Slik forbereder du deg best til fjelltur

Planlegger du fjelltur denne sommeren? I Turbobla har vi lang erfaring med fjellturer, og her er noen gode tips du kan bruke både her hjemme i Norge eller på tur med oss i fremtiden! 

  1. Styrk musklene: Fjellturer krever sterke ben og kjernemuskulatur. Inkluder øvelser som knebøy, utfall og planken i treningsrutinen din. Dette vil gi deg stabilitet og utholdenhet, spesielt i ulendt terreng.
  2. Gå med sekk: Øv deg på å gå med ryggsekk med vekten du skal ha på fjellturen. Start med korte turer og øk gradvis både lengden på turene og vekten i sekken. Dette hjelper kroppen din med å tilpasse seg belastningen.
  3. Tren kondisjonen: Bygg opp kondisjonen din ved å inkludere aktiviteter som løping, sykling eller svømming, gjerne flere ganger i uken. Dette vil hjelpe deg i stigninger underveis på tur, og gi deg god utholdenhet.
  4. Strekk og tøy ut: Fleksibilitet er viktig for å unngå skader. Varm opp før trening og avslutt med grundig stretching. Fokusér spesielt på ben, rygg og hofter, slik at du kan bevege deg smidig over steiner og røtter.
  5. Øv på balansen: Å ha god balanse er en stor fordel i ulendt terreng. Prøv øvelser som å stå på ett ben og bruk gjerne en balansepute. Dette kan forhindre uhell og gjøre turen tryggere.

Ved å følge disse tipsene blir kroppen din klar for utfordringene i fjellet. Kos deg på tur og nyt den fantastiske naturopplevelsen. Lykke til!

Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta