støvler, feller og teleskopstaver (vi er behjelpelige med leie)
 • Skredsøker (+ ekstra batteri)
 • Spade og søkestang
 • Hjelm
 • Sekk (30-50 liter) med mulighet for feste av ski på sekken
 • Skalljakke med hette og skallbukse (gore tex/pustende materiale)
 • Ullundertøy x 2
 • Isolerende mellomlag (fleece, tynn dunjakke)
 • Lue og buff
 • Hansker /votter
 • Ullsokker x 2 par
 • Enkelt førstehjelps-kit, sportstape, gnagsårplaster (anbefaler Tensoplast)
 • Hodelykt
 • Vanntett pakkepose
 • Ekstra overdel og underdel i ull
 • Varm genser eller jakke
 • Skibriller og solbriller
 • Tursnacks /nøtter, energibarer
 • Termos
 • Drikkeflaske(r)
 • Sitteunderlag
 • Lommekniv
 • Multiverktøy til småfiks (binding, skistøvler, staver)

Det er obligatorisk med skredutstyr på turen. Ta kontakt hvis du trenger å leie dette. Det kan hende vi trenger isøks og stegjern hvis forholdene krever det, så ta med dette om du har.

Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta