Vatnahalsen

Toppturkurs på Vatnahalsen

Snøsikre Vatnahalsen i Flåmsdalen

Vi inviterer deg til en langhelg på Vatnahalsen hvor du skal få lære å bli like trygg i terrenget både oppover og nedover. Målet for helgen er at du skal kjenne mestringsfølelse og skiglede på tur. Så hvis du drømmer om å lære mer om topptur, bli trygg på både ski- og skredutstyret ditt, få bedre teknikk på ski, og glede deg til å kjøre ned igjen - da er dette helgen for deg.

"Turen var helt fantastisk. Vatnahalsen er en gjemt perle. Deilig og avslappende å ta toget og morsomt å ta Flåmsbanen. Informasjonen vi fikk før turen var veldig bra, flott med tips til leie av utstyr. Lærte mye om skred, skredsøker etc. Kjempegøy å gå bortover og oppover. Ny opplevelse da jeg fikk til svingene siste dagen."

Lene Hagen, deltaker februar 2022

"Er strålende fornøyd med alt!! Programmet var helt topp. Fint og betryggende med info om de neste dagene og samtidig bli litt kjent med guidene. Kurset var bra. Guidene sjekket med gruppa hva vi ønsket og tilpasset kurset etter det. I tillegg lot de deltakerne «presse seg» litt ut av komfortsonen slik at mestringsfølelsen dukket opp. Informasjonen fra Turbobla var veldig bra og ga et både solid og personlig inntrykk av Turbobla."

Thomas, deltaker februar 2022

"Vatnahalsen er perfekt for toppturer. Behagelig stemning og man merker at de som driver stedet veit hva gjestene ønsker seg. Ligger passe bortgjemt slik at det ikke blir mye konkurranse om skiopplevelsene. Prikken over i’en må være vaffelpressa i peisestua. Guidene får toppscore fra meg, og jeg har hatt noen å sammenlikne med opp igjennom åra. Svært gode faglig, hyggelige og tilpasningsdyktige. "

Thomas, deltaker februar 2022

Mer om denne turen

Denne turen er skreddersydd for deg som ønsker å bli trygg på randonnée og dele skigleden med andre. Det er maks 6 deltakere pr guide, og du får tett oppfølging på turen.

Vatnahalsen Høyfjellshotell ligger spektakulært plassert på 820 meter over havet, øverst i Flåmsdalen. Herfra kan du nyte utsikten mot Skarvheimen og Flåmsdalen. Hotellet har faktisk sin "egen" togstasjon på Flåmsbana.

Vi har lagt opp til kurs tidlig i sesongen så du kan legge grunnlaget for trygge og gode skiopplevelser i fjellet utover vinteren og våren.

Du som har prøvd randonee før, og er vant til utfordrende skikjøring, får kanskje øynene opp for et flott sted som stadig har kanonbra puddersnø.

Turinfo

Nyhetsbrev

Turprogram

Dag 1: Ski & Train

Skredlære og trygge veivalg. Foto: Vatnahalsen Høyfjellshotell

Se mer om dag 1

Etter en behagelig togtur ankommer du Vatnahalsen øst- eller vestfra. Du bor i dobbeltrom og etter middag blir du introdusert til våre guider og sammen går vi igjennom planen for de neste dagene. Du får en introduksjon til skred-/snølære og gjennomgang av sikkerhetsutstyret ditt.

Dag 2: Toppturkurs

Sjekk av skredutstyr og klar for tur

Se mer om dag 2

Vi starter dagen med en solid frokost, smører matpakke og pakker sekken med det vi trenger på tur. Du skal bli trygg på utstyret, som å være sikker på hvordan skredsøker brukes. Vi starter med å gå i terreng etter vær- og føreforhold, og holder oss i et område hvor vi har fokus på trygge veivalg og skiteknikk i snille nedoverbakker. Her får du tips og råd, og justert skiteknikken til underlaget. Målet er at du skal føle mestring under trygge forhold. Tilbake på Vatnahalsen Høyfjellshotell blir det afterski og debrief, med noe kaldt i glasset. Det har vært en aktiv dag ute på ski, og da det smaker godt med felles stretching før dusj og middag.

Dag 3: Topptur og trygge rutevalg

Målet er at turen ned går som en lek. Foto: Vatnahalsen Høyfjellshotell

Se mer om dag 3

Du er ivrig etter å lære mer, øve mer, spørre mer, utfordre deg mer. Vi er raske med å komme oss ut etter frokost, og guiden tar deg med på planen vi la i går. Du lærer viktige rutiner knyttet til trygge rutevalg og skredsikkerhet. Synes du det er vrient å få til skikjøring utenfor preparerte løyper? Vi øver mer på det i dag, i terrenget rundt Vatnahalsen som er godt egnet for dette. Det lukter vafler når du kommer tilbake til hotellet, gjett om det smaker himmelsk! Kvelden tilbringer vi som dagen før, diskusjon rundt temaer vi har erfart i løpet av dagen, og selvfølgelig en nydelig middag servert på hotellet.

Dag 4: I flytsonen

Her er vi i flyt og lager kunst i snøen på vei ned

Se mer om dag 4

Du nyter siste hotellfrokost for denne gang og spenner på ski med feller. Du og gruppa får en fin formiddagstur med guiden for å finpusse det du har lært. I dag er du i flytsonen, og vi tillater oss å leke litt på ski. Toppturkurset har løftet deg både på kunnskap om trygg ferdsel i fjellet, og gitt mestring på teknikk. Nå er det bare å sette seg på toget og dra hjem for å forberede neste topptur – kanskje på Sunnmøre eller i Romsdalen?

Turfakta og praktisk informasjon

Reisedatoer

Vi har lagt opp til kurs tidlig i sesongen så du kan legge grunnlaget for trygge og gode skiopplevelser i fjellet utover vinteren og våren.
Ta kontakt for reisedato og pris.

Inkludert

Erfaren, lokalkjent toppturguide i 3 dager (1 guide per 6 deltakere)
Guidemøte ankomstdagen
Overnatting i dobbeltrom på Vatnahalsen Høyfjellshotell
Frokost, matpakkelunsj og middag
Grunnkurs i trygg ferdsel, skredlære og teknikk

Ikke inkludert

Transport tur/retur Vatnahalsen
Drikke utover kaffe/te, juice til måltidene
Utstyrsleie
Reise- og avbestillingsforsikring
Enkeltromstillegg (kr 1.000, gi beskjed ved bestilling)

Guider

Våre dyktige guider møter dere ankomstdagen og vil preppe deg på utstyr og forberedelser så du får best utbytte av de neste dagene. Det blir grunnleggende opplæring veivalg, turplanlegging, ferdselsmønster opp og ned, skredlære og riktig bruk av utstyr.
Nedkjøringen er for mange en utfordring og kanskje ønsker du å lære skiteknikk for å mestre ulikt snø-underlag. Guidene tilrettelegger etter forholdene, samt gruppas nivå og ønsker.

Ankomst

Tog fra Oslo eller Bergen til Vatnahalsen Stasjon.
Det er ikke mulig å reise med bil til Vatnahalsen, kun tog.

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om endringer i priser og program. Se ellers våre reisebetingelser.

Vær og snøforhold påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene etter forholdene. Skredutstyr er obligatorisk, og det vil bli gjennomgang i bruk av dette.

Det er minimum 6 og maksimum 12 deltakere på denne turen.

Pakkeliste

På topptur med ski trenger du litt mer utstyr enn en topptur i fjellet på sommeren. Du har utsyr både på kroppen og i sekken. Sekken din bør romme mellom 30 og 50 liter, ha gode skulderstropper og magebelte, samt mulighet for å feste ski på sekken. En fordel om sekken har flere rom. Pakk sekken med det tyngste nederst og inn mot kroppen. Det du trenger underveis er lurt å ha øverst eller lett tilgjengelig i en lomme på sekken.

 • Toppturski, støvler, feller og teleskopstaver (vi er behjelpelige med leie)
 • Skredsøker (+ ekstra batteri)
 • Spade og søkestang
 • Hjelm
 • Sekk (30-50 liter) med mulighet for feste av ski på sekken
 • Skalljakke med hette og skallbukse (gore tex/pustende materiale)
 • Ullundertøy x 2
 • Isolerende mellomlag (fleece, tynn dunjakke)
 • Lue og buff
 • Hansker /votter
 • Ullsokker x 2 par
 • Enkelt førstehjelps-kit, sportstape, gnagsårplaster (anbefaler Tensoplast)
 • Hodelykt
 • Vanntett pakkepose
 • Ekstra overdel og underdel i ull
 • Varm genser eller jakke
 • Skibriller og solbriller
 • Tursnacks /nøtter, energibarer
 • Termos
 • Drikkeflaske(r)
 • Sitteunderlag
 • Lommekniv
 • Multiverktøy til småfiks (binding, skistøvler, staver)

Det er obligatorisk med skredutstyr på turen. Ta kontakt hvis du trenger å leie dette. Det kan hende vi trenger isøks og stegjern hvis forholdene krever det, så ta med dette om du har.

Denne nettsiden benytter ikke cookies men lagrer mailadresser til de som melder seg på nyhetsbrev. View more
Godta